شعار سال: مساله خیلی ساده است، اینبار نیز مسئولان پا به سن گذاشته در یک جلسه آنلاین، در مورد امتحان حضوری صدهها هزار دانش آموز تصمیم گرفتند، تصمیمی که در این شرایط بحرانی کرونا می تواند باعث در معرض خطر قرار گرفتن سلامتی این صدهها هزار نفر و خدا نکرده مرگ تعدادی از آنها در طول یک ماه امتحان حضوری شود.
دانش آموزان پایه نهم و دوازده که خیلی از آنان حتی حداقلی از کلاس های مجازی را هم ندیده و رها شده بودند، نگران از ابتلا به کرونا، به اعتراض سراسری پرداختند که متاسفانه در مواردی حتی این اعتراض امتحانی هم تحمل نشد و مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
اینبار آموزش و پرورش حواله به ستاد مبارزه با کرونا داد و آنها هم بدون نظر خواهی از دانش آموزان بار دیگر پشت درهای بسته تسلیم تصمیم وزارت آموزش و پرورش شدند و مهر تاییدی زدند بر حضور یک ماهه دانش آموزان در مدارس برای امتحان حضوری.
این نسل از نظر مدیران پا به سن گذاشته، حتی ارزش دیده شدن و شنیدن نظراتشان هم ندارند! مدارس همانند سرباز خانه ای نگریسته می شود که سربازان کوچک و نوجوان آن تنها باید اطاعت امر کنند بدون اینکه سوالی بپرسند که مدرسه چرا ندارد!
در این میان نگرانی والدین از به خطر افتادن سلامتی فرزندانشان و اعتراضات سراسری دانش آموزان، چندان از سوی مسئولان مربوطه بی اهمیت فرض می شود که حتی زحمت بیان دلایل این تصمیم را هم به خود نمی دهند و تنها به ذکر سخنان کلی همانند اهمیت داشتن این دو پایه می پردازند (این در حالی است که امتحانات دانشگاهها تا سطح دکترا مجازی گرفته می شود و بنظرم اهمیت آنها کمتر از پایه نهم و دوازدهم نیست!)
بی اهمیتی به دانش آموزان سابقه تاریخی دارد و نتیجه آن وجود کثیری از دانش آموزان عاصی و معترض به سیستم آموزشی و پرورشی و رویگردان از مدرسه هست که فکر می کنند با این حجم درس های قدیمی و اجباری و بی ارتباط با جامعه، تنها عمر خود را در مدرسه تلف می کنند و چاره ای جز گذر از این سالهای کسل کننده درس خواندن ندارند که با تصمیماتی همانند امتحانات حضوری، معلوم نیست بتوانند حتی به این خواسته هم برسند و بسلامتی از مدرسه رها شوند.
یونس قیصی زاده
پایگاه تحلیلی- خبری شعار سال، برگرفته از عصر ایرا ن