از روایات فریقین استفاده می شود كه زیارت قبور مومنین دارای سه فایده است. زیارت قبور مردگان باعث عبرت و پند زیارت كننده می شود. زیارت قبر مؤمن و قرائت قرآن و فاتحه و دعاء در نزد قبر او، موجب خشنودی و مغفرت آن مؤمن می شود. یارت قبور علاوه بر ثوابی كه برای مرده دارد پاداش فراوانی نیز برای زیارت كننده دارد كه ما به برخورداری از مغفرت و رحمت الهی می گردد.
شعار سال: زیارت قبور از سنتهای اسلامی که در میان شیعیان و اهلسنت رواج دارد و بنابر آیات قرآن کریم و روایات مختلف مستحب دانسته شده است. زیارت قبور، یکی از اعمال مورد اهتمام مسلمانان بوده و در این باره تفاوتی میان اهل سنت و شیعیان نیست. سیره پیامبر اکرم، عمل صحابه، سیره مسلمانان و همچنین فتاوای علمای مذاهب اربعه اهل سنت و مذهب شیعه، از واضحترین دلایل فضیلت زیارت قبور است.
ابن تیمیه، با تمسک به روایت شدّ رحال، زیارت شرعی را محدود به سلام و دعا بر میت دانسته و سایر کارها از جمله سفر برای زیارت را بدعت و شرک قلمداد کرده است. بسیاری از علمای سنی و شیعه، نظریات ابنتیمیه را در آثار خود ردّ کرده و روایت شدّ رحال را به معنای فضیلت فراوان زیارت سه مسجد مذکور در حدیث دانستهاند.
بنابر روایات اسلامی، پیامبر اکرم (ص) نهتنها یاران خود را به زیارت قبور فرامیخوانده، بلکه خود نیز به زیارت قبور میرفت. در صحیح مسلم از قول عایشه آمده است که پیامبر در آخرین بخش شب، خانه را به قصد زیارت بقیع ترک میکرد و با صاحبان قبور سخن میگفت. پیامبر اکرم پس از منع اولیه از زیارت قبور در صدر اسلام، دستور زیارت قبور را صادر کرد. گزارشهای متعددی از رفتن پیامبر به قبرستان بقیع، مزار مادر و همچنین مزار شهدا در کتابهای تاریخی و حدیثی ذکر شده است.
در گفتارهای نقل شده از معصومان هم به وفور توصیه به زیارت قبور آمده و گزارشهای فراوانی از سیره عملی آنان در این زمینه در دست است که موجب شده فقها درباره مشروعیت، جواز و استحباب زیارت قبور شبههای نداشته باشند.
اختصاصی پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون