پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۴۸۴۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۹
سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور فردا در سفری یک‌روزه به منطقه‌ پارس‌آباد مغان سد آبی-خاکی قیز قلعه‌سی که محصول مشترک ایران و جمهوری آذربایجان است را افتتاح خواهد کرد. این رویداد، با حضور الهام‌علی‌اف رئیس جمهور آذربایجان برگزار خواهد شد. لازم به توضیح است که با اجرای این طرح،حدود ۷۴ هزار هکتار اراضی دیم و ۱۵ هزار هکتار اراضی بهبود، زیر کشت آبی خواهد رفت و این پروژه در مرحله اول اشتغال‌زایی ۴۰ هزار نفر و در مرحله دوم اشتغال‌زایی ۳۰ هزار نفر را به دنبال خواهد داشت. همچنین دو واحد نیروگاهی ۴۰ مگاواتی با ظرفیت تولید ۲۷۰ گیگاوات ساعت انرژی قابل استحصال سالانه در دو طرف سد طراحی شده است.

شعارسال: آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور فردا (یکشنبه ۳۰ اردیبهشت) در سفری یک‌روزه به منطقه‌ی پارس‌آباد مغان سد آبی-خاکی قیز قلعه‌سی که محصول مشترک ایران و جمهوری آذربایجان است را افتتاح خواهد کرد. این آیین با حضور الهام‌علی‌اف رئیس جمهور آذربایجان برگزار خواهد شد.

این سد با تنظیم ۲ میلیارد مترمکعب آب سالانه، بزرگ‌ترین و مهم‌ترین پروژه آبی مرزی شمال غرب کشور است. این سد علاوه بر رونق اقتصادی و کشاورزی، توسعه گردشگری منطقه و تثبیت حقابه ایران و حقوق آبی کشور از منابع آب مرزی و تأمین آب شرب شهر‌ها و روستا‌ها از این منبع را دارد.

افتتاح سد مشترک آبی-خاکی قیز قلعه‌سی، توسط رئیسی و علی‌اف در روز یکشنبه + مشخصات فنی سد

اطلاعات تکمیلی برای بهره برداری بیشتر از خبر:

سد قیز قلعه‌سی، بر روی رودخانه ارس و در پایین‌دست سد خداآفرین و در مرز ایران و جمهوری آذربایجان به‌منظور بهره‌برداری مشترک از آب و انرژی این رودخانه اجرایی شده است. طرح اولیه سد قیزقلعه سی در سال ۱۳۸۵ توسط کشور آذربایجان مطرح شد، ولی بازنگری، اصلاح و اجرای کامل سد توسط مهندسان ایرانی صورت‌گرفته است. طول تاج سد ۸۵۰ متر و ارتفاع آن ۳۷ متر بوده و دو واحد نیروگاهی ۴۰ مگاواتی با ظرفیت تولید ۲۷۰ گیگاوات ساعت انرژی قابل استحصال سالانه در دو طرف سد طراحی شده است. حجم مخزن سد قیز قلعه سی ۶۲ میلیون مترمکعب می‌باشد. هدف از احداث این سد مخزنی، تأمین آب کشاورزی و تولید برق است. تولید انرژی برق سالیانه معادل ۱۳۵ گیگاوات ساعت می‌باشد. این طرح دارای ویژگی‌های اقتصادی، اجتماعی، زیست‌محیطی و هیدرولیکی فراوانی برای جمهوری اسلامی و کشور آذربایجان است. پیش بینی می‌شود که با اجرای این طرح، حدود ۷۴ هزار هکتار اراضی دیم و ۱۵ هزار هکتار اراضی بهبود، زیر آب خواهد رفت و این پروژه در مرحله اول اشتغال‌زایی ۴۰ هزار نفر و در مرحله دوم اشتغال‌زایی ۳۰ هزار نفر را به دنبال خواهد داشت.

افتتاح سد مشترک آبی-خاکی قیز قلعه‌سی، توسط رئیسی و علی‌اف در روز یکشنبه + مشخصات فنی سد

میزان سرمایه‌گذاری انجام شده در اجرای این طرح پنج هزار میلیارد تومان اعلام شده و این سرمایه‌گذاری توسط کشورمان انجام گردیده و مراحل پرداخت سهم ۵۰ درصدی طرف آذربایجانی در حال توافق و نهایی‌شدن است.

نخستین تجربه موفق کشورمان در اجرای طرح آبی مشترک مرزی، در ۵۳ سال پیش و با احداث سد ارس بر روی رودخانه ارس که به‌صورت مشترک با کشور جمهوری آذربایجان بود صورت گرفت. بعد از آن، ۲۰۰ کیلومتر پایین‌تر از سد ارس، سد خداآفرین و ۱۲ کیلومتر پایین‌تر از آن، سد قیزقلعه سی باهدف استفاده از حقابه جمهوری اسلامی ایران از رودخانه مرزی ارس و استفاده بهینه از آب و انرژی ارس احداث شده است.

افتتاح سد مشترک آبی-خاکی قیز قلعه‌سی، توسط رئیسی و علی‌اف در روز یکشنبه + مشخصات فنی سد

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری تسنیم، تاریخ انتشار: 29اردیبهشت1403، کدخبر: 3087606، www.tasnimnews.com/ سایر منابع.

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۹
0
0
این سد که توی خاک ایرانه که
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین