پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۲۳۲۷۲
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۵
رییس شورای شهر تهران از دولت خواست که طرح جامع حمل و نقل تهران و شهر‌های اقماری را اجرا کند.
شعار سال: رییس شورای شهر تهران از دولت خواست که طرح جامع حمل و نقل تهران و شهر‌های اقماری را اجرا کند. اظهارات محسن هاشمی در مراسم تجلیل از سفیران هوای پاک به شرح زیر است: امسال در شرایطی روز هوای پاک را گرامی می‌داریم که آلوده‌ترین دیماه در دهسال گذشته را پشت سر می‌گذاریم و وضعیت هوای تهران در شرایط کرونایی که خطر آلودگی را مضاعف می‌کند بسیار نگران کننده است.

در دو سه سال اخیر، بدلیل شرایط اقلیمی وبارندگی وضعیت هوای تهران مقداری بهتر بود، اما متاسفانه امسال شرایط اقلیمی وجوی نیز به نحوی شده که وارونگی هوا تشدید گردیده و آلودگی مضاعف شده است. در دور روز گذشته شاهد بودیم که کیفیت هوای تهران اندکی بهتر شده که البته به واسطه سفر بسیایر از شهروندان با خودرو‌های شخصی بود که نشان می‌دهد این حمل و نقل خصوصی است که آلودگی را در پی دارد.
 
شعار بس است، مردم کلافه شدند

متاسفانه در طول این سال‌ها تنها به حمل و نقل خصوصی پرداخته شده و گویی حمل و نقل عمومی تعطیلی شده، لذا باید کمپین جدی با مشارکت شورا، سمن‌ها و مردم و با استفاده از ابزار طرح شکایت در قوه قضاییه نسبت به عدم پرداخت بودجه حمل و نقل عمومی این موضوع را پیگیری کنیم چرا که شعار بس است و مردم دیگر تحمل این شعار‌ها را و مصوبات بدون اجرا را ندارند و کلافه شدند.

البته فعالیت‌های تبلیغی شاید بتواند در حد یک درصد محدود در رفتار‌های ترافیک شهروندان موثر باشد، اما زمانی ما می‌توانیم از مردم انتظار تغییر در الگوی ترافیکی و استفاده از سیستم حمل ونقل عمومی را داشته باشیم که گزینه‌های جایگزین مناسبی ارائه دهیم.

حدود یکدهه است که ناوگان اتوبوس رانی ومترو تهران، نوسازی وتقویت نشده است، واگن‌های مترو تقریبا در حد همان واگن‌هایی است که دهسال قبل در دوران مسئولیتم قرارداد خرید آن اجرایی گردیده و با وجود برگزاری مناقصه انعقاد قرار داد واختصاص بودجه، بدلیل عدم هماهنگی بین دستگاهی قرارداد خرید ۶۳۵ واگن هنوز اجرایی نشده و سه خط جدید افتتاح شده مترو با واگن‌های خطوط قبلی فعالیت می‌کند ومترو بجای ظرفیت هفت میلیون سفر در روز، از نصف ظرفیت خود استفاده می‌کند.

در مورد اتوبوس وضعیت بدتر است و عملا کل ناوگان اتوبوس رانی تهران، فرسوده است چرا که طی هفت سال اخیر اتوبوس قابل توجهی به آن تزریق نشده است. مطابق با آِیه قرانی ان الله لایغیرما بقوم حتی یغیرو ما بانفسهم، تا زمانی که ما خود در وضعیت خود تغییر وتحول بوجود نیاوریم، خداوند مشکلی را از ما حل نمی‌کند و وضعیت آلودگی هوای تهران، مصداق بارز مسئولین بی عمل وشعار زده امروز ماست که در کلاف سردرگم مشکلات گرفتاریم.

ما تا امروز مصوبات خوبی در دولت داشتیم و قوانین خوبی در مجلس تصویب کردیم، ولی گویا این‌ها را تصویب کردیم که مردم را گول بزنیم چرا که به شدت تلاش می‌کنیم اجرا نشوند. به عنوان نمونه در قانون هدفمندی یارانه‌ها باید سالی ۵ هزار میلیارد تومان برای حمل و نقل عمومی در کلان شهر‌ها اختصاص یابد یعنی در ۱۳ سال گذشته تا کنون می‌بایست بالغ بر ۶۰ هزار میلیارد تومان تنها برای حمل و نقل عمومی کلان شهر‌ها اختصاص می‌یافت.
 
مصرف سوخت ۴ هزار میلیارد تومان سالانه

در قانون مدیریت مصرف سوخت ۴ هزار میلیارد تومان سالانه با تخصیص صد درصدی در نظر گرفته بودند که تا کنون حتی یک ریال هم از این منابع اختصاص نیافته است. حال شما بگویید چرا نباید شکایت کنیم و اجرای این قوانین را خواستار نشویم. دو مصوبه بسیار خوب نیز به تصویب رسید که خرید ۱۹ هزار اتوبوس و دو هزار واگن مترو در دستور قرار گیرد، اما تا کنون ذره‌ای از این مصوبات اجرایی نشده است.

این در حالی است که ما از ۲۰ میلیون سفر در روز می‌بایست ۱۵ میلیون سفر را با حمل و نقل عمومی انجام دهیم. ما این همه خرج کردیم برای ساخت مترو، اما تجهیز نمی‌کنیم یعنی پول را دور ریختیم، این همه سال از ساخت خط ۴ می‌گذرد، اما هنوز به سرفاصله دو دقیقه حرکت قطار‌ها نرسیدیم.

حمل و نقل عمومی مانند کالای اساسی برای مردم است و مسئولان همانگونه که به کالا اساسی مردم اهمیت می‌دهند باید به حمل و نقل عمومی نیز اهمیت بدهند. از طرفی دیگر ما نباید تنها شهر تهران را ببینیم بلکه باید تهران بزرگ را در نظر بگیریم یعنی تهران با شهر‌های اقماری اطرافش که امروزه ۴۳ شهر اقماری در اطراف تهران وجود دارد که هم از لحاظ تردد و هم از لحاظ مسائل محیط زیستی بر تهران اثر گذار هستند.

شما ببینید دودی که از نیروگاه‌های شهید رجایی آبیک و منتظر قایم ملارد متصاعد می‌شود قطعا به تهران هم می‌آید. این در حالی است که ما در حدود ۵۰۰ کیلیومتر ریل بلا استفاده در اطراف تهران داریم که می‌توانیم از این ظرفیت برای تردد بین شهری تهران و شهر‌های اقماری استفاده کنیم. از طرفی ما باید اتوبوس دیزلی و گازی نداشته باشیم و مقدمات لازم برای ورود ۹ هزار اتوبوس برقی فراهم کنیم.


شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از انتخاب، تاریخ انتشار:۳۰دی ۱۳۹۹، کد خبر:، ۵۹۶۹۴۰ entekhab.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین