پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۸۴۷۷۸
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۱
در حالی که علیرضا زاکانی و مهدی چمران، دو مدیر ارشد اداره شهر تهران، وجود گاز متان در جنوب تهران را تکذیب کرده بودند انتشار گزارش و مصاحبه‌ای از عشورزاده، مدیر شرکت دانش‌بنیان ایرانی تیزنگر نشان داد گزارش اولیه ناسا درباره وجود این گاز توسط یک مؤسسه ایرانی معتبر هم تأیید شده است.

شعار سال: چندی پیش، تصاویر ماهواره‌ای ناسا، توده ۵ کیلومتری متان در مجمتع پردازش و بازیافت زباله آرادکوه در جنوب تهران را تشخیص دادند. اما اکنون، یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی، با بررسی داده‌های ماهواره‌ای، وجود چنین توده‌ای را قطعی می‌داند. گزارش‌ها حاکی از آن است که توده عظیم متان در جنوب تهران، در هر ساعت ۸۵۰۰ کیلوگرم متان به هوا می‌فرستد.

 توده عظیمی که از سوی شهردار تهران و رییس شورای شهر با ادعا‌های عجیبی رد شد و معاونت سازمان پسماند گفت چنین گزارشی را به او ارجاع نداده‌اند.

این در حالیست که، پس از انتشار تصویری در ناسا و گزارش همراه آن درباره وجود گاز متان در محدوده آرادکوه در جنوب تهران در منطقه کهریزک، علیرضا زاکانی دو بار این گزارش را تکذیب و ناسا را دروغگو لقب داد؛ اما از این گفت که تیمی دانشگاهی دراین‌باره تحقیق خواهد کرد و مهدی چمران هم اعلام کرد این تصاویر متعلق به ایران نیست؛ اما عشورزاده مدیر شرکت دانش‌بنیان تیزنگر که پیشتر برای تشخیص لکه نفتی در خلیج فارس بسیار ستایش شده‌اند دراین‌باره گفت با تطبیق نقشه‌های گرفته‌شده توسط ماهواره‌ای اروپایی و تطبیق آن‌ها با نقشه‌های ناسا گزارش داده‌شده از سوی آن‌ها تأیید شده و وجود گاز متان در جنوب تهران صحت دارد.
 
یک شرکت دانش‌بنیان داخلی: تائید وجود گاز متان در آسمان تهران
اما تیزنگر برای بررسی و فکت چک گزارش ناسا از چه دیتایی استفاده کرده است؟ در این گزارش با استفاده از داده‌های ماهواره سنتینل ۵ سیستم کوپرنیک آژانس فضایی اروپا و پردازش سری زمانی سال ۲۰۲۲ در محدوده تهران میزان گاز متان مورد بررسی قرار گرفته است. سنجنده TROPOMI بر روی Copernicus Sentinel-۵ Precursor یک سنجنده تصویربرداری نادری است که باند‌های تصویری با طول موج بین امواج فرابنفش و امواج مادون قرمز را پوشش می‌دهد. این سنجنده از تکنیک‌های سنجش از دور غیرفعال برای رسیدن به هدف خود با اندازه‌گیری در بالای جو (TOA)، تابش خورشیدی منعکس‌شده و تابش‌شده از زمین استفاده می‌کند.

با بررسی نقشه منتشرشده در سایت ناسا و گزارش تیزنگر میت وان دریافت محدوده‌های با غلظت بالا در جنوب تهران یکی است.
 
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی قرن نو، تاریخ انتشار:۲۷ آبان ۱۴۰۱، کدخبر: 240046، qarneno.ir/ و سایر منابع
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین