پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۸۳۶۵
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۱

هار شدگی قیمت میوه در میادین میوه و تره بار شهرداری و توضیحات معاون سازمان در مورد نرخ قیمت محصولات در بازارهای میوه و تره‌بار + آیا مردم از چند دست گشتن غرفه ها و طلب نرخ های بالای اجاره توسط شهرداری مطلع هستند؟

نرخ میوه از ابتدای امسال در میادین میوه و تره بار شهرداری تهران با افزایش تصاعدی غیرقابل توجیه روبرو می باشد. به گونه ای که برخی از شهروندان از اصطلاح هار شدگی استفاده می کنند. «محمد سراب‌نشین» معاون بهره‌برداری و بهداشت سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران سازمان مدیریت میادین در واکنش به اظهارات رئیس اتحادیه میوه و سبزی تهران مبنی بر اینکه علی رغم فراوانی تولید و عرضه، قیمت میوه بالاست، در حالی که فصل تابستان باید شیب کاهشی قیمت‌ها بیشتر بود، گفت: اتفاقاً ایشان و کل مجموعه‌شان در قبال قیمت‌هایی که در سطح شهر و در میدان مرکزی وجود دارد، باید پاسخگو باشند. این در حالی است که اخبار عدیده ای از چند دست چرخیدن غرفه های میادین میوه و تره بار و همچنین افزایش سرسام آور قیمت اجاره غرفه ها توسط شهرداری ،حکایت دارد. آیا سراب نشین ، احیانا دفاعی از عملکرد سازمان متبوع شان و ادعای مطرح شده توسط پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، ندارند؟ همچنین بفرمایند که چطور از مدیرکلی زکات کمیته امداد امام خمینی(ره) به معاونت بهره‌برداری و بهداشت سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران رسیده اند؟

شعارسال: «محمد سراب‌نشین» معاون بهره‌برداری و بهداشت سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران سازمان مدیریت میادین در واکنش به اظهارات رئیس اتحادیه میوه و سبزی تهران مبنی بر اینکه علی رغم فراوانی تولید و عرضه، قیمت میوه بالاست، در حالی که فصل تابستان باید شیب کاهشی قیمت‌ها بیشتر بود، گفت: اتفاقاً ایشان و کل مجموعه‌شان در قبال قیمت‌هایی که در سطح شهر و در میدان مرکزی وجود دارد، باید پاسخگو باشند. علاوه بر دستگاه‌های تولیدکننده، دستگاه‌هایی که مدیریت تولید را دارند نیز باید در این زمینه مسئولیت داشته باشند.

هار شدگی قیمت میوه در میادین میوه و تره بار شهرداری و توضیحات معاون سازمان در مورد نرخ قیمت محصولات در بازارهای میوه و تره‌بار + آیا مردم از چند دست گشتن غرفه ها و طلب نرخ های بالای اجاره توسط شهرداری مطلع هستند؟

سراب‌نشین تصریح کرد: سازمان مدیریت میادین یک سازمان توزیع‌کننده است و یک سازمان خدماتی به شمار می‌آید، نه یک سازمان تولیدکننده. این سازمان به تولید نمی‌پردازد، بلکه وظیفه آن توزیع محصولات است. بهره‌برداران از میدان مرکزی می‌آیند و محصولات مورد نیاز خود را تأمین می‌کنند تا در مراکز عرضه، مانند میادین و بازار‌ها به فروش برسانند.

وی افزود: قیمت‌ها توسط کمیته نرخ‌گذاری که در سازمان وجود دارد، تعیین می‌شود. این کمیته قبل از تعیین نرخ یک محصول، یک کار کارشناسی دقیق و عمیق در سطح شهر و در مراکز عرضه، مانند میدان مرکزی انجام می‌دهد. این کار کارشناسی شامل بررسی قیمت‌ها در نقاط مختلف شهر است و سپس با حضور چند نفر از مدیران میادین و نمایندگان دستگاه‌های مختلف از جمله دستگاه‌های نظارت‌کننده و متولی تولید انجام می‌شود. آن‌ها قیمت‌های شمال، جنوب، شرق و غرب شهر را جمع‌آوری کرده و یک متوسط قیمت به دست می‌آورند. بر اساس این قیمت‌ها، نرخ‌گذاری انجام می‌شود.

سراب‌نشین یادآور شد: طبق گزارش بانک مرکزی، ما در حال حاضر حدود ۳۹ درصد زیر قیمت متوسط شهر تهران میوه‌ها را به فروش می‌رسانیم. همچنین، قیمت میوه‌های خارجی نزدیک به ۳۳ درصد زیر قیمت متوسط شهر تهران است. به همین ترتیب، حبوبات ۲۳ درصد، غلات ۹ درصد، گوشت گوساله ۱۸ درصد، گوشت گوسفندی ۱۹ درصد، مرغ ۹ درصد، تخم‌مرغ ۱۸ درصد و کالا‌های اساسی ۱۲ درصد زیر میانگین قیمت شهر تهران به فروش می‌رسند.

معاون سازمان مدیریت میادین خاطرنشان کرد: این به طور طبیعی نتیجه کار کمیته نرخ‌گذاری ما است که متوسط قیمت شهر تهران را به دست می‌آورد و سپس با توجه به آن، نرخ‌گذاری می‌کند تا بهره‌بردار از میدان بتواند محصولات را با قیمت مناسب عرضه کنند و با یک حاشیه سود معمولی و منطقی عرضه شود. این فرآیند نشان می‌دهد که قیمت سازمان مدیریت میادین تابعی از قیمت‌های میدان مرکزی است.

وی ادامه داد: اگر در میدان مرکزی قیمت پایین باشد، طبیعتاً در میادین و بازار‌های ما نیز به همان نسبت کاهش قیمت خواهیم داشت و اگر در میدان مرکزی قیمت افزایش پیدا کند، در سطح شهر تهران نیز قیمت افزایش می‌یابد، با حفظ همان فاصله ۳۹ درصدی که ذکر کردم. این قیمت‌ها نوسان دارند. اگر بگوییم این قیمت بالا است، ریشه‌اش جای دیگری است و نه در سازمان. این‌گونه نیست که اکنون در میدان مرکزی قیمت پایین باشد، اما در غرفه‌های سازمان مدیریت میادین قیمت بالا باشد.

سراب نشین در ادامه گفت: اگر قیمت سازمان مدیریت میادین پایین‌تر از این باشد، بهره‌بردار ما اساساً دیگر نمی‌تواند بار تأمین کند و وقتی نتواند تأمین کند، نتیجه برعکس خواهد بود، یعنی بازار‌ها و غرفه‌های ما خالی از محصول می‌شود. در این صورت، مردم مجبورند که تأمین را از سطح شهر تهران انجام دهند و آن‌ها هم به مراتب قیمت را افزایش می‌دهند؛ لذا قیمت سازمان مدیریت میادین یک تناسبی با قیمت سطح شهر تهران دارد.

او افزود: وقتی قیمت در میدان مرکزی بالا می‌رود، ما مجبور نیستیم خودمان قیمت را بالا ببریم تا بگوییم این نسبت رعایت شود. بلکه وقتی قیمت در میدان مرکزی بالا می‌رود، که اساساً به ما ربطی ندارد، قیمت میدان مرکزی تحت تأثیر عرضه و تقاضا افزایش می‌یابد. بهره بردار ما نیز باید از آنجا خرید کند و ما ناچاریم که قیمت را به گونه‌ای تعیین کنیم که این بهره بردار بتواند از میدان مرکزی خرید کند.

وی در پایان تاکید کرد: قیمت سازمان مدیریت میادین حدود ۳۹ درصد زیر قیمت متوسط شهر تهران است. اگر بنا باشد که این کاهش کمتر شود، باید در واقع میدان مرکزی را کنترل کنیم تا قیمت آنجا کاهش پیدا کند تا ما نیز به همان نسبت بتوانیم قیمت را پایین‌تر بیاوریم. این بحث تأمین بار است. اگر باری در تأمین وجود داشته باشد و در سطحی باشد که تولیدکننده بتواند به سود مناسب خود برسد، طبیعتاً اینجا نیز با قیمت بهتری عرضه می‌شود.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از تجارت نیوز، تاریخ انتشار: 22تیر1404، کدخبر:1046675، https://tejaratnews.com

خبرهای مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین