پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۲۶۱۲۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۳
پیشرفت‌های اخیر مقاومت فلسطین در سطح نظامی و فناوری که جدیدترین آن‌ها مانور نظامی یکپارچه در نوار غزه و سرنگونی پهپاد اسرائیلی در آسمان غزه بود، در قالب هشداری برای دشمن می‌تواند صهیونیست‌ها را وادار به تجدید نظر در سطح جنگ آینده با فلسطینی‌ها کند.
شعار سال: بامداد ۱ فوریه سال جاری میلادی یک منبع وابسته به مقاومت فلسطین که البته نام خود را فاش نکرد، از سرنگونی یک پهپاد اسرائیلی در نوار غزه به دست نیرو‌های مقاومت فلسطین خبر داد.

منابع درباره اینکه کدام یک از شاخه‌های مقاومت فلسطین موفق به سرنگونی این هواپیمای بدون سرنشین صهیونیستی شده‌اند جزئیاتی منتشر نکردند، اما گفته می‌شود که پهپاد مذکور برای تصویربرداری هوایی مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

پایگاه صهیونیستی کودکود نیز ضمن بازتاب این خبر، سرنگونی این پهپاد در غزه را تایید کرده است.

اما رژیم صهیونیستی به ویژه پس از مانور نظامی اخیر گروه‌های فلسطینی در غزه که در قالب هشداری به دشمن انجام شد،   در راستای اهداف امنیتی و نظامی خود تلاش می‌کند با استفاده از پهپاد از غزه تصویربرداری کرده و جمع آوری اطلاعات کند. این در حالی است که گروه‌های مقاومتی در غزه به توانایی رهگیری و شکار پهپاد‌های صهیونیستی رسیده اند و در ماه‌های اخیر بار‌ها اخباری در این زمینه منتشر شده است.

این موضوعی است که خود صهیونیست‌ها نیز به آن معترف‌اند، تا جایی که پس از سرنگونی پهپاد مذکور اسرائیلی به دست فلسطینی‌ها «امیر بوخبوط» تحلیلگر صهیونیست عنوان کرد: در شرایطی که ارتش ما در حال تماشا کردن است،   گروه‌های فلسطینی در غزه با رهگیری و سرنگونی پهپاد‌های ما در حال توسعه توانمندی‌های نظامی و اطلاعاتی خود هستند و این مسئله‌ای بسیار نگران کننده است.

اما کارشناسان معتقدند رهگیری این پهپاد اسرائیلی توسط سامانه‌های فلسطینی به فاصله کوتاهی از مانور نظامی و یکپارچه گروه‌های فلسطینی در نوار غزه که با سلاح‌های پیشرفته‌ای، چون موشک‌های زمین به دریا و هواپیما‌های بدون سرنشین انجام شد، می‌تواند صهیونیست‌ها را وادار به تجدید نظر در سطح درگیری‌هایی که به احتمال زیاد در دوره آینده علیه مقاومت فلسطین انجام خواهند داد، کند؛ یعنی همان عاملی که تاکنون موجب خودداری اسرائیل از شروع جنگ با حزب‌الله لبنان شده است.

توان موشکی حزب‌الله و به طور ویژه موشک‌های دقیق آن همان گونه که خود صهیونیست‌ها بار‌ها اعتراف کرده‌اند مهم‌ترین عاملی است که اسرائیل را در این مرحله از تقابل با مقاومت لبنان بازمی‌دارد. اکنون شواهد نشان می‌دهد که ممکن است این امر درباره مقاومت فلسطین نیز صدق کند و پس از تحرکات اخیر فلسطینی‌ها علیه مواضع اسرائیل، زنگ خطر در موسسه‌های امنیتی اسرائیل به صدا درآمده است.

عواملی که تا این مرحله موجب امتناع صهیونیست‌ها از یک حمله گسترده علیه مقاومت فلسطین شده را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد: 

-تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی به نوار غزه، عجز و ناتوانی این رژیم را در تغییر معادلاتی که پیش از آن مقاومت فلسطین ایجاد کرده بود، آشکار ساخت.

-ناکارآمدی سامانه‌های پدافندی رژیم صهیونیستی به ویژه سامانه گنبد آهنین بیش از گذشته نمایان شده است. شدت آتش و شلیک پیاپی و حملات موشکی سنگین گنبد آهنین را کاملاً از کار می‌اندازد.

-اذعان تل آویو به توان موشکی مقاومت فلسطین و لبنان و نیز انصارالله یمن و به طور کلی محور مقاومت. اسرائیل به سبب ضعف در رویارویی با توانمندی‌های مقاومت آشکارا با یک بن بست روبرو است.

 در جدیدترین موضع گیری، آویگدور لیبرمن وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی اذعان کرد: اسرائیل در هیچکدام از جنگ‌هایش از ژوئن سال ۱۹۶۷ تاکنون پیروز نشده است. خطرناک‌ترین دشمن ما حزب الله لبنان و سپس ایران و حماس است. حماس موشک‌های کروز و توان دریایی خود را ارتقا داده است و موشک‌های دوش پرتابی در اختیار دارد که می‌تواند بالگرد‌ها و هواپیما‌های نظامی اسرائیل را ساقط کند.

آنچه تل آویو را بسیار نگران می‌کند دست یابی مقاومت فلسطین به توان موشکی بالاست به ویژه که آن‌ها حمله موشکی کوبنده انصارالله یمن به تأسیسات آرامکو سعودی در شهر جده و نابودی بخش زیادی از این تأسیسات را به چشم خود مشاهده کرده‌اند.

در همین زمینه مجله آمریکایی «نیوزویک» اخیراً با انتشار تحلیلی اعلام کرد که اولویت دفاعی ایالات متحده و اسرائیل در حال حاضر چگونگی جلوگیری از گسترش تهدیدات هواپیما‌های بدون سرنشین در سراسر خاورمیانه است.

در این تحلیل که توسط «سیث ج. فرانتزمان» مدیر اجرایی مرکز گزارش‌ها و تحلیل‌ها در خاورمیانه تهیه شده آمده است که جنگ یمن تنها محدود به شبه جزیره عربستان نبوده یک درگیری بزرگ است که منطقه وسیع تری را تحت تاثیر قرار می‌دهد.در حال حاضر افزایش تهدیدات هواپیما‌های بدون سرنشین در سراسر خاورمیانه بخشی از یک مسابقه تسلیحاتی میان ایران و متحدان آن یعنی روسیه و چین از یک طرف و آمریکا از سوی دیگر است.

بر اساس این تحلیل ممکن است این روند به معنای آغاز مرحله جدیدی از رقابت میان ایالات متحده و چین برای فروش پهپاد‌ها در خاورمیانه باشد.   

در تحلیل این مجله آمریکایی آمده که هواپیما‌های بدون سرنشین متعلق به گروه‌های محور مقاومت همچون حزب الله، جنبش حماس، انصارالله یا مقاومت عراق می‌توانند معادلات درگیری را به هم بزنند و سامانه‌های پدافند هوایی آمریکا و اسرائیل در تلاش برای مقابله با آن‌ها هستند.   در همین زمینه سامانه‌های اسرائیلی مانند گنبد آهنین شاید بتواند تا حدودی با خطر پهپاد‌های مقاومت مقابله کند، اما پوشش مناطق وسیعی از مواضع آمریکا و اسرائیل در خاورمیانه نیاز به شمار زیادی سامانه پدافند هوایی یکپارچه و چند لایه دارد.

نویسنده تحلیل مذکور به دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهوری جدید آمریکا توصیه می‌کند تا تقویت حمایت از فناوری ضد پهپادی برای منافع آمریکا و اسرائیل در منطقه را ضمن اولویت‌های خود قرار داده و با شرکا جهت بررسی این تهدید‌ها همکاری کند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت الف، تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۹۹، کد خبر: ۳۹۹۱۱۱۷۰۰۱، alef.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
0
0
فلسطین هم باید از نو احیا بشه وگرنه نمیتونیم وقتی امام زمان ظهور کرد تو چشمش نگاه کنیم
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین