پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۷۹۲۷
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۵
در پی ارسال پیامک‌هایی به پدر، برادر یا همسر زنانی که در اماکن عمومی اصفهان حجاب شرعی را رعایت نمی‌کنند، آیت‌الله مکارم شیرازی نسبت به این رویکرد هشدار داد و تأکید کرد که چنین اقداماتی بدون طی مراحل شرعی، جایز نیست. این مرجع تقلید در پاسخ خود تأکید کرده که ابتدا باید خود فرد «با زبان خوش» مورد نهی از منکر قرار گیرد. اگر این روش تأثیری نداشت، می‌توان برای بار دوم به خود او پیام هشدار داد و اعلام کرد که در صورت ادامه بی‌حجابی، موضوع به خانواده‌اش اطلاع داده خواهد شد. تنها در صورتی که تمامی این مراحل بی‌نتیجه باشد و راه دیگری برای نهی از منکر وجود نداشته باشد یا قانون رسمی کشور چنین رفتاری را مجاز بداند ـ به شرط آنکه فرد از این قانون آگاه باشد ـ اطلاع دادن به خانواده می‌تواند توجیه شرعی پیدا کند.

شعارسال: در استفتائی که اخیراً از آیت‌الله مکارم شیرازی درباره ارسال پیامک به مردان خانواده زنان بی‌حجاب مطرح شده، پرسش‌کننده با اشاره به احتمال بروز درگیری‌های خانوادگی و پیامد‌های اجتماعی چنین روشی، نظر فقهی ایشان را جویا شده است.

پاسخ آیت‌الله مکارم درباره ارسال پیامک به پدر وشوهر بانوانی که حجاب را رعایت نمی‌کنند

این مرجع تقلید در پاسخ خود تأکید کرده که ابتدا باید خود فرد «با زبان خوش» مورد نهی از منکر قرار گیرد. اگر این روش تأثیری نداشت، می‌توان برای بار دوم به خود او پیام هشدار داد و اعلام کرد که در صورت ادامه بی‌حجابی، موضوع به خانواده‌اش اطلاع داده خواهد شد. تنها در صورتی که تمامی این مراحل بی‌نتیجه باشد و راه دیگری برای نهی از منکر وجود نداشته باشد یا قانون رسمی کشور چنین رفتاری را مجاز بداند ـ به شرط آنکه فرد از این قانون آگاه باشد ـ اطلاع دادن به خانواده می‌تواند توجیه شرعی پیدا کند.

این پاسخ در حالی منتشر می‌شود که گزارش‌هایی از ارسال پیامک‌های مشابه در برخی شهر‌ها ـ از جمله اصفهان ـ موجب انتقاد فعالان اجتماعی، حقوقی و حتی برخی مراجع شده است. بسیاری از ناظران، این رفتار‌ها را مصداق دخالت در حریم خصوصی و ناقض امنیت روانی خانواده‌ها دانسته‌اند.

متن کامل این پرسش و پاسخ بدین‌شرح است:

پرسش:

اخیراً به پدر، برادر و شوهر زنان و دخترانی که رعایت حجاب نمی‌کنند، پیامکی ارسال می‌شود و به مردان خانواده اطلاع رسانی می‌شود که دختر، خواهر یا همسر شما بدون حجاب بوده است. فارغ از موضوع تجسس، تشیع الفاحشه و... با توجه به اینکه محتمل است این خبررسانی باعث دعوا و درگیری در خانواده‌ها بشود، آیا ارسال این پیامک‌ها از نظر شرعی، اشکالی ندارد؟

پاسخ:

ابتدا باید با زبان خوش، نهی از منکر شوند.

اگر تاثیر نداشت، به خودشان پیام داده شود، [و اخطار داده شود]که چنانچه حجاب را رعایت نکنند، به بزرگتر آن‌ها اطلاع داده خواهد شد.

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از منیبان، تاریخ انتشار: 13اردیبهشت1404، کدخبر:273462، https://www.moniban.ir/

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین