شعارسال: میلیونها نفر در سراسر جهان روز خود را با قهوه آغاز میکنند. تحقیقات زیادی درباره مصرف کافئین انجام شده و از جمله تحقیقی در ماه سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی در بریتانیا نشان داد که مصرف «متعادل» کافئین از طریق نوشیدن قهوه یا چای، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سکته مغزی و دیابت را کاهش میدهد. با این وجود این سوال همچنان مطرح است که نوشیدن چه مقدار قهوه مفید است و نوشیدن چه مقدار «بیش از حد» محسوب میشود؟ دیگر اینکه اگر قهوه دوست ندارید، آیا نوشیدن چای یا دیگر نوشیدنیها فواید مشابهی دارد؟
دکتر لیانا ون، کارشناس سلامت و پزشک اورژانس و استادیار دانشگاه جورج واشنگتن، معتقد است که بسیاری از تحقیقات به این نتیجه رسیدند که اثرات مثبت قهوه بر سلامتی، در صورت نوشیدن «متعادل» آن پدیدار میشود که به طور کلی بین ۲ تا ۴ فنجان قهوه در روز است. بر اساس اعلام سازمان غذا و داروی ایالات متحده، ۴۰۰ میلی گرم کافئین در روز برای اکثر بزرگسالان «بی خطر» است؛ این تقریباً مقداری است که در چهار فنجان ۸ اونسی قهوۀ دم کرده، وجود دارد.
کودکان زیر ۱۲ سال نباید کافئین مصرف کنند. کودکان ۱۲ تا ۱۸ ساله نیز نباید بیش از ۱۰۰ میلی گرم کافئین در روز مصرف کنند. زنان باردار باید در مصرف قهوه احتیاط کنند. کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان گزارش داده که مصرف کمتر از ۲۰۰ میلی گرم قهوه در روز با سقط جنین یا زایمان زودرس مرتبط نیست؛ بنابراین توصیه میکند در دوران بارداری مصرف کافئین را به کمتر از این مقدار محدود کنید. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده نیز برآورد کرده است که ممکن است «مقادیر کمی کافئین» از مادر شیرده به نوزاد منتقل شود؛ با این وجود مصرف کمتر از ۳۰۰ میلی گرم قهوه در روز باید برای زنان شیرده بیخطر باشد. سایر افرادی که باید احتیاط کنند عبارتند از کسانی که بیماریهای زمینهای قلبی دارند و کسانی که از داروهایی استفاده میکنند که میتواند فرد را نسبت به اثرات کافئین حساستر کند، مانند برخی از داروهای تیروئید و داروهای ضد افسردگی. علاوه بر این، افرادی که مشکل خواب دارند باید مصرف کافئین خود را به ساعات صبح محدود کنند.
در مقابل نظرات غربی توصیه کننده به مصرف قهوه، در طب سنتی قهوه باید بشکل کاملا کنترل شده مورد استفاده قرار گیرد. قهوه سنتی و چند هزار ساله ایران به اعتقاد دکتر روازاده از هسته خرما تهیه میشد. برای تهیه قهوه هسته خرما، هستهها را خوب شسته و خشک نموده، سپس آنها را تفت داده و آسیاب میکردند. این قهوه طعمی مشابه قهوه معمولی دارد، ولی فاقد کافئین است. روازاده در خصوص ریشه لغوی اکسپرسو و کاپوچینو نیز، توضیحاتی ارایه داده است.
روازاده معتقد است که قهوه جزو مسکرات بوده و سم است. ذهن باعث میشود که بدلیل وجود سم، بدن بخواب نرود. اگر قهوه بخورید و قرص خواب استفاده کنید، مسلما میمیرید. بازیکن تیم صنعت نفت بعد از خوردن کاپاچینو و متاسفانه در اثر حادثه به کما رفت و فوت کرد.
الان روی کاکائو سم خطرناک دیازینون میزنند و به خورد مردم میدهند. این سم خیلی خطرناک است. لازم به توضیح است که دیازینون حشره کش و کنه کشی غیر سیستمیک، از گروه ارگانو فسفره بوده که با نحوه اثر تنفسی، تماسی و گوارشی طیف وسیعی از آفات جونده و مکنده را کنترل میکند. دیازینون علاوه بر خاصیت تماسی، دارای خاصیت نفوذی (عبور از برگ) نیز هست، ولی داخل بافت گیاهان حرکت نمیکند. دیازینون با دارا بودن اثر ضربهای، دارای دوام طولانی میباشد.
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون