پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۸۶۰۰۵
تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۱
سید جمشید اوشال درباره مصاحبه جناب آقای «دکتر محمد شیاع السودانی» نخست وزیر محترم دولت عراق با خبرنگار دویچه وله، نوشت:در این یادداشت نظرم را با اشاراتی به چند موضوع مهم درمورد ایثار ملت بزرگ ایران و خدمات دولت جمهوری اسلامی ایران به کشور‌های منطقه و فرامنظقه و موضوعات تفرقه افکن و ایجاد تفرقه بین دو ملت بزرگ ایران و عراق و بین ملت‌های منطقه خلیج فارس نوشتم؛ و در پایان این یادداشت هم پیشنهادی برای جناب آقای نخست وزیر عراق و سایر رهبران محترم کشور‌های همسایه در خلیج فارس دارم. بهتر نیست بجای استفاده از واژه دروغ و تفرقه افکن خلیج عربی و چیز‌هایی شبیه به این‌ها در کنار هم باشیم و از وحدت و یک پارچگی و انسجام و یک دلی و برادری و همراهی امت مسلمانان و استقلال واقعی دولت‌های خلیج فارس و بیرون راندن بیگانگان از خلیج فارس و مدیریت دریا‌های اطراف خلیج فارس و اقیانوس هند و توسعه یافتگی و پیشرفت واقعی و به اصطلاح استخوان دار دولت‌ها و ملت‌های منطقه و غرب آسیا صحبت کنیم.

شعار سال: یادداشت امروز من درمورد کلیپ تقطیع شده‌ای است که اخیرا دیدم. این کلیپ از بخشی از مصاحبه جناب آقای «دکتر محمد شیاع السودانی» نخست وزیر محترم دولت عراق با خبرنگار دویچه وله را دیدم

کلیپ تقطیع شده و خیلی فشرده بود و کامل نبود و نمی‌شود دقیقا نسبت به گفته‌های آن قضاوت کرد، اما در بخشی از این کلیپ تقطیع شده خبرنگار دویچه وله نظر نخست وزیر دولت عراق را در مورد خلیج فارسی و یا خلیج عربی می‌پرسند؟

دکتر السودانی که ظاهرا تازه کار و سیاستمدار خامی است میگوید: «دول خلیج العربی واقعه» دولت‌های خلیج عربی یک واقعیت هستند.

در اینجا معلوم نیست چه ربطی بین نام خلیج فارس و خلیج عربی و دولت‌های این منطقه هست؟

اما مهم این است که ایشان بجای استفاده از کلمه خلیج فارس از کلمه خلیج عربی استفاده کردند؟

موضوع نوشته من برای همین واژه خلیج فارس است که به اشتباه و یا به عمد آنرا خلیج عربی نامیدند.

جناب آقای «دکتر محمد شیاع السودانی» نخست وزیر محترم دولت عراق

من نظامی بازنشسته‌ای هستم و در حال حاضر به عنوان و در جایگاه یک شهروند ایرانی که سال‌ها در زندان‌های عراق و در شرایط بسیار سخت و بصورت مخفی اسیر رژیم صدام بودم این یادداشت را می‌نویسم.

من باور و هدف دارم که باید بدنبال ایجاد و تولید و تداوم اتحاد و انسجام و وحدت ملی و فرا ملی و منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای و توسعه یافتگی و پیشرفت ایران و در ادامه توسعه یافتگی و پیشرفت منطقه باشیم.

با این مشخصات و دیدگاه میخواهم در مورد آن بخش از سخن جنابعالی (خلیج عربی) چند نکته را بنویسم.

نکته اول:

ادعا شده رسانه صدای آلمان یا همان دویچه وله ظاهرا رسانه‌ای آزاد و بیطرف هستند. اما حقیقت این است وقتی که وارد متن و محتوا و درون نوشته‌ها و تصاویر این رسانه می‌شویم می‌بینیم حقیقتا این رسانه آزاد و بیطرف نیست بلکه تحت تاثیر نفوذ یک سیستمی است که به نام و تابلو دمکراسی با انواع تحریف‌ها و دروغ‌ها همیشه بدنبال تخریب ایران بوده و است و تلاش میکند به هر شکلی به ایران و جامعه ایرانی و اهداف و منافع و مصالح ایرانی ضربه‌های مخرب بزند

نکته دوم:

روسای دولت‌ها و سیاستمداران منطقه و مشاوران امنیتی و امور خارجی و امور رسانه‌ای ایشان به خوبی میدانند موضع دویچه وله نسبت به ایران چیست و چگونه تلاش میکنند روابط دوستانه بین ایران و همسایگان ایران و حتی سایر کشور‌ها را تخریب نمایند.

نکته سوم:

در مصاحبه‌های از پیش تعیین شده معمولا سئوال به مصاحبه شونده داده می‌شود و مصاحبه شونده خودش انتخاب میکند که چه سئوالاتی بپرسند و چگونه و در چه شرایطی سئوال شود.

این روش در مورد جنابعالی هم مستثنی نیست و به احتمال بسیار زیاد جنابعالی میدانستید و اجازه دادید که سئوالی درمورد خلیج فارس بشود و شما هم با تشخیص خودتان به سئوال پاسخ دادید و با تشخیص و مصلحت خودتان خلیج فارس را خلیج عربی نام بردید.

نکته چهارم:

این موضوعی که در مصاحبه تان گفتید «دول خلیج العربیه واقعه» کشور‌های خلیج عربی یک واقعیت هستند.

این موضع و موضوعی است که ما هم از ابتدای اعلام استقلال عراق و سایر کشور در ساحل جنوبی خلیج فارس به آن اعتراف کردیم و پذیرفتیم که دولت‌های حاشیه جنوبی و غربی ساحل خلیج فارس واقعیت دارند و حقیقتا وجود دارند و تعدادشان که هفت کشور عراق و کویت و عربستان و بحرین و قطر و امارات متحده عربی و عمان هستند و همگی از همسایگان ایران هستند و ما تلاش کردیم با ایشان مثل برادر باشیم و در خدمت شان باشیم و به تمامیت ارضی و استقلال این کشور‌ها احترام میگذاریم و امنیت این کشور‌ها را نیز تا امروز تضمین نموده ایم؛ و شما و خودشان هم این موضوعات را خوب میدانید و خوب میدانند.

نخست وزیر محترم عراق که حتما و حتما تحصیلکرده هستند و مطالعات تاریخی و جغرافیایی و سیاسی دارند و حتما و بخوبی حقیقت تاریخی خلیج فارس را میداند و در جایگاه رییس دولت به تاریخ قبل و بعد از اسلام بخوبی آگاه هستند

ایشان میداند و خوب میداند که از هزاران سال قبل نام دریای بسته‌ای که در داخل و بخشی از سر زمین و حاکمیت پارس آن روز و ایران امروز بود خلیج فارس بوده و در حال حاضر نیر که بین هشت کشور ایران و عراق و کویت و عربستان و بحرین و قطر و امارات متحده عربی و عمان قرار دارد خلیج فارس است و در جهان اعم از سازمان ملل متحد و تمامی سازمان‌ها و نهاد‌های وابسته و تمامی جوامع معتبر دانشگاهی و اندیشکده‌ها و تمامی نقشه‌های معتبر و .... نام این دریا و این آب خلیج فارس است و چیزی به نام خلیج عربی وجود خارجی ندارد.

نخست وزیر محترم عراق به خوبی میدانند که واژه جعلی و تحمیلی و دروغ خلیج عربی در دوران و توسط عبدالناصر و یا یاران او حدود ۶۰ تا ۶۵ سال قبل که اسراییل داشت یکی یکی سرزمین‌ها و شهر‌های کشور‌های عربی مصر و همسایه اش را میگرفت و با زور مال خود میکرد و این اعراب با آن همه غیرت و عربیت و شعار‌های عربی شان هم در مقابل این همه شکست سکوت کرده و برای جبران آن خفت‌ها سیاسیون و رسانه‌ها در اذهان اعراب شکست خورده موضوع عربیت و خلیج عربی را مطرح کردند و الا تا آن وقت کسی در بین اعراب و بخصوص اعراب منطقه نه حرفی و نه صحبتی درمورد خلیج فارس نداشت.

نخست وزیر محترم عراق بخوبی میدانند که آن زمان که موضوع خلیج عربی مطرح شد حتی کشور‌های مدعی مثل امارات و قطر و کویت وجود خارجی نداشتند و بحرین هم که آن زمان جزیی از خاک ایران بود.

ایشان بخوبی میدانند که این خلیج محصور بین کشور‌های منطقه سرشار از انفال و ثروت‌های هزاران میلیارد دلاری و نعمات خداوندی است و متعلق به همین هشت کشور مسلمان همسایه است و عقلا و عرفا باید در اختیارشان باشد و توسط همین هشت کشور اداره و مدیریت و حفظ شوند

نخست وزیر محترم عراق حتما بخوبی میدانند که طبق اوامر الهی و دستورات قرآن و سنت نبی اکرم (ص) مسلمانان باید در مقابل بیگانگان ید واحد و متحد و منسجم و بفکر وحدت در کلام و در عمل باشند نه اینکه گوش بفرمان در خدمت و تحت تاثیر نفوذ بیگانگان بین خودشان تفرقه کنند و تحت نفوذ بیگاناگان و برای خوش خدمتی استثمار و استضعاف و چپاول شوند. اما متاسفانه می‌بینیم که دولت‌های عرب منطقه برای خوش خدمتی و با هدف گمراه نمودن اذهان ملت‌های مسلمان منطقه به دروغ و با شیرین عقلی از واژه جعلی و از جمله خلیج عربی استفاده می‌کنند؟

نخست وزیر محترم عراق به خوبی میدانند که این هفت کشور در ساحل جنوبی و غربی خلیج فارس سال‌ها تحت استعمار و استثمار و استضعاف و نفوذ قدرت بیگانگان بودند و متاسفانه هنوز هم هستند و خوب میدانند که جمع عمر سیاسی این هفت کشور حتی به کمتر از ۵۰۰ سال هم نمیرسند و متاسفانه با اینکه بظاهر استقلال و پرچم و دولت دارند، اما در حقیقت حتی استقلال سیاسی به معنای واقعی هم ندارند و خجالت آور اینکه برای حفظ کیان خود متمسک به نیرو‌های بیگانه غیر مسلمان شدند و سالهاست که سرزمینشان زیر سلطه و نفوذ پایگاه‌های نظامی بیگانه غیر مسلمان است؟ و آنوقت این‌ها که حتی نمی‌توانند از خود دفاع کنند از عربیتی صحبت میکنند که خودشان و خانواده شان و شرف و غیرتشان و عزتشان در زیر سلطه تفنگ‌ها و سلاح‌ها و چکمه‌های سربازان کفار هستند و با گفتار و رفتارشان وصف حال اشد کفرا و نفاقا می‌شوند.

جناب آقای نخست وزیر محترم دولت عراق

میخواهم خواهش کنم یک مقدار بسیار کمی به واقعیت و حقیقت تاریخ توجه کنید و بگویید واقعیت و حقیقت چیست.

قطعا واقعیت بیان و استفاده از واژه دروغ خلیج عربی نیست بلکه از حقیقت غیرت عربی هم باید سخن گفت.

خواهش میکنم بگویید و بگویید که این اعراب با این همه عربیت کجا و چرا و چطور شد که اینگونه وا دادند؟

من هم میخواهم با اجازه شما به چند موضوع اشاره کنم و برای شما از واقعیت حقیقت میگویم.

حقیقت و واقعیت این است، آن‌هایی که امروز دم از خلیج عربی میزنند و شما هم از آن‌ها دفاع میکنید همان‌هایی هستند که با صدام و حزب بعث عراق همراه بودند و بصورت مستقیم و غیر مستقیم بر مردم و کشور ما و مردم شما و مردم منطقه ظلم و جنایت کردند و در آن ظلم و جنایات سهیم و شریک بودند و هنوز هم هستند.

حقیقت و واقعیت این است، صدام با هماهنگی و موافقت شوروی و آمریکا و دنباله هایش تصمیم میگیرد سردار قادسیه دوم برای بر زمین زدن ایران باشد و در محاسباتش هم به این نتیجه رسید که ایران را با جنگ نظامی بر زمین بزند و مرد اول جهان عرب باشد. صدام به کنفرانس سران عرب در طائف رفت و آنجا گفت میخواهد با ایران جنگ کند و یک هفته‌ای کار ایران را تمام کند.

همانجا کویت و عربستان با خوشحالی گفتند ما هستیم و تعهد دادند که بخشی از هزینه‌های جنگ بر علیه ایران را پرداخت کنند (هزینه‌های پرداخت شده توسط عربستان و کویت حدود ۱۱۰ میلیارد دلار پول و فروش نفت بود).

اردن هم با در اختیار قرار دادن بندر عقبه وظیفه لجستیک و تامین نیاز‌های سلاح و قطعات و غذای ارتش و کشور عراق را بر عهده گرفت.

اما دیدید که جنگ هفت روزه تمام نشد و تا حدود هشت سال بعد هم ادامه داشت و اکثر مفاد قطعنامه ۵۹۸ بجز آتش بس تا مرداد ۱۳۶۹ یعنی حدود نه سال و ده ماه و ۲۷ روز سال پس از شروع جنگ و با اشغال کویت و تهدید به اشغال عربستان توسط عراق ادامه داشت و هنوز هم تمام مفاد این قطعنامه اجرا نشده؟

حقیقت و واقعیت این است، همین‌ها در کنار و شریک جرم صدام و حزب بعث بودند. همین‌ها عاملی برای شروع و تداوم هشت سال جنگ و تخریب و نابودی زیر ساخت‌ها و کشته و زخمی و اسیر شدن فرزندان مسلمان امت مسلمان در منطقه شدند؟

حقیقت و واقعیت این است، همین دو کشور عربستان و کویت از اربابان خود یعنی آمریکا و انگلیس دعوت کردند که با ناو‌های جنگی به خلیج فارس بیایند و به آن‌ها پایگاه دادند تا برای همیشه در خلیج فارس مستقر شوند و منطقه را نا امن کنند

حقیقت و واقعیت این است، همین دو کشور عاملی برای کشتار صد‌ها هزار نفر ملت عراق توسط نیرو‌های آمریکایی و هم پیمانان آمریکا بودند.

حقیقت و واقعیت این است، دولت و ملت بزرگ ایران حق بزرگی بر دولت عراق و دولت‌های منطقه خلیج فارس دارد.

حقیقت و واقعیت این است، دولت و ملت بزرگ ایران حق بسیار بزرگتری نسبت به آمریکا و اروپا و ژاپن و کره جنوبی و تایوان و استرالیا و ... دارند که بعدا در این مورد و مفصل خواهم نوشت و اثبات میکنم که آمریکا و اروپا به اندازه استقلال کشورهایشان مدیون ایران و جمهوری اسلامی ایران و ملت بزرگ ایران هستند. البته چند سال قبل در یادداشتی که در خبرآنلاین منتشر شد به این موضوع اشاره کردم. اما این بار بیشتر و مفصل‌تر خواهم نوشت

فعلا و برای جلب توجه اشاره‌ای گذرا میکنم که اگر ایران در همان سال‌های اول انقلاب و سال‌های قدرت کمونیست‌ها و نیاز کمونیست‌ها به حضور در خلیج فارس و اشراف و کنترل تنگه هرمز فقط گوشه چشمی به شوروی کمونیستی میکرد. کمونیست‌ها آنقدر قدرتمند می‌شدند که امروز اصولا آمریکا و اروپا با تفکر و نظام سیاسی سرمایه داری وجود نمی‌داشتند.

اما ایران اسلامی انقلابی مستقل تابع شعار نه شرقی و نه غربی خود بود و بحمدلله مستقل هم است و نگذاشت چنین شود که شما خوار و ذلیل شوید.

حتما سیاسیون و تحلیلگران غربی در این مورد خوب میدانند، اما صدایش را در نمی‌آورند که جمهوری اسلامی ایران مستقل از سلطه شرق و غرب چه خدمتی به آن‌ها کرد تا آن‌ها بر روی زمین بمانند و آن‌ها در پاسخ دارند چه کردند و چه میکنند.

وای بر شما که شاکر نعمات خداوند و ایثار ملت بزرگ ایران و استقلال جمهوری اسلامی ایران نیستید و امروز برای ایران خط و نشان و .. میکشید و ......

حقیقت و واقعیت این است، دولت و ملت بزرگ ایران برای حفظ اتحاد و همبستگی و تفرقه زدایی بدون هیچ منت و چشم داشتی تاکنون برای کمک به عراق و ملت عراق خیلی هزینه‌ها داده و خیلی سختی‌ها را پذیرفته با این امید که برادران و خواهران ما در عراق هم احساس مشابه‌ای مثل احساس ایرانیان داشته باشند.

حقیقت و واقعیت این است، محاسبات ما غلط نبوده، چون مبنای محاسبات ما دولت‌های دو و یا چند تابعیتی عراق نبوده و نیست بلکه ملت مسلمان عراق بوده و است، اما ظاهرا در اجرا اشتباهاتی رخ داده که باید اصلاح شوند.

جناب آقای نخست وزیر حتما یادشان هست که دولت و ملت بزرگ ایران و جوانان ما در نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران برای حفظ استقلال و تمامیت ارضی و یکپاچگی و وحدت عراق از جان و مال مایه گذاشتند که ملت و دولت عراق در اسارت و بندگی داعش نباشند.

حتما یادتان هست که داعش آمد تا عراق و شام را مال خود کند و دیدید که با وحشیگری با ملت عراق با مردان و زنان و دختران عراق، با جوانان عراق در پایگاه هوایی اسپایکر عراق چه کرد.

حتما یادتان هست داعش در کمتر از سه روز شهر موصل و استان نینوا را گرفت و یکی دو ماه بعد هم حدود ۴۰% خاک عراق را گرفته بود و تا چند کیلومتری بغداد هم رسیده بود و شهید سلیمانی و فرزندان ملت بزرگ ایران در کنار مجاهدان و فرزندان برومند و غیور ملت بزرگ عراق بودند و دیدید که چه رشادت‌هایی بخرج دادند تا نقشه‌های شوم آمریکا و غرب و اسراییل و ... و همین مدعیان خلیج عربی شما یعنی عربستان و قطر و کویت و امارات برای نابودی کشور‌های عراق و سوریه و لبنان و یمن خنثی شود.

حتما یادتان هست که با حمایت عربستان و امارات و ترکیه و امارات قرار بود عراق به سه کشور شیعه و سنی و کرد تقسیم شود و این ایران بود که مثل کوه پای یکپارچگی عراق ایستاد تا عراق کشوری مستقل بماند

حتما یادتان هست که کردستان عراق اعلام استقلال کرد و دولت شما و دولت ترکیه وا مانده بودید و این دولت ایران بود برای حفظ وحدت منطقه دخالت و کمک کرد که این دو کشور تجزیه و درگیر جنگ داخلی نشوند و خودشان هم خوب میدانند که ایران چه خدمات بسیار بزرگ و ارزشمندی به عراق و ترکیه کرد.

حتما یادتان هست که در ترکیه با حمایت عربستان کودتایی شد که اردوغان و دارو دسته اش همه یا کشته میشدند و یا زندانی و یا فراری و این ایران بود که به کمک اردوغان آمد و او و ترکیه را از شر جنگ داخلی نجات داد

حتما یادتان هست که هنوز تمامی مفاد قطعنامه ۵۹۸ اجرا نشده و دولت ما از سال‌ها قبل و تاکنون صد‌ها میلیارد دلار بابت خسارات و غرامت ناشی از تحمیل جنگ از دولت عراق طلبکار است و دولت ما می‌توانست و می‌تواند مثل کویت و آمریکا و دیگر کشور‌ها صد‌ها میلیارد دلار خسارت و غرامت از دولت عراق مطالبه نماید و این پول را به حساب درآمد‌های ایران واریز کند و میدانید که قانونا این حق جمهوری اسلامی ایران است، اما بنا به مصالحی فعلا اصراری برای این کار ندارد و می‌بینید که بار بسیار سنگین فشار آنرا تحمل کرده تا به وحدت دو کشور و دو ملت خدشه‌ای وارد نشود. «یوثرون علی انفسهم و لو کان بهم خصاصه»

و خیلی خیلی موضوعات و حقایق دیگر. اما در عوض دولت‌های مستقر در عراق با ما چه کردند؟

پاسخش این است که آن‌ها در مقابل این همه لطف و محبت و سخاوت مندی و ایثار ملت بزرگ ایران، کم لطفی کردند؟

حالا هم می‌بینیم که بالاترین مقام سیاسی دولت عراق برای خوش خدمتی به استکبار و این چند کشور خرده پای جنوب خلیج فارس برای تولید تفرقه با احساسات پاک ملت بزرگ ایران بازی میکند؟

متاسفانه علاوه بر استفاده از واژه‌های جعلی مثل خلیج عربی که بماند، بازار‌ها و اقتصاد خودشان را در خدمت همین کشور‌ها قرار دادند.

حافظه تاریخی ما هنوز فراموش نکرده که در دیگر مقاطع زمانی سیاسیون شما چه کردند؟

به نظر میرسد دولت ایران باید در نگاه سیاسی و تعاملاتی خود نسبت به این‌ها و یا بعضی از این‌ها تجدید نظر کند و واقعیت لطف و سخاوت مندی و منش بزرگواری ایران را برای این‌ها متذکر شود و واقعیت و عرف بین الملل را صریحا بیان نماید و با اتخاذ سیاست و رفتار جدیدی که بتواند منافع ملی ما را تامین نماید با سیاستمداران بی مسئولیت و کوتاه نگر عراق رفتار نماید

البته این نخست وزیر عراق هم مثل سایر سیاسیون عراق چند ماهی و یا نهایتا حداکثر چند سالی می‌آیند و می‌روند و عاقبتشان هم ممکن است مثل همین جناب مصطفی عبداللطیف مشتت معرف به مصطفی الکاظمی نخست وزیر دو تابعیتی عراقی - انگلیسی پیشین عراق که گفته شده در ترور شهید سلیمانی هم دست داشته و گفته شده مدتی است که فراری و معلوم نیست آخر و عاقبتش چه خواهد بود.

اما حقیقت و واقعیت آن چیزی است که می‌ماند و ماندگار خواهد بود و آن محبت و قلب و روح ملت‌های بزرگ ایران و عراق و سایر ملت‌ها در کشور‌های مسلمان منطقه هستند که به برکت وجود مبارک امیرالمومنین حضرت علی و حضرت ابا عبدالله الحسین و ائمه معصومین سلام الله و صلوات الله علیهم اجمعین با گرمی می‌طپد و محبت در وجود و دلشان به برداران و خواهران ایمانی خود امید و دلگرمی و برای طلوع خورشید استقامت میدهند و واقعیت این است که دشمنان ما نمی‌توانند این محبت و الفت و علاقه و انس و یک دلی و همراهی را با این همه زیباییش ببینند و لذا تلاش میکنند با این همه تفرقه و تفکرات نفاق افکن و دشمن شاد کن بین ما فاصله بیفکنند. اما کور خوانده اند، چون اراده خداوند بر این است که «و الله یتم نوره ولو کره الکافرون» شود.

برداران و خواهران عزیز عراقی و سایر همسایگان مسلمان مان توجه داشته باشند که ما دشمن و بدخواه هم نیستیم.

هیچ وقت هم نبودیم. ما یک روح هستیم در چند کالبد.

ما ایرانیان نسبت به برادران و خواهران عراقی و سایر همسایگان خودمان ایثار کردیم و بدون هیچ منتی این راه ادامه دارد و با عشق و علاقه باز هم ایثار میکنیم «یوثرون علی انفسهم و لو کان بهم خصاصه»، اما ما ایرانیان حقی بر همسایگان مسلمان مان داریم و ان شاءالله که یادشان نمی‌رود «مَنْ لَمْ یَشْکُرِ الْمُنْعِمَ مِنَ الْمَخْلُوقِینَ لَمْ یَشْکُرِ اللَّهَ عَزَّ وَ جَل‏» است و شکرگذاری شما این نیست که از ما تشکر کنید بلکه شکر گذاری شما این است که براساس میل دشمنان و بدخواهان و حسودان بر طبل تفرقه نکوبید.

اطاله کلام نمیکنم

در این یادداشت نظرم را با اشاراتی به چند موضوع مهم درمورد ایثار ملت بزرگ ایران و خدمات دولت جمهوری اسلامی ایران به کشور‌های منطقه و فرامنظقه و موضوعات تفرقه افکن و ایجاد تفرقه بین دو ملت بزرگ ایران و عراق و بین ملت‌های منطقه خلیج فارس نوشتم؛ و در پایان این یادداشت هم پیشنهادی برای جناب آقای نخست وزیر عراق و سایر رهبران محترم کشور‌های همسایه در خلیج فارس دارم.

بزرگواران و ارجمندان

ما همه مسلمان و برادران دینی هستیم و خوشبختیم که نقطه اشتراک ما الله جل جلاله و قرآن واحد و پیامبر اکرم (ص) و سنت و اهل بیت پیامبر اکرم (ص) و قبله واحد و نماز‌های پنجگانه و ماه رمضان و عید فطر و حج و عید قربان و .. هستند.

بهتر نیست بجای استفاده از واژه دروغ و تفرقه افکن خلیج عربی و چیز‌هایی شبیه به این‌ها در کنار هم باشیم و از وحدت و یک پارچگی و انسجام و یک دلی و برادری و همراهی امت مسلمانان و استقلال واقعی دولت‌های خلیج فارس و بیرون راندن بیگانگان از خلیج فارس و مدیریت دریا‌های اطراف خلیج فارس و اقیانوس هند و توسعه یافتگی و پیشرفت واقعی و به اصطلاح استخوان دار دولت‌ها و ملت‌های منطقه و غرب آسیا صحبت کنیم.

بهتر نیست از تمامی کشور‌های در سواحل خلیج فارس بخواهیم تا در شورای هشت کشور‌های خلیج فارس دعوت کنیم تا همگی درمورد سرنوشت و زندگی و ثروت و بهره وری از امکانات خود بدون حضور و دخالت بیگانگان صحبت و تصمیم بگیریم..

آیا این حقیقت شیرین‌تر نیست که کنترل و مدیریت بازار‌های بیش از بیست و چند درصد نفت و چهل و چند درصد گاز و سایر منابع انرژی جهان در دست ما هشت کشور منطقه باشد؟

آیا این حقیقت شیرین‌تر نیست که انفال و اقتصاد و تجارت هشت کشور منطقه خلیج فارس در خدمت مردم و افزایش توان و قدرت مردم و دولت‌ها برای ایجاد اتحاد و انسجام و همدلی و همراهی با نگاه به توسعه یافتگی و پیشرفت منطقه باشد.

آیا این حقیقت شیرین‌تر نیست که قدرت واحدی باشیم برای امنیت و آرامش و آسایش و رفاه مردم منطقه، پاسخش این است که الصلح خیر. «صلح و دوستی و محبت و سازندگی بهتر است»

از جناب آقای دکتر رییسی درخواست و انتظار عکس العمل منطقی و شایسته نسبت به سخنان رییس دولت عراق را داریم و همچنین درخواست و انتظار داریم دولت جمهوری اسلامی ایران با هدفگذاری راهبردی صحیح و منطقی و حکیمانه و با استعانت از «وَالْجَارِ الْجُنُبِ وَالصَّاحِبِ بِالْجَنْبِ» مطابق با عزت و منافع و مصلحت ملت بزرگ ایران برای تحقق وحدت و انسجام و همدلی و همراهی دولت‌ها و ملت‌های منطقه برنامه ریزی و تولید نقشه راه و عمل نمایند.

دعا میکنیم که ان شاءالله خداوند اجازه ندهد تا شیطان در بین هشت کشور برادر خلیج فارس راه پیدا کند. «واعتصموا بحبل الله جمیعا و لا تفرقوا»

سید جمشید اوشال

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبرگزاری خبرآنلاین، تاریخ انتشار:۲۵ دی ۱۴۰۱، کدخبر:۱۷۲۰۰۹۱، www.khabaronline.ir

اخبار مرتبط
برچسب ها: مصاحبه محمد شیاع السودانی با دویچه وله ، نظر نخست وزیر دولت عراق در مورد خلیج فارسی ، دول خلیج العربی واقعه ، چه ربطی بین نام خلیج فارس و خلیج عربی هست ، استفاده از عبارت خلیج عربی توسط شیاع ال ، عبارت مجعول خلیج عربی ، استفاده از واژه خلیج عربی بجای خلیج فارس ، دکتر محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق ، دول خلیج العربیه واقعه ، استفاده از واژه دول خلیج العربیه واقعه ، استفاده از عبارت مجعول خلیج عربی توسط مقامات عراقی ، استفاده از واژه مجعول خلیج عربی توسط السودانی ، اعلام استقلال عراق و سایر کشور در ساحل جنوبی خلیج فارس ، استقلال عراق ، حقیقت غیرت عربی ، حق دولت ایران بر دولت عراق و دولت های منطقه ، حمایت ایران از یکپارچگی عراق ، حمایت ایران از استقلال عراق ، بازارهای صادراتی عراق در اختیار کشورهای دشمن ، سیاست عراق ، سیاست عراق در مقابل ایران ، توجه به اتحاد ایران و عراق ، مواضع دولت عراق در قبال ایران ، مواضع السودانی در قبال ایران ، حق ایران به گردن عراق ، تفرقه افکنی در روابط ایران و عراق ، قدرشناسی عراق از ایران ، شورای هشت کشور‌های خلیج فارس ، عکس العمل منطقی و شایسته نسبت به سخنان رییس دولت عراق ، واکنش مقامات ایرانی به استفاده از واژه خلیج عربی توسط السودانی ، واکنش مقامات ایرانی به مصاحبه السودانی
خواندنیها-دانستنیها
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین