شعار سال: نبات نوعی کانی شیرینیپزی است که از کریستالهای نسبتا بزرگ قند به وجود میآید. این محصول ایرانی، جایگاه ویژهای در طب سنتی دارد و از آن برای درمان سرد مزاجی استفاده میشود. نبات یک محصول بسیار محبوب در طب سنتی است، از این رو متخصصان طب سنتی از آن برای رفع انواع بیماری کمک میگیرند. در ادامه مهمترین خواص درمانی این محصول را بررسی خواهیم کرد.
۱. خواص نبات برای سرماخوردگی
این محصول برای درمان سرماخوردگی به خصوص اگر همراه با سرفههای خلطدار باشد بسیار مفید و موثر است. نباتداغ زعفرانی به دلیل خاصیت ضد ویروسی خود میتواند از عفونت ویروس گلو در اثر سرماخوردگی جلوگیری کند و درد گلو را التیام بخشد. به طور کلی متخصصین طب سنتی توصیه میکنند برای درمان سرماخوردگی، نباتداغ را همراه با دیگر داروهای سرماخوردگی مصرف کنید.
۲. نبات برای درمان اسهال
ساکارز یک قند دی ساکارید است که خاصیت ضد نفخی و ملین کننده دارد. در واقع ساکارز واحد اصلی تشکیل دهنده نبات است، از این رو برای درمان نفخ و اسهال مورد استفاده قرار میگیرد. متخصصان طب سنتی برای تاثیر هرچه بیشتر نبات بر اسهال توصیه میکنند، آن را به صورت سوخته یا کاراملی مصرف کنید.
۳. درمان سرفه
قرار دادن یک تکه نبات در دهان و مکیدن آن باعث نرم شدن گلو میشود، در نتیجه اگر سرفه شدید داشته باشید شدت آن کاهش خواهد یافت و در بعضی مواقع به طور کامل قطع میشود.
۴. نبات برای دل درد و کاهش درد
تسکین و درمان درد یکی از خواص مورد توجه نبات است. این محصول میتواند درد ناشی از انقباض ماهیچهها به خصوص در پشت پا را تسکین دهد. همچنین میتواند دلدرد ناشی از پریود را به طور قابل توجهی کاهش دهد، از این رو بیشتر بانوان از آن در دوران قاعدگی بهره میگیرند.
۵. خواص نبات برای درد پریود و سلامت واژن
مصرف چای نبات قبل از دوران قاعدگی میتواند تا حد زیادی درد پریودی را کاهش دهد. متخصصان طب سنتی معتقدند که مصرف این محصول در دوران پریودی میتواند کمردرد و دلپیچه را درمان کند و برای درمان درد پریود مفید است. یکی دیگر از موارد مصرف این محصول، درمان عفونت واژن است. برخی افراد برای درمان، آن را به صورت شیاف در واژن قرار میدهد. اما قبل از انجام چنین کاری حتما با یک متخصص مشاوره کنید.
۶. کاهش خستگی و خواب آلودگی
همانطور که میدانید مواد شیرین خاصیت افزایش انرژی و شادابی دارند که نبات نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ بنابراین توصیه میشود اگر هنگام رانندگی احساس خواب آلودگی دارید، از چاینبات استفاده کنید تا خواب شما در یک چشم بر هم زدن بپرد.
زعفران نیز یکی از محصولات ایرانی است که میتواند نشاط و شادابی را در هر فردی افزایش دهد. از این رو، میتوانید برای دو برابر کردن اثر ضد خستگی چاینبات، از نبات زعفرانی استفاده کنید.
۷. افزایش سطح هموگلوبین خون
سطح هموگلوبین پایین خون میتواند باعث ایجاد مشکلاتی از قبیل کم خونی، پریدن رنگ صورت، سرگیجه، ضعف و علائم دیگر خستگی شود. این محصول نه تنها سطح هموگلوبین خون را افزایش میدهد، بلکه باعث گردش خون در بدن میشود و در نتیجه علائم خستگی و ضعف را کاهش میدهد.
۸. تقویت حافظه
در طب سنتی قدیمی، برای تقویت حافظه افراد دنیا دیده به آنها نبات میدادهاند. خواص نبات برای تقویت حافظه به طور دقیق مشخص نیست، اما متخصصان طب سنتی معتقدند که این محصول شاهکار میتواند کم حواسی را کاهش دهد و حافظه را تقویت کند.
۹. افزایش آرامش و نشاط
همانطور که اشاره کردیم نبات زعفرانی دارای خاصیت آرامش بخشی و نشاط است. از این رو شما میتوانید این محصول را مهمان هر نوشیدنی گرمتان کنید.
۱۰. خواص نبات در دوران شیردهی
نبات زعفرانی با خاصیت آرامش بخشی خود به عنوان یک ضد استرس عمل میکند و میتواند شیر مادر را به طور بالقوهای افزایش دهد. همچنین شیرینی آن کمتر از مواد شیرین دیگر است و آسیبی به مادر و کیفیت شیر او وارد نمیکند.
۱۱. خواص نبات برای نوزاد
همانطور که گفتیم این محصول میتواند به عنوان یک تسکین دهنده درد در بیشتر افراد مورد استفاده قرار گیرد. همانطور که میدانید نوزادان برای تسکین درد خود نمیتوانند از انواع مواد طب سنتی استفاده کنند، از این رو نبات یک انتخاب مناسب برای نوزادان بالای ۶ ماه است.
با این محصول میتوانید در مواردی همچون ختنه، واکسیناسیون، خونگیری، هیپوگلیسمی و یبوست درد نوزادان را کاهش دهید. توجه داشته باشید که نوزادان بالای ۶ ماه میتوانند از نباتداغ استفاده کنند. استفاده این محصول در نوزادان کوچکتر از ۶ ماه ممکن است باعث اختلال در جذب مواد مغذی شیر مادر شود.
۱۲. خواص نبات برای یبوست
یبوست اختلالی است که در آن غذا به خوبی توسط رودهها هضم نمیشود، در نتیجه مدفوع بسیار خشک و سفت میشود. این اختلال بر اثر عوامل متعددی همچون کم آبی بدن به وجود میآید.
نبات با تسهیل هضم غذا میتواند یبوست را برطرف کند. برخی بر این باورند که شیافنبات در مقعد نیز میتواند یبوست را رفع کند. قبل از انجام این کار با یک متخصص طب سنتی صحبت کنید.
۱۳. جلوگیری از جاری شدن آب دهان
شاید شما هم یکی از آن دسته افرادی باشید که آب دهانتان هنگام خواب جاری میشود. این مشکل بسیار سرسامآور است به خصوص زمانی که بخواهید مرتب روبالشتی را عوض کنید. نبات میتواند این مشکل را به سادگی یه آب خوردن رفع کند! این محصول را در چای یا آب جوش حل کنید و میل نمایید تا دیگر مشکل جاری شدن آب دهان نداشته باشید.
۱۴. رفع بلغم
بلغم یکی از چهار خلط اصلی موجود در بدن است. مزاج بلغم سرد و مرطوب است، از این رو متخصصان معتقدند که عدم درمان این طبع میتواند باعث مشکلات بزرگتری همچون نقرس، فلجی، پیسی، لقوه و رعشه شود. نباتداغ و چاینبات میتوانند مشکل بلغم را حل کنند و آن را به طور کامل رفع کنند.
۱۵. جلوگیری از خون دماغ شدن با نبات
خونریزی دماغ به خصوص در فصول گرم یکی از اختلالاتی است که بیشتر افراد با آن دسته و پنجه نرم میکنند. این محصول شگفتانگیز میتواند در کوتاهترین زمان ممکن خونریزی دماغ شما را بند بیاورد. برای این کار باید مقداری نبات را در آب گرم قرار دهید تا حل شود، سپس چند قطره از آن را درون بینیتان بریزید تا خونریزی متوقف شود.
۱۶. رفع مزه بد دهان
دسترسی به مواد غذایی در همه شرایط کار آسانی نیست به خصوص اگر شما مدت زمان زیادی را در محل کار میگذارنید. از این رو ممکن است دهان شما در ساعاتی از روز به دلیل افزایش بزاق مزه بدی به خود بگیرد. نبات به دلیل طعم خوب و قابلیت جابجایی آسانی که دارد میتواند همیشه همراه شما باشد تا از تلخ شدن مزه دهان شما جلوگیری کند.
۱۷. درمان تکرر ادرار با نبات
همانطور که اشاره کردیم این محصول میتواند ماهیچه برخی از نقاط بدن را تقویت کند. افرادی که دچار ضعف مثانه هستند و به طور مرتب نیاز به ادرار دارند میتوانند با این محصول مثانه خود را تقویت کرده و تکرر ادرار را درمان کنند. متخصصان طب سنتی برای اثربخشی بیشتر توصیه میکنند این محصول را به صورت نباتداغ مصرف کنید.
۱۸. افزایش سوخت و ساز
ساکارز قابلیت بالایی در جذب شدن دارد. همانطور که میدانید نبات دارای مقدار زیادی ساکارز است. ساکارز یکی از قندهای حیاطی برای تامین سوخت ساز ماهیچهها است. از این رو شما با مصرف این محصول میتوانید در مدت زمان کوتاهی انرژی مورد نیاز ماهیچههایتان را تامین کنید.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری برنا، تاریخ انتشار:۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲، کدخبر: ۱۳۲۶۹۳۹، www.borna.news