پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۴۹۵۷۸
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۹
ابراهیم رئیسی چند روز پیش سامانه‌ای راه‌اندازی کرد و از مردم خواست چهره‌هایی را که شایسته می‌دانند، برای به‌کارگیری در این سامانه معرفی کنند.
شعار سال: اگرچه اصولگرایان در نقد سهم‌خواهی و مذمت حضور ستادی‌ها و مجلسی‌ها در کابینه رئیسی می‌گویند، اما گویا پشت پرده خبر‌های دیگری است. ابراهیم رئیسی چند روز پیش سامانه‌ای راه‌اندازی کرد و از مردم خواست چهره‌هایی را که شایسته می‌دانند، برای به‌کارگیری در این سامانه معرفی کنند. اما همین روش به اشکال مختلف مورد انتقاد قرار گرفته است. برخی آن را در ادامه رفتار‌های پوپولیستی جریان اصولگرایی و شبیه اقدامات احمدی‌نژاد قلمداد کرده‌اند و برخی دیگر معتقدند که اصلا معرفی وزیر و مدیر کار مردم نیست. مشابه این نقد به ماجرای نظرخواهی از منتقدان و سیاسیون چپ و راست هم شده است.
 
برخی با نگاهی ناباورانه این رفتار‌ها را بیشتر یک ژست سیاسی یا نمایش قلمداد می‌کنند تا اقدامی واقعی در راستای شکل‌دهی به یک دولت فراجناحی. دیروز مصطفی میرسلیم نماینده مجلس یازدهم و عضو حزب مؤتلفه از رئیسی به دلیل مشورت با مردم در انتخاب وزرا انتقاد کرد و در توییتی نوشت: «حسن نیت جناب آقای ‎رئیسی و کمک و مشورت‌گرفتن از مردم ستودنی است، ولی انتخاب وزرا از وظایف اصلی ‎رئیس‌جمهور است که باید با مشورت خبرگان و اهل تدبیر و رأی اعتماد مجلس انجام گیرد و نه با نظرخواهی عمومی!». در مقابل عبدلله گنجی مدیرمسئول روزنامه جوان هم خبر داده که سهم‌خواهان رزومه خود را برای قراردادن در این سامانه برای افراد ارسال می‌کنند. او در توییتی نوشته است: «اصلا باورم نمی‌شود کسانی رزومه خود را همراه با لینک سامانه آقای رئیسی در این گروه و آن گروه یا برای این فرد و آن فرد می‌فرستند که بروید در سامانه مرا برای فلان مسئولیت پیشنهاد بدهید. آدم عرق شرم بریزد واجد سرزنش نیست».
 
او هشتگ قدرتخواهی عرفی را هم ضمیمه این توییت کرده است و در سرمقاله روز دوشنبه روزنامه خود هم نوشته: «کنون که به سمت شروع کار دولت جدید می‌رویم بسیار می‌شنویم که فلان فرد در حال لابی و رایزنی برای مسئولیت است و راه‌های مختلفی را برای دیده‌شدن طی می‌کند. از سوی دیگر در انتخابات مختلف تنش، دلخوری، احساس تضییع حق و... در بخشی از نخبگان قدرت مشهود و ملموس است... بسیاری از خودتکلیف‌گرایی‌ها قطعا قدرت‌طلبی است که لعاب ارزش‌گرایی بدان می‌مالند. این رویه مسیر جمهوری اسلامی را به سمت عرفی‌شدن «فرهنگ سیاسی» پیش می‌برد، شرط اینکه جمهوری اسلامی، جمهوری نشود و دو بال اسلامیت و جمهوریت باقی بماند، باور کارگزاران آن به ماهیت حقیقی نظام است. ماهیت حقوقی آن خیلی متفاوت از نظام‌های مرسوم نیست، تفاوت در ماهیت حقیقی و محتوای نظام است که حفظ آن وظیفه همه مدعیان امام است».

در حالی که در برخی از محافل سیاسی و شبکه‌های اجتماعی گفته می‌شود برخی از اعضای تیم رئیسی نهایی شده، اما چند روز قبل سامانه «یاران رئیسی» برای معرفی مدیران و اعضای تیم ابراهیم رئیسی راه‌اندازی شد. بر این اساس مردم می‌توانند گزینه‌های مورد نظر خود را که برای دولت رئیسی در نظر دارند در این سامانه ثبت کنند. این سامانه به آدرس yaran.raisi.ir/managers فعالیت دارد و در آن از همه نخبگان، فرهیختگان، گروه‌ها، احزاب، تشکل‌ها و آحاد مردم دعوت شده تا مدیران و اعضای مورد نظر خود را در این سامانه معرفی کنند. شرایطی که در سامانه «یاران رئیسی» برای معرفی گزینه‌های مورد نظر مردم در نظر گرفته شده «کارآمدی»، «فسادستیزی»، «روحیه انقلابی» و «مردمی‌بودن» است؛ اما به جز معرفی مدیران و چهر‌های شناخته‌شده گزینه دیگری هم پیش‌روی کاربران است که بر آن اساس می‌توانند خود را هم برای سمت اجرائی معرفی کنند. آن‌طورکه در سامانه یاران رئیسی نوشته شده: «کاربران چنانچه خود را شایسته حضور در سمت‌های اجرائی و مدیریتی می‌دانند، می‌توانند به صورت مستقیم، در بخش تکمیل اطلاعات و رزومه فردی نسبت به تکمیل فرم‌ها و اطلاعات مربوطه اقدام کنند».

گفته می‌شود که پیشینه این ماجرا به سامانه ایده‌ها بازمی‌گردد که در آذر ماه سال ۹۸ تأسیس شد تا مردم بتوانند از طریق آن نظرات خود را در زمینه‌های مختلف به گوش رئیس قوه قضائیه برسانند. حجت‌الله علم‌الهدی ریاست پژوهشگاه قوه قضائیه در این باره گفته بود که این سامانه برای دریافت ایده‌های مردمی است و برای انتقادات و پیشنهادات نیست، چون دفتر ارتباطات مردمی قوه، شکایات و انتقادات را پیگیری می‌کند. سامانه ایده، بستری است که هر کسی چه اساتید، چه وکلا، چه قضات، کارکنان قوه و مردم عادی، می‌توانند ایده‌هایشان را ثبت کنند.

چپ و راست ملاک نباشد

ایده رئیسی در تشکیل یک کابینه فراجناحی واکنش‌های زیادی تاکنون به دنبال داشته است؛ یک نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی گفته: رئیسی افرادی را برای کابینه خود انتخاب کند که دارای سوابق موفق مدیریتی هستند و چپ و راست بودن ملاک انتخاب مدیران و اعضای کابینه نباشد. سیدافضل موسوی، با اشاره به ضرورت تشکیل کابینه کارآمد برای حل مشکلات کشور اظهار کرد: رئیسی اعلام کرده است فردی جناحی نبوده و از افراد توانمند و کارآمد در دولت خود استفاده می‌کند. در واقع اگر او چنین رویکردی را دنبال کرده و افراد کارآمد را وارد کابینه خود کند در خدمت‌کردن به مردم موفق خواهد بود. وی ادامه داد: اگر دولت بتواند مشکلات اقتصادی را حل کند مردم چه کسانی که به او رأی دادند و چه کسانی که رأی نداده‌اند، راضی می‌شوند، اما اگر موفق نباشد همان افرادی هم که به او رأی داده‌اند، برمی‌گردند. به هر حال مشکلات کشور معلوم است که بیشترین آن‌ها مربوط به مشکلات اقتصادی و تحریم‌هاست. اگر این مشکلات حل شود، مردم راضی خواهند شد. این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: رئیسی باید افرادی را برای کابینه خود انتخاب کند که توانایی مدیریت دارند و برای انتخاب آن‌ها باید به سوابق آن‌ها نگاه شود که آیا موفق بوده‌اند یا نه، نه اینکه صرفا وابستگی جناحی و حزبی آن‌ها مد نظر باشد. از سویی افرادی باید انتخاب شوند که تجربه کار اجرائی دارند، نه افرادی که صرفا فارغ‌التحصیل دانشگاه بوده و هیچ تجربه‌ای در این زمینه ندارند. در مجموع باید مدیرانی انتخاب شوند که دارای سوابق موفقی باشند و توانایی مدیریت آن‌ها ملاک باشد نه چپ و راست بودن آنها.

جلال رشیدی‌کوچی نماینده مردم مرودشت هم با تأکید بر ضرورت تشکیل کابینه‌ای فراجناحی در دولت سیزدهم گفته است اینکه دولت منتخب نگاه سیاسی و جناحی خود را در چینش کابینه دخالت ندهد، امری مهم تلقی شده و نشانگر اوج دموکراسی است. هرچقدر رئیس‌جمهور منتخب بتواند در این زمینه فراجناحی عمل کند، به موفقیت‌های بیشتری دست خواهد یافت. وی در ادامه اظهار کرد:، اما نکته حائز اهمیت این است که افرادی که در کابینه با نگاه فراجناحی به کار گرفته می‌شوند در عمل نیز فراجناحی‌بودن را ثابت کنند. برخی از افراد تا زمانی که مسئولیت ندارند شعار فراجناحی‌بودن را سر می‌دهند، اما زمانی که مسئولیت بر عهده آنان گذاشته می‌شود به مرور زمان ماهیت حقیقی خود را نشان می‌دهند و از تخصص و کارآمدی فاصله می‌گیرند. ورود افرادی که شعار فراجناحی می‌دهند، اما در عمل نگاه جناحی دارند منجر به تضعیف عملکرد دولت می‌شود. باید در تشکیل کابینه فراجناحی عمل کرد و نیرو‌هایی را به کار برد که از تخصص و تعهد لازم برخوردار باشند و پای کار مردم بایستند. رشیدی‌کوچی در پایان تأکید کرد: آسیب حزب‌بازی و بازی‌های سیاسی به مردم می‌رسد. مردم خواستار افرادی متخصص و متعهد هستند تا مطالبات آنان را شنیده و با برنامه به سمت تحقق آن حرکت کنند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از شرق، تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۴۰۰، کد خبر: ۳۳۴۳۷۲، www.sharghonline.com
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین