گاهی دادههای جمع آوری شده و روندهای دادهای میتواند ذهن سیاستگذاران را دچار انحراف نموده و بجای تصمیم گیری درست، مرتکب اشتباهات فاحش بر اساس دادههای آشکار شوند. برهان خلف یا حل مسئله از انتها به ابتدا، شاید کمک کار مناسبی در کاهش احتمال ارتکاب به چنین اشتباهاتی باشد. دادستان دادههای ثبت شده در خصوص نقاط آسیب دیده هواپیماهای خودی از ضدهواییهای دشمن و تصمیم گیری در خصوص تقویت هواپیماها هم داستان جالبی برای درک بهتر این شیوه تصمیم گیری است.
شعار سال: در طول جنگ جهانی دوم، بسیاری از هواپیماهای جنگنده با سوراخهای گلوله از نبرد برمی گشتند. متفقین به بررسی قسمتهایی که بیشتر مورد اصابت آتش دشمن قرار میگرفت پرداختند تا با تقویت قسمتهای بیشتر آسیب دیده، تعداد آنها را کاهش دهند.
در این میان یک ریاضیدان بنام آبراهام والد تحلیل متمایزی نسبت به دادههای بدست آمده ارایه کرد. "شاید دلیل پوشیده نشدن قسمتهای خاصی از هواپیماها از سوراخ گلوله، این است که هواپیماهایی در آن قسمتهای خاص مورد اصابت قرار گرفته اند هرگز برنگشتند. "
این بینش منجر به تقویت مجدد زره در قسمتهایی از هواپیما شد که سوراخ گلوله وجود نداشت.
داستان پشت دادهها مسلماً مهمتر از خود دادهها است. یا به طور دقیقتر، دلیل اینکه چرا ما برخی از دادهها را از دست میدهیم ممکن است معنیدارتر از دادههایی باشد که در اختیار داریم.
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال برگرفته از کانال تلگرامی متخصصین بهداشت ایران