پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۲۸۳۳۹
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۴
«دکتر علیرضا اکبرشاهی» افزود: با توجه به اینکه قرنطینه داخلی دام در داخل امکان‌پذیر نیست، لذا سازمان دامپزشکی قبل از صدور گواهی حمل، وضعیت سلامتی دام را بررسی می‌کند.
شعار سال: مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور گفت: با توجه به اینکه قرنطینه داخلی دام در داخل امکان‌پذیر نیست، لذا سازمان دامپزشکی قبل از صدور گواهی حمل، وضعیت سلامتی دام را بررسی می‌کند.

«دکتر علیرضا اکبرشاهی» در برنامه «گفتگوی علمی» عوامل ویروسی، باکتریایی، قارچی و انگلی را از جمله عوامل ایجاد بیماری‌های مختلف در دام و طیور برشمرد و گفت: همه این عوامل جزو تهدیدات محسوب می‌شوند.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور افزود: بیماری‌هایی که در طبیعت وجود دارند راحت‌تر کنترل می‌شوند، اما دستکاری این بیماری‌ها و یا پخش عامدانه آن‌ها مسلماً کنترل بیماری را هم به مراتب سخت‌تر می‌کند.

وی اضافه کرد: دسته‌ای از بیماری‌ها در بدن برخی دام‌ها علائمی ندارند و صرفاً به عنوان ناقل و مخزن عمل می‌کنند.

اکبرشاهی با اشاره به اینکه کشور‌های شرقی اطراف ایران مانند افغانستان و پاکستان عملکرد مناسبی در کنترل بیماری‌های دامی نداشتند، گفت: به عنوان مثال در پاکستان فقط ۸ تا ۱۰ درصد جمعیت دامی تحت کنترل قرار می‌گیرد و همین مسئله می‌تواند برای ما یک تهدید محسوب شود.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور خاطرنشان کرد: تمام ادارات و مراکز زیرمجموعه سازمان دامپزشکی هرگونه تلفات و موارد غیرمتعارف در دام و طیور بومی و روستایی را به سازمان گزارش می‌کنند و رسیدگی می‌شود.

وی در بخش دیگر این برنامه علمی، عنوان کرد: یکی از منابع تهدیدات زیستی نوین، دارو‌ها و واکسن‌ها و اقلام بیولوژیکی هستند که ما وارد کشورمان می‌کنیم و سازمان دامپزشکی هم در این راستا به صورت تصادفی آزمایشاتی را انجام می‌دهد.
 
حجم اقتصاد صنعت طیور ایران بعد از نفت در رتبه دوم قرار دارد

اکبرشاهی با بیان اینکه طبق برآوردها، حجم اقتصاد صنعت طیور ایران بعد از نفت در رتبه دوم قرار دارد، گفت: سالانه حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون جوجه ریزی متفاوت در کشور اتفاق میفتد و ۲۸ هزار واحد پرورش طیور نیز در کشور وجود دارد.

وی اضافه کرد: وجود پنج میلیون رأس دام سنگین و بالغ بر ۶۰ میلیون رأس دام سبک در کشورمان طبیعتاً کنترل بیماری‌ها در این حجم و وسعت را تا حدودی دشوار می‌کند؛ ضمن اینکه عمده دام‌ها نیز در مناطق روستایی و با مدیریت‌های متفاوت پرورش داده می‌شوند.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور، عدم همکاری دامداران با واکسیناسیون دام‌ها را از جمله مشکلات در این حوزه خواند و افزود: از طرفی نسل پرورش دهنده دام‌ها تغییر کرده و از طرف دیگر نیز این دامداران اطلاعی از بیماری‌ها ندارند و لذا واکسیناسیون را صرفاً نوعی هزینه قلمداد می‌کنند.

اکبرشاهی با بیان اینکه قرنطینه داخلی دام در داخل کشور امکانپذیر نیست، گفت: از آنجایی که محدودیت در حمل و نقل دام باعث افزایش قیمت‌ها خواهد شد، لذا سازمان دامپزشکی در حوزه نقل و انتقال دام، محدودیت‌های بهداشتی را اعمال می‌کند و قبل از صدور گواهی حمل، وضعیت سلامتی دام را بررسی می‌کند.


شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از حکیم مهر، تاریخ انتشار: ۲۹بهمن ۱۳۹۹، کدخبر: hakimemehr.ir، ۶۲۷۰۸
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین