پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۴۹۰۳۳
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۴۰۰ - ۱۹:۲۰
دکتر اردشیر سعدمحمدی در آئین بهره‌برداری از طرح‌های ذخیره و صادرات اسید سولفوریک در بندرعباس و افتتاح طرح آهک پخته و هیدراته در اهر در پاسخ به رییس جمهور از تأمین ۷۰ درصدی کود فسفاته مورد نیاز کشور تا چهار سال آینده خبر داد.
شعار سال: مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران تأکید کرد: در دو سال گذشته شرکت مس موفق به اکتشاف ۱.۵ میلیارد تن ذخیره جدید مس با عیار نیم درصد شد و در پایان سال ۱۴۰۰ نیز یک میلیارد تن ذخیره جدید دیگر در منطقه سریدون به کشور تقدیم خواهیم کرد.

وی افزود: حدود ۱۷ درصد به ذخایر مس در دو سال گذشته اضافه شده و در حال حاضر رتبه هفتم ذخایر مس جهان را داریم.

دکتر سعدمحمدی اعلام کرد: بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در شرکت مس در حال اجراست و امیدواریم ظرف چهار سال آینده، شرکت ملی صنایع مس ایران جزو ده شرکت برتر تولیدکننده مس جهان قرار بگیرد و درآمدش به بیش از ۴.۵ میلیارد دلار در سال ارتقا پیدا کند.
 
در پایان امسال سه طرح کنسانتره افتتاح خواهد شد

وی خبر داد: در پایان امسال سه طرح کنسانتره افتتاح خواهد شد که بیش از ۳۰ درصد به ذخایر و تولیدات کنسانتره فلز مس کشور اضافه خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به افتتاح طرح ذخیره اسید سولفوریک گفت: در این طرح که در منطقه هرمزگان افتتاح خواهد شد نزدیک به ۶۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده و هشت مخزن با ظرفیت ۱۱۵ هزار تن با بیش از ۵ کیلومتر ریل ساخته شده است.

وی ادامه داد: همچنین ۱۰۰ دستگاه واگن مخزن‌دار و ۲۰۰ دستگاه ایزو تانک ساخته شده و ۴.۷ کیلومتر خط لوله انتقال اسید به اسکله برای صادرات اسید سولفوریک و انتقال به اقصی نقاط جهان در این منطقه احداث شده است.

دکتر سعد محمدی افزود: برای زنجیره بعدی نیز برنامه‌ریزی کردیم تا بتوانیم کارخانه اسید سولفوریک که در سال گذشته در منطقه سرچشمه و خاتون‌آباد با سرمایه‌گذاری بیش از ۳۳هزار میلیارد تومان افتتاح شده را با سرمایه‌گذاری جدید ۱۰۰ میلیون یورو تبدیل به اسید فسفریک کنیم.

مدیرعامل شرکت مس اظهار داشت: قیمت اسید سولفوریک در حال حاضر در جهان ۹۰ دلار و قیمت اسید فسفریک نزدیک به ۹۵۰ دلار است که ارزش افزوده خیلی زیادی را با این سرمایه‌گذاری جدید در کشور ایجاد خواهد کرد و قابلیت تبدیل اسید فسفریک به کود‌های فسفاته برای کشور فراهم شده و مانع از خروج ارز بابت وارادت کود برای استفاده کشاورزی می‌شود.

وی همچنین با اشاره به افتتاح طرح آهک پخته و هیدراته در اهر گفت: معدن آهک اهر در ۲۴ کیلومتری این شهرستان افتتاح خواهد شد و سالانه یکصد هزار تن آهک تولید خواهد کرد و با دستگاه‌های سنگ‌شکن با ابعاد ۴۰ تا ۸۰ میلیمتر کوچک خواهد شد.

دکتر سعدمحمدی تصریح کرد: از این معدن برای کارخانه تولید آهک پخته و آهک هیدراته مورد استفاده قرار خواهد گرفت. بیش از ۶۵ هزار تن آهک هیدراته در سال در این کارخانه تولید خواهیم کرد و از امروز کلنگ آهک فاز ۲ را برای تولید از ۶۵ هزار تن فعلی به ۱۳۰ هزار تن را خواهیم زد.

مدیرعامل شرکت مس اظهار داشت: این آهک هیدراته برای مصرف کنسانتره مس در ورزقان استفاده می‌شود. به ازای هر تن تولید کنسانتره مس سه کیلو آهک هیدراته نیاز داریم.

وی افزود: با تکمیل این زنجیره قادر خواهیم بود در کنترل هزینه‌ها نقش بسزایی داشته باشیم و در برنامه‌ریزی برای تولید ۶۰۰ هزار تن کاتد مس که کیفیت آن منحصربه‌فرد و ۹۹.۹۹۹ است، نقش خودمان را در اقتصاد ملی و توسعه اقتصادی به نحو احسن به انجام برسانیم.
 
زمان تولید کود فسفاته و تأمین نیازمندی‌ها و خودکفایی کشور

دکتر سعد محمدی در ادامه و در پاسخ به سؤال رییس جمهور در مورد زمان تولید کود فسفاته و تأمین نیازمندی‌ها و خودکفایی کشور در این زمینه گفت: برنامه‌ریزی اولیه تا ماه آینده به اتمام می‌رسد و عملیات سرمایه‌گذاری تبدیل اسید سولفوریک به اسید فسفریک حدود ۱۸ ماه طول می‌کشد و سرمایه‌گذاری آن هم نزدیک به ۱۰۰ میلیون یورو است.

مدیرعامل شرکت مس تصریح کرد: محصول این پروژه تولید ۶۷۰ هزار تن اسیدفسفریک ۵۴ درصد معادل ۳۶۰ هزار تن اسید فسفریک بر مبنای P۲۰۵ معادل ۱۰۰ درصد است. در آن کارخانه بعد از ۶ ماه از شروع عملیات راه‌اندازی اسید فسفریک با حدود ۲۵۰ میلیون یورو دیگر برای تبدیل اسید فسفریک به کود‌های فسفاته اقدام می‌کنیم.

وی گفت: این کارخانه نزدیک به دو سال زمان می‌برد و قادر خواهیم بود با مصرف یک میلیون تن اسید و یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن خاک فسفات سالانه حدود ۷۹۰ هزار تن از انواع کود فسفاته که مورد مصرف در کشاورزی است را تولید کنیم. میزان نیاز کشور حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن است.


شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از معدن نامه، تاریخ انتشار: ۱۱تیر ۱۴۰۰، کد خبر ۸۶۵۱، madanname.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین