پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۵۹۶۷
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۰

وجود تنها یک سمن در ایران به ازای هر 10 هزار نفر

مدیرکل سازمانهای مردم نهاد سلامت وزارت بهداشت با اشاره به آمار پایین سازمان‌های مردم نهاد در کشور، گفت: در ایران به ازاء هر 10 هزار نفر تنها یک سمن داریم.

شعارسال: دکتر مصطفی جمالی در نشست با سمن‌های حوزه بهداشت و سلامت استان کرمانشاه با بیان اینکه در برخی از کشور حتی تا دو میلیون سازمان مردم نهاد هم وجود دارد، اظهار کرد: اکنون در ایرن حدود 10 تا 15 هزار سمن داریم و این یعنی به ازای هر 10 هزار نفر یک سازمان مردم نهاد در کشور وجود دارد.

وی با بیان اینکه تشکل‌های مردم‌نهاد دیگر هم داریم که در کشور فعالیت دارند، افزود: در تعریف سمن‌ها فقط تشکل‌های ثبت شده آمده است که چارچوب قانونی دارند.

مدیرکل سازمان های مردم نهاد سلامت وزارت بهداشت در ادامه غیرانتفاعی بودن، قانون مداری، فعالیت داوطلبانه، استقلال و توجه به رفاه عمومی خصوصا در مناطق محروم را از مهمترین ویژگی‌های سازمان مردم نهاد برشمرد و تاکید کرد: سمن‌ها نقش بسزایی در توسعه پایدار دارند، زیرا یکی از اهداف آنها برابری اجتماعی در جامعه است که به توسعه پایدار می‌انجامد. از سوی دیگر سمن‌ها نیاز جامعه را به خوبی می‌شناسند و با توده مردم در ارتباط هستند، از این رو می‌توانند نیازهای جامعه را به تصمیم‌گیران منتقل کنند تا در سیاست‌گذاری‌ها لحاظ شود.

جمالی با بیان اینکه کشورهایی که سمن‌های بیشتری دارند در مدیریت بحران نیز بهتر عمل می‌کنند، گفت: کاهش هزینه‌ها از دیگر مزایای فعالیت سمن‌ها است و سازمان‌های مردم نهاد می‌توانند برای فعالیت‌های خود از مردم بودجه جذب کنند.

مدیرکل سازمان های مردم نهاد سلامت وزارت بهداشت دو شاخصه شفافیت و پاسخگویی را از ویژگی‌های مهمی دانست که سمن‌ها باید به آن توجه کنند و تاکید کرد: سمن ها فقط در این صورت می‌توانند اعتماد مردم را جلب کنند.

جمالی همچنین از سمن‌ها خواست فقط به منابع مالی و کمک خیرین اتکا نکنند و منابع مالی متعدد داشته باشند و یا حتی با تعامل با سازمان‌های مردم نهاد بین‌المللی برای جذب بودجه تلاش کنند.

وی با تاکید بر اینکه سمن‌ها نباید در حوزه بهداشت و سلامت خودسرانه فعالیت کنند، افزود: سمن‌ها باید نیازسنجی کرده و اولویت‌های سلامت کشور را بشناسند. بر همین اساس وظیفه دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز حمایت از سمن‌ها از بعد مالی و فضای فیزیکی و دخالت دادن آنها در تصمیم‌گیری‌ها است.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایسنا ، تاریخ انتشار خبر 19 آبان 1395، کدمطلب: 95081913800 ،www.isna.ir
خبرهای مرتبط
آخرین اخبار
پربازدیدترین