شعارسال: روزانه شاهد هستیم که به روشهای گوناگون (ارسال پیام کوتاه یا پستهای ارسالی در فضای مجازی و غیره)، شهروندان را ترغیب به باز کردن لینکی خاص (از ایجاد تشابه اسمی گرفته تا اغوا با انواع روش ها) یا دانلود برنامهای مثلا کاربردی میکنند. بعد از کلیک کردن روی لینک مورد نظر یا دانلود برنامه، شاهد خالی شدن حساب، هک شدن وسیله ارتباطی، قفل شدن دسترسی به برخی دادهها و اطلاعات و ... هستیم.
روشهای کلاهبرداری در این حوزه برخلاف روشهای ساده گذشته (مثلا پیش فروش کردن جنسی خاص و گرفتن مبلغ کمی برای بیانه)، روز به روز پیچیدهتر میشود. بعنوان نمونه بارها شاهد هشدار درباره احراز هویت در خرید و فروشهای صورت گرفته در اپلیکیشنهایی نظیر دیوار، شیپور، دیجی کالا و ... بوده ایم.
شگردهای جدید از این هم پیچیدهتر شده اند. در روشهای جدید کلاهبرداری، عمل مجرمانه روی حساب بانکی شما با توجه به دسترسیهای اطلاعاتی اتفاق افتاده، اجرایی میشود. کلاهبردارها به روشهای مختلف شما را وادار و متمایل به باز کردن لینکهای خاص میکنند. بعنوان مثال از قدیم گفته اند که میشود از شهوت مردان، تمایل زنان به زیبایی، نیاز به سلامت افراد مسن، تحصیلات و آموزش برای کودکان، عطش پول قشر متوسط و مواردی همانند، پول در آورد. کلاهبردارها هم این فرمول را دانسته و روی همان موارد متمرکز میشوند.
شیوه کلاهبرداری با اپلیکیشن خاله یاب، نمونهای از این دعوتها به شهوت و ایجاد غفلت منجر به کلاهبرداری است.
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون