پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
شنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 10
کد خبر: ۳۱۵۶۵۴
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۴
شرکت‌های بیمه یکی از مهم‌ترین نهاد‌های پولی و مالی فعال در اقتصاد کشور به شمار می‌روند. این تاثیرگذاری به حدی مهم است که از صنعت بیمه به عنوان نهاد بازار تامین اطمینان نام می‌برند.
شعار سال: بیمه و بازار تامین اطمینان نقش اساسی در جبران آثار مالی ناشی از تحقق ریسک بیمه گذار در جامعه دارد.

تامین امنیت مالی برای فعالیت‌های اقتصادی، افزایش اعتبار بیمه گذار و تامین سرمایه برای درآمد بالقوه آینده، بخشی از خدماتی است که صنعت بیمه به جامعه ارایه می‌کند.

مدتی است که در محافل رسانه‌ای به ویژه در حوزه بیمه، صحبت از تشکیل بازار متشکل بیمه به میان آمده و متخصصان و کارشناسان این حوزه درباره مزایا و فواید این بازار مطالبی بیان کرده اند.

در این بازار که اصول اولیه آن مبتنی بر رقابت است، شرکت‌های بیمه موظف هستند طبق اصل ۴۴ قانون اساسی و با توجه به اصل رقابت سالم به فعالیت‌های بیمه‌گری خود ادامه دهند، اما متاسفانه هنوز این اتفاق به درستی رخ نداده و معلوم نیست تا چه حدی می‌توان این رقابت را صحیح محسوب کرد؟

بازار متشکل بیمه دارای مزایای فراوانی است که یکی از مهمترین آن‌ها این است که با راه اندازی آن می‌توانیم امیدوار باشیم که «جنگ قیمت ها» در بازار صنعت بیمه که به نوعی وضعیت این صنعت را بحرانی کرده، تبدیل به «رقابت قیمت‌ها» بین شرکت‌های بیمه شود.

نهاد ناظر در صنعت بیمه که تاکنون هزینه‌های فراوانی برای نظارت در این بخش متحمل شده، در صورت استقبال از این نهاد نوپا می‌تواند تا حد زیادی هزینه‌های خود را کاهش داده و با ایجاد یک ساز و کار جدید رقابتی، نقش خود را صرفاً به عنوان یک نهاد ناظر (و نه مداخله گر) در این بازار ادامه دهد.

کاهش ریسک عملیات بیمه گری، انتقال معاملات بیمه گری به صورت شفاف و سالم به یک مرکز خاص، جذب بیمه گذاران جدید، افزایش ضریب نفوذ بیمه، یکدست شدن اطلاعات بیمه ای، مشاوره به بیمه‌گران درباره ریسک‌های نیازمند به واگذاری اتکایی، و در نهایت تجمیع معاملات و مذاکرات بیمه‌ای، بخش عمده‌ای از مزایای تشکیل بازار متشکل بیمه محسوب می‌شود.

در نهایت به نظر می‌رسد تاسیس چنین نهادی در کشور یک ضرورت محسوب می‌شود و اگر شرکت‌های بیمه با دوری از دامپینگ و توجه به اصل «رقابت»، پذیرای این نهاد نوپا شوند، بدون شک تاثیرات مطلوب آن در آینده‌ای نه چندان دور مشخص‌تر خواهد شد.
 
شعار سال با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از اقتصادگردان،تاریخ انتشار:16آذر1399،کدخبر:164793،eghtesadgardan.ir
اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
0
0
بیمه به هیچ عنوان نتونست اون تاثیر فوق العاده رو بر اقتصاد بذاره بحاطر اقتصاد مریض ما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۷
0
0
اقتصاد ايران به اون بلوغ خاصه خودش نرسيده كه بيمه بخواد اثر خوبي بذاره
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین