وی افزود: در سه سال گذشته با همکاری صاحبان مزارع، تولید ماهی در این استان از 7 هزار تن به بیش از 18 هزار تن رسیده است، پس باید در جهت جلوگیری و کنترل بیماریهای ماهیان سردابی این استان اصول بهداشتی دامپزشکی را رعایت کنیم.
مدیرکل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در فاصله 12 کیلومتر از منطقه سبزه کوه حدود 180 مزرعه مجاز و غیرمجاز وجود دارد که باید با خرید بچه ماهی سالم و رعایت شرایط بیوسکیوریتی، می توان از ورود بیماریها به مزارع جلوگیری نمود.
نجاتی اضافه کرد: احداث چاهک در حریم رودخانه مانند فیلتر شنی عمل میکند و باعث میشود که آب زلال وارد مزارع شده و به تبع آن بیماریهای میکروبی، قارچی و انگلی آبزیان نیز کم شود.
این مسؤول اظهار داشت: برای جلوگیری از ورود مواد ضدعفونی کننده و تلفات ماهیان، مدفوع و خوراکهای مازاد و کنترل خواص فیزیکی و شیمیایی آب مثل نیترات، نیتریت، H2s و ... از مزارع بالا دست ناچار به استفاده از آب چاهک میباشیم.
مدیرکل دامپزشکی چهارمحال وبختیاری لزوم ضدعفونی آب حاصل از چاهک توسط اشعه UV و استفاده از بچه ماهی سالم را یادآور شد و گفت: با استفاده از تجهیزات به روز گام مهمی در توسعه آبزی پروری میتوان برداشت.
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: 27 دی 1395، کدخبر: 13951027000407، www.farsnews.com