پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۱۰۲۶۸
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۹
با وجودی‌که با فشار مجلس و وزارت جهاد کشاورزی از آذر ماه ممنوعیت صید ترال را اعلام کرده، ولی به‌نظر می‌رسد سازمان شیلات اقدامی عملی در این راستا انجام نداده است.
شعار سال: سالهاست که بهره‌کشی از طبیعت به‌ویژه در عرصه‌های دریایی مورد توجه سودجویان قرار دارد و افرادی‌که با در پیش گرفتن روش‌های صید نامتعارف و مدرن به روش‌هایی همچون صید ترال روی آورده‌اند این عرصه‌ها را به برهوت‌های دریایی تبدیل کرده‌اند.

اقدام به صید ترال در ابتدا توسط کشور‌های خارجی و با خرید مجوز از سازمان شیلات در عرصه‌های آبی جنوب کشور انجام می‌شد، اما پس از مدتی و با فشار رسانه‌ها، صید ترال توسط خارجی‌ها ممنوع شد؛ با این‌حال به دلیل سود مالی بالایی که اعطای این مجوز‌ها برای سازمان شیلات داشت این روش صید غیرمسئولانه همچنان ادامه یافت و این‌بار نوبت به اعطای مجوز صید ترال به تیم‌های صیادی داخلی رسید.

آیا شیلات هم خواستار لغو ممنوعیت صید ترال است؟

با وجودی‌که سازمان شیلات متولی صید و صیادی در کشور است و در صورت محدود شدن ذخایر آبزیان می‌تواند این اقدام را متوقف کند، اما صید ترال به‌مدت ۱۰ سال ادامه داشت تا اینکه با اعتراضات صورت‌گرفته و با فشار مجلس، وزارت جهاد کشاورزی طبق دستوری از آذرماه ۹۹ هرگونه صید ترال را به‌مدت دو سال ممنوع کرد.

البته این موضوع به مذاق ترال‌داران فانوس‌ماهی خوش نیامد و اخیراً در اعتراض به این موضوع جلوی مجلس تجمع کرده و خواهان لغو ممنوعیت صید ترال شده‌اند. برخی شنیده‌ها حاکی از آن است که شیلات نیز با حضور در مجلس شورای اسلامی به نوعی خواستار لغو این ممنوعیت است، زیرا بخشی از منابع درآمدی از اعطای مجوز برای صید ترال تأمین می‌شده که با این ممنوعیت شیلات به مشکل مالی برخواهد خورد.

شیلات همچنان صید ترال را متوقف نکرده است

سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در ارتباط با این موضوع گفت: در تفاهم‌نامه‌ای که با سازمان شیلات در فراکسیون محیط زیست منعقد شده این سازمان متعهد شده تا صید ترال فانوس ماهیان را متوقف کند که تاکنون این اتفاق نیفتاده است. این تصمیمات در جلسات و کارگروه‌های تخصصی بار‌ها و بار‌ها در ارتباط با آن صحبت شده و نظرخواهی شده و نظرات همه ذینفعان در آن قید شده است.

وی ادامه داد: ما در ارتباط با این موضوع تصمیم یک‌طرفه‌ای نگرفته‌ایم و در ارتباط با مسأله ترال در جلسات مربوط به آن از تمام کسانی‌که به نحوی با این مسأله مواجه بودند از سیاستگذار و سرمایه‌گذار و ترال‌دار گرفته تا اتحادیه‌ها دعوت به عمل آورده‌ایم.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به یکی از مهم‌ترین مفاد قرارداد بین ترال‌داران فانوس‌ماهی و سازمان شیلات که می‌تواند این دست از فعالیت‌ها را لغو کند، گفت: در بندی از این قرارداد به صراحت قید شده که در صورتی‌که ترال‌داران ضوابط محیط زیستی را مراعات نکنند و ذخایر آبزیان کاهش پیدا کند قرارداد لغو می‌شود.

بیش از ۱۰ سال در عرصه‌های دریایی صید ترال انجام می‌شده؟!

رفیعی تصریح کرد: عملاً بیش از ۱۰ سال است که این ترال‌داران در منطقه جنوب در حال فعالیت بودند و خیلی زودتر از این‌ها این قرارداد می‌بایست لغو می‌شده است.

به‌نظر می‌رسد سازمان شیلات بیش از اندازه از لحاظ مالی تحت فشار است و امکان اصلاح این روند را ندارد و با وجودی‌که سازمان حفاظت محیط زیست راه‌حل پیشنهادی برای جلوگیری از ضرر ترال‌داران و همچنین منافع مالی این سازمان را داده، ولی گویا این تغییر رویه چندان برای آن‌ها خوشایند نیست.

داوود میرشکار مدیرکل دفتر زیست بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در ارتباط با راه‌حل پیشنهادی سازمان حفاظت محیط زیست به شیلات گفت: نظر ما در سازمان محیط زیست این است که نه تنها باید این فعالیت در بازه‌های زمانی مختلف مدیریت و در نهایت متوقف شود بلکه شناور‌ها با تغییر کاربری به آبزی‌پروری در دریا روی بیاورند.

وی ادامه داد: ما با همکاری که با سازمان شیلات داشتیم عنوان کردیم که این شناور‌ها می‌توانند تا سال ۱۴۰۴ در پهنه‌های دریایی (جنوب) قفس‌های خود را مستقر کرده و اقدام به آبزی‌پروری در دریا کنند. ما این پهنه‌ها را معرفی و مصوب کرده و اعلام کردیم که این اقدام را گسترش دهند و امیدواریم که این تغییر کاربری انجام شده و سرمایه‌گذار را هم وارد حوزه آبزی‌پروری کنند.

به‌نظر می‌رسد بی‌توجهی و ادامه این روند به توقف دو ساله هر نوع صید ترال در کشور منجر شد؛ حال باید منتظر بود و دید آیا سازمان شیلات با فشار ترال‌داران می‌تواند روند این نوع صید مخرب را متوقف کند و یا پس از دو سال مجدد به ایجاد برهوت‌های دریایی همت می‌گمارد.

در پایان نکته جالب توجه این‌که بنا بر اذعان سازمان حفاظت محیط زیست در مدت فعالیت حدود ۱۰ ساله که روند صید ترال در عرصه‌های دریایی کشور رواج داشته این صیاد‌ها علاوه بر این اقدام مخرب زیست محیطی، مجوز سوخت یارانه‌ای هم دریافت می‌کردند.


شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از آناپرس، تاریخ انتشار:۱۷ آبان ۱۳۹۹، کدخبر: ana.press، ۵۲۸۲۰۱
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۷
0
0
سازمان شيلات داره تيشه ميزنه ريشه توليد شيلات ايران واقعا بايد اين زمينه هارو برطرف كنيم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۷
0
0
سازمان شيلات هم در سال هاي اخير نتونسته اهداف خودش رو به ثمر برسونه و يك سازمان تزييني شده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۷
0
0
اين توقف نميشه ضمني باشه فقط بايد در صورتي انجام بشه كه اعمال قانون درستي صورت بگيره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۷
0
0
مگه ما سازملاني هم به نام شيلات داريم؟ اين سازمان بيشتر شبيه به يك مجسمه ست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۷
0
0
اي كاش سازمان شيلات نقش واقعي خودش رو در اين زمينه ها بپذيره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۷
0
0
باید شیلات این کار را غیر قانونی اعلام کنه
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین