پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۱۷۲۶۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۳

پایان جمنا

روز شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۹، سه حزب، ایثارگران، رهپویان و جانبازان انقلاب اسلامی موجودیت جبهه تحول خواهان را اعلام کردند. رهپویان پیش از این به دبیرکلی علیرضا زاکانی فعالیت می‌کرد که بعد از آن حمید سروری دبیرکل شد و حالا مالک شریعتی (از راه یافتگان مجلس در سال ۹۸) دبیرکلی آن را برعهده دارد. جمعیت ایثارگران همچنان تحت مدیریت حسین فدایی اداره می‌شود و جمعیت جدید که به این جریان اضافه شده است، افراد شاخص آن عبارتند از حسین مظفر، مجتبی شاکری، امیر آبادی فراهانی (نماینده فعلی قم) آن‌ها معتقدند که «دولت سیزدهم مجال آزمون و خطا نیست» و اتفاقا «گام دوم در ۱۴۰۰» با «چهار آفت محافظه کاری، خطرناپذیری، اشرافیگری و قدرت طلبی احتمالی خصوصا از سوی جوانان» مورد تهدید قرار میگرفته است.

شعار سال:کلید واژه «تحول‌خواهی» عبارتی بود که در سخنرانی 14 خرداد 99 رهبری وجود داشت و می دانستیم که به زودی محافظه‌کاران (بخش عمده اصولگرایان) پیراهن تحول‌خواهی به تن خواهند کرد تا خود را تحول‌خواه اعلام کنند. این اتفاق با کمی تاخیر همین هفته کلید خورد و احزاب دوقلوی اصولگرایان (جمعیت رهپویان و ایثارگران) به همراه جمعیتی که آن را «جانبازان انقلاب اسلامی» نامیدند، موجودیت «جبهه تحول‌خواهی» را کلید زدند.

به طور معمول سخنرانی‌های روز 14 خرداد رهبر انقلاب، یکی از مهمترین سخنرانی‌های سیاسی ایشان است. امسال نیز با وجود عدم برگزاری مراسم، سخنرانی ایشان به صورت زنده برای مردم از شبکه‌های صدا و سیما پخش شد. سخنرانی‌های این روز معمولا دو محور اساسی را شامل میشود. اول: برنامه‌ها و بیان چارچوب های سیاست خارجی. دوم: بیانات مهم در حوزه سیاست داخل. برای فهم آنچه احزاب دوقلو و اصولگرایان محافظه کار به آن اقدام کردند، لازم است به گذشته برگردیم.


14 خرداد سال 95 بود کلید واژه انقلابی‌گری در سخنرانی رهبری آمد و برای آن شاخص‌هایی هم ارائه کردند. محافظه‌کاران که در دوره اصلاحات خود را «اصولگرا» نامیدند، درست پس از این سخنرانی دست اعلام کردند که زین پس عرصه سیاست ایران دیگر اصولگرایی و اصلاح طلبی معنایی ندارد و این تنها «انقلابی و غیرانقلابی» است که دوگانه واقعی سیاست ایران است. از همین رو خود را «جریان انقلاب» خواندند. با همین مبنا نیز در زمستان 95 «جبهه مردمی نیروهای انقلاب» یا همان جمنا را راه‌اندازی کردند.


امسال نیز با کلیدواژه «تحول» روبه رو بودیم. رهبری در این سخنرانی اشاره به تحول کردند و خصوصیات آن را به طور مختصر اینگونه برشمردند: «تحول تدریجی است. دفعی نیست. لزوما اعتراضی نیست.... باید این تحول تدریجی دست هدایتگر مورد اطمینان بالای آن باشد. باید دستهای مطمئن و قابل اعتماد هدایت کنند این حرکتهای تحولی را. »


با این مقدمه روز شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۹، سه حزب، ایثارگران، رهپویان و جانبازان انقلاب اسلامی موجودیت جبهه تحول خواهان را اعلام کردند. رهپویان پیش از این به دبیرکلی علیرضا زاکانی فعالیت می کرد که بعد از آن حمید سروری دبیرکل شد و حالا مالک شریعتی (از راه یافتگان مجلس در سال 98) دبیرکلی آن را برعهده دارد. جمعیت ایثارگران همچنان تحت مدیریت حسین فدایی اداره می شود و جمعیت جدید که به این جریان اضافه شده است، افراد شاخص آن عبارتند از حسین مظفر، مجتبی شاکری، امیر آبادی فراهانی (نماینده فعلی قم)آنها معتقدند که « دولت سيزدهم مجال آزمون و خطا نيست» و اتفاقا «گام دوم در 1400» با «چهار آفت محافظه كاری،‌ خطرناپذيری،‌ اشرافیگری و قدرت طلبی احتمالی خصوصا از سوی جوانان» مورد تهدید قرار میگرفته است.


این تاکید آنها بر تهدید از سوی جوانان بسیار موضوع عجیبی است که در آینده ابعاد آن روشن خواهد شد. تشکیل این جبهه جدید در واقع کوک کردن ساز جدایی در جریان اصولگرایی است که امروز به چند پاره تقسیم شدند که می توان به صورت زیر آنها را دسته بندی کرد:


1- احمدی نژادی ها که با وجود پیوندهای عمیق در مجلس و از جانب افرادی چون غلامحسین الهام و نیکزاد با جریان اصولگرایی دچار اختلافات زیادی هستند.


2 -شورای عالی ائتلاف اصولگرایان که به رهبری حدادعادل توانست با ترساندن پایداری در روزهای آخر منتهی به انتخابات 98 آنها را سر سفره وحدت با جمنا (جریان حامی قالیباف) بنشاند. این جریان از قالیباف حمایت می کند و تا پیش از باخت ترامپ در انتخابات خود را بدون چون و چرا نشسته در صندلی ریاست جمهوری پاستور می دید.


3 -پایداری: این جریان دیگر حاضر نیست با با طناب اصولگرایان وارد انتخابات شود. آنها معتقدند در ماجرای لیست اسفندماه 98 با اعلام اینکه: «خاتمی قرار است شب آخر پیام تکرار صادر کند»، سر آنها کلاه گذاشته شد و وادار به ائتلاف شدند.


4 -جامعه روحانیت مبارز: این روزها تلاش می کند تا اصولگرایان را بار دیگر گردهم جمع کند تا بازهم  «شیخوخیت» خود را به همراه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، به اثبات برساند. تلاشی که اتفاقا با تشکیل جبهه تحول خواهی باید گفت: سوت پایان آن کشیده شده است.

داوود حشمتی


پایگاه تحلیلی -خبری شعار سال، برگرفته از کانال تلگرامی امتداد

خبرهای مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۶
0
0
همون بهتر که این ها از دلشون دوباره چند حزبی نشن اصولگراها بزرگترین مشکلشون اتحاده
آخرین اخبار
پربازدیدترین