پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۱۴۸۸۷
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۷
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر حذف ارز دولتی تخصیص یافته به واردات دارو و افزایش حمایت بیمه‌ای گفت: اجرایی شدن کامل سامانه «تی‌تک» مانع ایجاد قاچاق معکوس دارو در کشور می‌شود.
شعار سال: دکتر سید جلیل میرمحمدی میبدی با بیان این که به دلیل واردات دارو‌ها با ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی، قیمت دارو در ایران نسبت به کشور‌های همجوار پایین‌تر است، اظهار کرد: به دلیل این اختلاف قیمتی، سودجویان دارو‌ها را از کشور ما به کشور‌های همسایه قاچاق می‌کنند و در آن جا به فروش می‌رسانند.
وی با ارائه مثالی ادامه داد: فرض کنید قیمت دارویی که می‌خواهیم وارد کشور کنیم، یک دلار باشد؛ قیمت این دارو با ارز دولتی، ۴۲۰۰ تومان می‌شود، اما همین دارو در خارج از کشور با ارز آزاد (که نرخ آن بین ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان است) به فروش می‌رسد و بنابراین سود زیادی به جیب قاچاقچیان دارو وارد می‌شود.

میرمحمدی با بیان این که به دلیل تخصیص ارز دولتی به واردات داروها، زمینه سوءاستفاده برای سودجویان فراهم می‌شود، تصریح کرد: راهکار این است که به جای آن که دارو با ارز دولتی وارد شود، با ارز نیمایی وارد کشور شود تا قیمت آن با کشور‌های همجوار تقریباً یکسان شود و انگیزه‌ای برای قاچاق معکوس دارو به وجود نیاید؛ از سوی دیگر برای آن که بیمار متحمل افزایش قیمت دارو، ناشی از حذف ارز دولتی دارو نشود، باید حمایت بیمه‌ای را افزایش دهیم که برای این کار به جای آن که یارانه در مبدأ برای ورود دارو داده شود، باید آن را به بیمه‌ها بدهیم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اعضای مجلس پیگیر حذف ارز دولتی برای واردات دارو‌ها هستند و باید مابه التفاوت ارزی به بیمه‌ها پرداخت شود تا حمایت بیمه‌ای افزایش یابد و مردم دچار افزایش هزینه‌های درمانی و دارویی نشوند.

وی درباره اهمیت استفاده از سامانه «تی تک» در جلوگیری از پدیده قاچاق معکوس گفت: دارو‌هایی که از خارج از کشور وارد می‌شوند در سامانه تی تک ثبت می‌شوند و مسیر تأمین و توزیع دارو در این سامانه مشخص می‌شود؛ یعنی مشخص می‌شود که دارو چگونه وارد شده و به دست کدام شرکت پخش، انبار و داروخانه و بیمار رسیده است؛ بنابراین اگر این سامانه به طور جامع اجرا و استفاده شود انتظار می‌رود که چیزی به نام قاچاق معکوس دارو در کشور ایجاد نشود، اما متأسفانه امروزه ما شاهد قاچاق معکوس دارو‌ها هستیم.

وی متذکر شد: باید استفاده از سامانه تی تک افزایش یابد و به نظر من با حذف ارز دولتی و پرداخت مابه التفاوت ارزی به بیمه ها، انگیزه استفاده از سامانه تی‌تک نیز افزایش می‌یابد.
 
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تسنیم، تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۹، کد خبر:۲۴۰۱۲۵۳، tasnimnews.com

 
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۲
0
0
در زمینه قاچاق دارو همین بس که همشون از مبادی اصلی در ایران وارد میشن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۲
0
0
قاچاق اسمش عجیبه ولی از راه قانونی قاچاق میشه خیلی جالبه
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین