پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۴۳۳۹
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۶

دنیا آگاه تر از گذشته سلطه آمریکا تداوم ندارد

کوالالامپور رئیس انجمن علمی مطالعات جهان و عضو وابسته گروه مطالعات آمریکا در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، گفت: اینکه آمریکا امروز در بیش از 130 کشور دنیا پایگاه نظامی دارد قابل قبول و منطقی نیست و نمی تواند ادامه پیدا کند.

شعارسال: 'سعید رضا عاملی' رئیس انجمن علمی مطالعات جهان که به منظور شرکت در یک کنفرانس علمی به مالزی سفر کرده است روز جمعه در گفت وگو با خبرنگاران، تصریح کرد: امروز جهان به دلیل ارتباطات دوفضایی، به مراتب آگاه تر نسبت به گذشته است و این آگاهی خود ظرفیتی به وجود آورده که ممکن است مدل نظام های حکمرانی را تغییر دهد.

استاد گروه ارتباطات دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با این عنوان که فرصت تبدیل شدن 'مردم به عنوان مخاطب' به 'مردم به عنوان کاربر تعاملی' یک ظرفیت متفاوتی برای جهان آینده رقم می زند، گفت: مردم آمریکا امروز معتقدند ما بین دو بد و محذور گیر کرده ایم. لذا، این نظام سیاسی اگر جواب ندهد ممکن است نظام دمکراتیک فدرال به سمت و سوی دیگری حرکت کند.

عاملی که در دانشکده بوم شناسی انسانی دانشگاه پوترا کوالالامپور با همکاری رایزنی علمی ایران در شرق آسیا و سفارت کشورمان در مالزی مقاله ای تحت عنوان 'دو فضایی شدن و تغییر در ارتباطات بین فردی و بین فرهنگی' ارائه کرد، گفت که بسیاری از ظرفیت های جهان فیزیکی به جهان مجازی منتقل شده است.

در این نشست ده ها دانشجوی از کشورهای مختلف نیز شرکت داشتند.

وی با این عنوان که مجموعه تبادلات فکری خوبی با دانشجویان و اساتید انجام شد، گفت: دو فضایی به این معنی است که فضای مجازی عرصه بزرگی از زندگی اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی ما را به خود اختصاص داده است.

وی تراکنش های علمی و مالی، ارتباطات گسترده انسانی و همچنین ظرفیت باهم بودن که همسایگی جهان را موجب شده است، از جمله مصادیق فضای مجازی عنوان کرد.

استاد دانشگاه تهران با طرح این سئوال که آیا دو فضایی شدن جهان تغییری در ارتباطات بین فردی و بین فرهنگی ایجاد می کند و آیا می تواند ظرفیتی به وجود آورد که ارتباطات سالم تری در جهان شکل گیرد، گفت: در شرایط فعلی اگر سیاست های بین المللی به سمت ایجاد تعادل پیش نرود، در ارتباطات، جهانی خشن تر، دشمنانه تر و سخت تری برای همگان خواهد شد.

وی با این عنوان که تبعیض اقلیت های جهان، تبعیض اکثریت ها را به وجود می آورد، گفت: آنچه قدرت ها نسبت به سایر ملل انجام می دهند به سمت خودشان برمی گردد و مسائلی را ایجاد می کند. از اینرو نیاز است دکترین روابط بین الملل که بر مبنای 'قدرت تولید حق می کند' شکل گرفته است، تغییر کند.

عاملی تاکید کرد: قدرت لزوما تولید حق نمی کند، به این معنا که هر کسی قدرت دارد توسعه و سیطره بیشتری ایجاد کند. باید به سمتی رفت که تبادل موقعیت ایجاد شود. یعنی جای یکدیگر بنشینیم و سعی کنیم آنچه برای خود خوب می دانیم برای دیگران هم خوب بدانیم.

استاد دانشکده ارتباطات دانشگاه تهران ضمن بیان برخی ویژگی های جهان واقعی و جهان مجازی و کارکرد این دو جهان، انواع ارتباطات شامل ارتباطات سلطه آمیز، ارتباطات خصومت آمیز، ارتباطاتی که مبتنی بر روابط مثبت و منفی است (مثل دادن گل و شاخ زدن) را تشریح کرد.

وی با استناد به مدل ارتباطی که از آن به عنوان 'فیل و موش' یاد می شود، گفت: در دنیای جدید لزوما کسانی که قدرت دارند، نمی توانند عملکرد قطعی جهان را رقم بزنند. بلکه کسانی که به عنوان قدرت های پیرامون نگریسته می شوند ممکن است بتوانند شرایط متفاوتی را برای جهان رقم بزنند.

عاملی در پایان با اشاره به تفاوت بین جهانی شدن از بالا و جهانی شدن از پایین، گفت: جهانی شدن از بالا آن نوعی است که بر مبنای قدرت غرب در جهان توسعه پیدا می کند، ولی هم زمان ظرفیت هایی که به عنوان جهانی شدن از پایین و یا جهانی شدن از پیرامون یاد می می شود فرصت های بزرگی هستند که امروزه می توانند نقش آفرینی کنند.

با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار:07آبان1395، کد مطلب: 82284569، www.irna.ir

خبرهای مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین