پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۵۲۳۵۳
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۳
چند روز پس از اعتراضات نسبت به سوءمدیریت آب در برخی شهر‌های خوزستان، روحانی در اظهارنظری عجیب گفت: دولت یازدهم و دوازدهم بحق دولت محیط‌زیست بوده است، وضعیت محیط‌زیست از ۸ سال قبل بهتر است.
شعار سال: رئیس‌جمهور روز گذشته تنها چند روز پس از اعلام نارضایتی مردم خوزستان نسبت به شرایط زیست‌محیطی این استان در سخنانی دولت خود را دولت سلامت و محیط‌زیست دانست. حسن روحانی، رئیس‌جمهور، روز گذشته در آیین بهره‌برداری از طرح‌های ملی سازمان محیط‌زیست تصریح کرد دولت یازدهم و دوازدهم بحق دولت سلامت و محیط‌زیست بوده است. وی با بیان اینکه در محیط‌زیست ما نمادی برای توسعه آن داشتیم و آن دریاچه ارومیه بود، اظهار کرد: دولت یازدهم و دوازدهم بحق دولت سلامت و محیط‌زیست بوده است. ما در بخش‌های مختلف برای موضوع سلامت وارد عمل شدیم که بخشی مربوط به محیط‌زیست می‌شد و برخی هم مربوط به بیمه سلامت. روحانی با طرح این ادعا که هر کس امروز را با ۸ سال پیش مقایسه کند، متوجه خواهد شد که چه تغییراتی ایجاد شده است، افزود: اینکه ما مترو را توسعه می‌دهیم برای محیط‌زیست است. اینکه ریل را توسعه می‌دهیم و بنزین و گازوئیل را به سمت یورو ۴ می‌بریم برای محیط‌زیست است. روز‌های پاک در منطقه‌ای از کشور از ۲۰ روز به ۸۰ روز رسیده و این موضوع را در کلانشهر‌ها هم شاهد هستیم.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از صحبت هایش به مصادیق بیشتری نظیر آبرسانی به شرق کشور و مناطق کویری، احیای تالاب‌ها و دریاچه‌ها و نهالکاری برای جلوگیری از گرد و غبار در خوزستان اشاره و تاکید کرد: وضعیت محیط‌زیست از ۸ سال قبل بهتر است. وی قسمت پایانی سخنانش را به برشمردن شماری از اقدامات دولت برای احیای دریاچه ارومیه اختصاص داد و در آخر گفت: اگر این اهتمام و تلاش در این ۸ سال نمی‌شد، امروز دریاچه ارومیه خشک شده بود.

* خشکاندن ریشه‌های امید در ۸ سال

طرح این سخنان در حالی صورت می‌گیرد که طی هفته گذشته بالاترین سطح اعتراضات و نارضایتی عمومی مرتبط با مسائل زیست‌محیطی را در کشور شاهد بودیم. با اینکه اعتراضات در خوزستان در برخی نقاط توسط عوامل مشکوک و وابسته به بیگانه به اغتشاش و آشوب کشیده شد، اما جرقه شروع تجمعات، خشک شدن تالاب هورالعظیم بود که مشکلات زیست‌محیطی متعددی از جمله تلف شدن دام‌های مردم منطقه را در پی داشته است. در نتیجه این اعتراضات و به حاشیه رفتن آن در برخی نقاط استان، چند نفر از هموطنان‌مان اعم از مردم عادی و ماموران نیروی انتظامی جان خود را از دست دادند.
 
اظهارات عجیب رئیس جمهوری درباره محیط زیست

البته این نخستین‌بار نیست که روحانی از عملکرد دولتش در موضوعی دفاع می‌کند و شرایطی را عادی جلوه می‌دهد که در بین مردم بیشترین نارضایتی درباره عملکرد دولت در بابت آن موضوع وجود داشته است. چند هفته پیش بود که عملکرد دولت در تامین برق و چالش قطع برق طاقت بسیاری از مردم را به سر آورده بود. باز هم در آن زمان روحانی در سخنانی گفت: «در ۸ سال گذشته حدود ۲۵۰۰ مگاوات به طور سالانه به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شده است، این در حالی است که قبل از این دولت به طور متوسط سالانه ۱۷۰۰ مگاوات برق اضافه می‌شد، اما با این وجود به خاطر گرمای شدید و خشکسالی دچار مشکل می‌شویم». این در حالی است که بر اساس نظر کارشناسان و آمار منتشرشده، دولت فعلی کمترین تلاش را برای افزایش ظرفیت تولید برق به عمل آورده است. هر چند ظاهرا روحانی از این بابت از مردم عذرخواهی کرد، اما در نهایت آن چیزی که اتفاق افتاد توجیه و دلیل‌تراشی‌های بی جا برای سفیدنمایی وضعیت عملکرد دولت فعلی در این حوزه بود. این مثال‌ها را می‌توان به مصادیق دیگری نظیر اشتباهات دولت در مدیریت ویروس کرونا، مدیریت اقتصاد و مساله تورم بی سابقه و گرانی ۸ برابری ارز و تعطیلی صنعت هسته‌ای ایران به تبع توافق هسته‌ای -که در نهایت آن نیز آورده‌ای برای کشور نداشت و منجر به تشدید تحریم‌ها علیه کشور شد- تعمیم داد؛ مشکلات، ناکارآمدی‌ها و کوتاهی‌های ملموس برای مردم که رئیس‌جمهور هیچ گاه آن را متوجه خود ندانسته و یک روز دولت قبل و روز دیگر واشنگتن‌دی سی مقصر این اتفاقات بوده اند.

* عصبانی سازی مردم با خودگویی و خودخندی

مسائل زیست‌محیطی و قطعی‌های سراسری برق را می‌توان آخرین مصادیق از عملکرد‌هایی از این دست از جانب دولت و شخص رئیس‌جمهور دانست. در سال‌های اخیر کم پیش نیامده که در موضوعات بحرانی که طیف گسترده‌ای از مردم با آن درگیر شده بودند و ناکارآمدی دولت در آن عیان بوده، روحانی با امتناع از عذرخواهی و قبول کوتاهی، عملکرد دولت خود را نسبت به دولت قبل و دولت‌های قبلی بهتر ارزیابی کرده است.
رویه مسؤولان دولتی در مواجهه با مشکلات با نادیده گرفتن و تقلیل آن‌ها به مسائل کم‌اهمیت که دولت نیز در آن تقصیری ندارد به همراه تعریف از دستاورد‌هایی که وجود خارجی نداشته اند، در سالیان اخیر تنها باعث شده است به عصبانیت مردم از مسائل گوناگون دامن زده شود. در بحبوحه بحران‌های اقتصادی و ارزی سال‌های ۹۷ و ۹۸ که نارضایتی‌هایی را به وجود آورده بود، روحانی در سخنانی با رد صحبت‌های رسانه‌ها گفته بود: من روزانه نظرسنجی می‌کنم؛ یعنی در خیابان وقتی با ماشین می‌روم تمام چهره‌های مردم را نگاه می‌کنم؛ اینکه چند نفر لبخند دارند، چند نفر عصبانی‌اند، چند نفر قیافه‌شان گرفته است و به هر شهری و در هر جمعیتی می‌روم، خودم نظرسنجی می‌کنم و نگاه آدم‌ها را نسبت به خودم می‌بینم؛ پس نیازی نیست که روزنامه‌ها از مشکلات مردم بنویسند تا رئیس‌جمهور باخبر شود!

همچنین در زمانی که خروج آمریکا از برجام تیر آخر را به این توافق زد و تلاش‌های بعدی دولت برای ادامه این توافق با اروپایی‌ها به نتیجه نرسید و در نتیجه آن تحریم‌های اعمالی علیه ایران ۲ برابر شد، اسفندماه سال گذشته رئیس‌جمهور ادعا کرد به شعار سال ۹۲ خود یعنی چرخش همزمان سانتریفیوژ و اقتصاد عمل کرده و دولتش را با تیم فوتبالی مقایسه کرد که یک گل خورده و ۳ گل زده و در آخر هم گلایه کرد که چرا کسی حرفی از آن ۳ گل نمی‌زند. خروجی تمام این ادعا‌های یکجانبه برای مردمی که عملکرد ناکارآمد دولت در سال‌های اخیر برای‌شان ملموس بوده تنها به شدت گرفتن خشم درونی آنان منجر شده است.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه وطن امروز، تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۴۰۰، vatanemrooz.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین