پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۷۱۹۱۰
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۲
گزارشات نشان دهنده هجوم ملخ‌های صحرایی در فروردین ۱۴۰۱ از سمت جنوب به کشور هستند. کل هزینه مقابله‌ای در نظر گرفته شده ۵۰ میلیارد تومان است! که مثلا می‌خواهند ۸۰ هزار هکتار را در استان‌های جنوبی کشور، تحت پوشش قرار دهند؟ غافل از اینکه، حدود ۳۳ درصد محصولات زراعی و باغی کشور در استان‌های جنوبی تولید شده و چنانچه نتوانیم به موقع و در سطح کافی با ملخ صحرایی مبارزه کنیم، این آفت گسترش پیدا نموده و حدود ۴۰ میلیون تن محصول کشاورزی در معرض خطر قرار می‌گیرد.
شعار سال: سعید معین با اعلام این خبر گفت: به دلیل بارندگی‌های طبیعی در شبه‌جزیره عربستان و بارندگی‌های بالاتر از میانگین بلندمدت در مناطقی از این شبه جزیره مانند عمان و همچنین در جنوب ایران، شرایط برای رشد گیاهان و تغذیه این آفت فراهم است و انتظار می‌رود در موج نخست، ملخ‌های صحرایی به استان‌های هرمزگان، بخش‌هایی از بوشهر و مناطق ساحلی سیستان و بلوچستان هجوم آورند.

وی ادامه داد: در صورت چرخندگی هوا از سمت اقیانوس هند به سوی شبه‌جزیره عربستان و ورود بعدی ملخ‌های صحرایی به کشور، در فاز دوم، جنوب استان فارس، جنوب کرمان و بخش‌های عمقی‌تر استان سیستان و بلوچستان مورد هجوم این آفت قرار گیرند.

مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور درباره اعتبارات مبارزه با ملخ صحرایی اظهار داشت: از ۵۰ میلیارد تومان اعتباری که برای مبارزه با این آفت در مرداد ماه به تصویب رسید، ۱۰ میلیارد تومان آن در اواخر شهریوراه به سازمان حفظ نباتات کشور اختصاص یافت و این مبلغ ۱۰ روز پیش بر اساس سطح پیش‌بینی مبارزه برای تهیه سم، سمپاش و سایر لوازم مورد نیاز میان استان‌ها توزیع شد.

معین افزود: ۴۰ میلیارد تومان باقی مانده از اعتبارات در نیمه دوم بهمن پرداخت و میان استان توزیع می‌شود.

وی با بیان اینکه حدود ۳۳ درصد محصولات زراعی و باغی در استان‌های جنوبی کشور تولید می‌شود، تصریح کرد: اگر نتوانیم به موقع با ملخ صحرایی مبارزه کنیم و این آفت گسترش پیدا کند، حدود ۴۰ میلیون تن محصول کشاورزی در معرض خطر قرار می‌گیرد.

به گفته مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور، برای مبارزه با ملخ صحرایی از ناوگان سمپاشی استفاده می‌شود و با سمپاش‌های ulv می‌توان روزانه در سطح ۵۰ هزار هکتار مبارزه کرد.

معین از استان‌های جنوبی کشور خواست از تمام امکانات و ظرفیت‌های خود از جمله فرمانداری‌ها، نیرو‌های نظامی، انتظامی و بسیج نیز برای مبارزه با ملخ صحرایی استفاده کنند.


شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از صدای بورس، تاریخ انتشار:۱۴ بهمن ۱۴۰۰، کد خبر: ۴۴۶۲۳۰/www.sedayebourse.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین