پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۵۹۴۱۹
تاریخ انتشار : ۲۵ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۸
آیت‌الله محسن مجتهد شبستری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: قبل از روی کار آمدن این دولت به کلی یأس بر کشور حاکم بود و همه مردم مأیوس بودند، اما الآن اکثریت ملت به آینده امیدوارند. همین روحیه امیدواری سبب می‌شود که یک شادابی برای مردم پیش بیاید و آن حالت افسردگی و یأس از بین برود.
شعار سال: در روز‌های اخیر به دلیل سفر‌های استانی رئیس‌جمهور و افزایش واردات واکسن کرونا، موجی از امیدواری نسبت به آینده کشور در مردم ایجاد شده است؛ حال عده‌ای سعی دارند با بی‌اثر خواندن سفر‌های استانی رئیس‌جمهور و القای این نکته که سفارش واکسن‌های واردشده در روز‌های اخیر، از زمان دولت پیشین صورت گرفته، این امیدواری مردم را تضعیف کنند یا دست‌آورد اعمال نکرده خود نشان دهند.

بر همین اساس، گفت‌وگویی با آیت‌الله محسن مجتهد شبستری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نایب رئیس جامعه روحانیت مبارز انجام داده‌ایم که در زیر می‌خوانید:

مسئولان دولت روحانی چندین بار گفته بودند که به خاطر مشکلات FATF و سایر مشکلات بین‌المللی نمی‌توانیم واکسن وارد کنیم، با در نظر گرفتن افزایش واردات در مقطع فعلی به نظر شما این ادعای آن‌ها تا چه حد صحیح است؟
 
مگر FATF الآن قطعی و تصویب شده که واردات واکسن انجام شود؟ چنین چیزی نیست. طرح FATF فعلاً مسکوت است. لایحه پالرمو نیز هنوز مسکوت مانده و جوابی اعم از مثبت یا منفی داده نشده است، بنابراین اگر می‌گویند آن موقع مانعی از این جهت بوده، چطور شد که در دولت جدید موانع برطرف شده است؟ هنوز از نظر قانون‌گذاری آن مانع وجود دارد، بنابراین این حرف بی‌اساس است.
 
با توجه به عملکرد دولت سیزدهم در چند هفته ابتدایی، به عقیده شما تفاوت این دولت با دولت پیشین چیست؟

در هر دولتی افرادی هستند که همیشه منفی‌باف یا منتقد هستند. الآن هم در همین شرایط هستیم که منتقدانی هستند و یک سری از مسائل را زیر سؤال می‌برند، اما فکر می‌کنم اکثریت مردم الآن از نظر روحیه، نسبتاً شاداب هستند. مردم امیدوارند که مشکلات معیشتی، اقتصادی و فرهنگی حل شود و نسبت به سابق روحیه بهتری دارند.

قبل از روی کار آمدن دولت سیزدهم یأس بر کشور حاکم بود

قبل از روی کار آمدن این دولت به کلی یأس بر کشور حاکم بود و همه مردم مأیوس بودند، اما الآن اکثریت ملت به آینده امیدوارند. همین روحیه امیدواری سبب می‌شود که یک شادابی برای مردم پیش بیاید و آن حالت افسردگی و یأس از بین برود. این خودش مغتنم است، اما امیدواریم ان‌شاءالله غیر از این سفر‌های استانی، دستورات، افزایش واردات واکسن، انتصابات و سایر موارد، پس از آنکه استاندارها، معاونت‌ها و مابقی مسئولان کاملاً مشخص و در وزارتخانه‌ها مستقر شدند، کار‌ها روی روال عادی بیافتد و در زمینه اجرایی هم شاهد رفع مشکلات باشیم که آن وقت همه مردم در مقام عمل خواهند دید بین این دولت و دولت قبل زمین تا آسمان تفاوت است.

ادعای منع واردات واکسن به دلیل تحریم و FATF بی‌‎اساس و مغرضانه است

دستاورد‌های دولت سیزدهم در واردات واکسن و سفر‌های استانی، موجی از امیدواری را در مردم به وجود آورده است، اما در روز‌های اخیر می‌بینیم یک جریان به دنبال تخریب این دستاورد‌ها هستند، به عنوان مثال گفته شده سفارش واکسن‌هایی که الآن وارد می‌شوند، از دولت قبل بوده یا اینکه سفر‌های استانی بی‌فایده است. به عقیده شما هدف این جریان چیست؟

مسلماً در هر دولتی، برخی از افراد مخالف هستند که در هر شرایطی یا با منطق و دلیل این مخالفت‌شان را ابراز می‌کنند و اشکالات واردی دارند، گاهی هم انتقادات‌شان بی‌جا و مغرضانه است. به نظر می‌رسد انتقاداتی که الآن از دولت سیزدهم انجام می‌شود، صحیح و منطقی نباشد.

برخی انتقادات از دولت سیزدهم بی‌منطق است

در خصوص سفر‌های استانی رئیس‌جمهور، مقام معظم رهبری فرمودند که مسئولان باید در میان مردم باشند و از نزدیک درد مردم را لمس کنند. رئیس‌جمهور هم تشخیص می‌دهد در بعضی از استان‌ها مثل سیستان و بلوچستان، خوزستان و خراسان جنوبی مسائل، مشکلات و محرومیت‌ها بیشتر است؛ حضور بیشتری داشته باشد، بنابراین ترجیح داد که هم از نزدیک درد آن‌ها را لمس کند و هم راهنمایی داشته باشد و دستورات مقتضی را صادر کند. فکر نمی‌کنم این کار ایرادی داشته باشد و اینکه فقط رئیس‌جمهور در دفتر کارش بماند و امر و نهی کند، کافی نیست.

سفر‌های استانی رئیس‌جمهور علاوه بر نتایجی که دارد، برای مردم یک نوع تسکین آلام است. وقتی مردم می‌بینند رئیس‌جمهورشان راحتی و استراحت را از خودش سلب می‌کند، با این شرایط کرونا به استان‌ها و نقاط محروم می‌رود، از نزدیک با مردم تماس می‌گیرد، مشکلات آن‌ها را بررسی می‌کند و دستوراتی می‌دهد، یک نوع تسکین آلام پیدا می‌کنند و این کار باعث روحیه دادن به ملت و امیدبخش است؛ بنابراین در موضوع سفر‌های استانی و واردات واکسن نیز نه تنها ضرر ندارد، بلکه منافع زیادی دارد و ایرادات ایراد گیرنده‌ها نیز مغرضانه یا ناآگاهانه و بی‌منطق است.

در بحث کرونا اینکه آیا واکسن‌ها را در دولت قبلی سفارش داده بودند یا در دولت فعلی، فرق نمی‌کند. وقتی که این واکسن‌ها الآن وارد می‌شود و روزبه‌روز شاهد هستیم که تزریق واکسن در حال افزایش است، به طوری که الآن بیش از یک میلیون نفر روزانه واکسینه می‌شوند، این چه اشکالی دارد؟ حالا یا دولت قبلی این پیشنهاد را داده و پیش خرید کرده و یا دولت فعلی؛ نتیجه این است که بالاخره الآن وارد می‌شود، مورد استفاده قرار می‌گیرد و مردم واکسینه می‌شوند، اما اینکه عده‌ای مغرضانه به تلاش‌های دولت مستقر برای واردات گسترده واکسن انتقادات می‌کنند، بی انصافی و نشان‌دهنده فرار رو به جلو برای سرپوش گذاشتن بر ناکارآمدی‌های دولت قبل است.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری آنا، تاریخ انتشار:۲۵ شهریور ۱۴۰۰، کدخبر: ۶۰۷۸۲۴، www.ana.press
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین