پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۵۵۰۳۰
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۸
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بیش از 40 واحد پژوهشی در سال های 92 تا 94 در حوزه علوم انسانی فعالیت خود را آغاز کرده است.

شعار سال: محمد فرهادی روز یکشنبه در آیین اختتامیه هشتمین جشنواره بین المللی فارابی که در سالن سران اجلاس و با حضور رییس جمهوری در حال برگزاری است افزود: فعالیت ها در جهت تقویت حوزه علوم انسانی رشد چشمگیری داشته است.
وی جشنواره فارابی را راهی به سوی تولید کمی و کیفی و زمینه ساز رشد علوم انسانی دانست و اظهار کرد: مسیری که برای این حوزه در دولت یازدهم تدوین شده تحقیق و رشد و زمینه سازی برای عالمان علوم انسانی است.
فرهادی افزود: در حال حاضر علوم انسانی از ظرفیت خوبی از لحاظ کمی داراست و در دولت تدبیر و امید برای هدفمندسازی علوم انسانی اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته است.
وی گفت: در همین زمینه و در سال 94 شورای پژوهش علوم انسانی شروع به کار کرد و تولید علم و فناوری در حوزه علوم انسانی و تبدیل آموزش نیروها و تبیین سیاست این حوزه در حوزه هنر و دیگر مقاطع رشد چشمگیری داشته است.
به گفته فرهادی، تاکنون از سوی وزارت علوم 1199 نشریه مجوز انتشار گرفته اند که از این تعداد 661 مورد مربوط به حوزه علوم انسانی است که در راستای تقویت و حمایت حقوقی از این حوزه فعالیت می کنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم نیز گفت: برگزاری هشتمین جشنواره بین المللی فارابی در سی و هشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، الهام بخش و پیام آور خودباوری، خوداتکایی و اعتماد به نفس ملی است.
سیدضیاء هاشمی افزود: برگزاری این جشنواره نشانه اتکا به دانش و عقلانیت برای حرکت به سوی جامعه سرشار از امید و زندگی بر پایه سرمایه های علمی، اجتماعی و معنوی است که در سایه آرمانهای متعالی مسیر خود را سرافرازانه طی می کند.
وی گفت: هدف جشنواره فارابی توجه بلیغ به ضرورت تولید دانش انسانی و اسلامی و در خور نیازهای جامعه اسلامی است.
وی ایجاد ظرفیت های انگیزشی و حمایتی اقبال به پژوهش و نوآوری در حوزه علوم انسانی و اسلامی را از دیگر اهداف جشنواره بین المللی فارابی دانست و گفت: این جشنواره با هدف شناسایی و معرفی آثار برتر در حوزه علوم انسانی و اسلامی و کمک به کاربردی کردن این علوم و آشنایی و با دستاوردها و کاربردهای آن در زمینه تولید علم، تمدن سازی و مدیریت جامعه شکل گرفته است.
دبیر هشتمین جشنواره بین المللی فارابی اظهار داشت: این جشنواره در هشت دوره برگزاری خود کوشیده است با شفافیت و جامعیت در داوری آثار به الگوسازی در حوزه علم و پژوهش بپردازد و حرکت کاروان علوم انسانی و اسلامی کشور را تسریع و تقویت کند.
هاشمی افزود: براساس مصوبات شورای سیاستگذاری جشنواره بین المللی فارابی که به ریاست وزیر علوم و با حضور نمایندگان بیش از 10مرکز علمی و پژوهشی کشور تشکیل می شود در هر گروه علمی یک اثر به عنوان برگزیده و یک اثر شایسته تقدیر در دو بخش بزرگسال و جوان اعلام می شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم گفت: در هشتمین جشنواره بین المللی فارابی 4100 اثر از سوی محققان به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که پس از پنج مرحله داوری و ارزیابی، 9اثر به عنوان برگزیده و هشت اثر به عنوان شایسته تقدیر معرفی شدند.
وی گفت: در هشتمین جشنواره بین المللی فارابی 123 استاد برجسته علوم انسانی در گروههای تخصصی عضویت فعال داشتند و 352 نفر از استادان و پژوهشگران سراسر کشور در داوری ها مشارکت و همکاری داشتند.
دبیر هشتمین جشنواره بین المللی فارابی افزود: 77 درصد از آثار ارسالی به دبیرخانه در گروه بزرگسال و 23 درصد در گروه جوان است و 71 درصد محققان را مردان و 29 درصد بانوان تشکیل می دهند.
همچنین در این دوره از جشنواره پس از بررسی آثار دانشمندان غیر ایرانی، 7 محقق برتر در حوزه ایرانشناسی به عنوان برگزیده انتخاب شدند که از کشورهای آلمان، ایتالیا، فرانسه، بلژیک، لبنان، هلند و روسیه هستند.
وی افزود: براساس آیین نامه جشنواره بین المللی فارابی، دو شخصیت برجسته پیشرو از میان دانشمندان فقید علوم انسانی و دو تن از دانشمندان پیشکسوت که از مفاخر ملی هستند به عنوان برگزیرگان معرفی می شوند.
دبیر هشتمین جشنواره بین المللی فارابی افزود: معرفی دو مترجم برتر علوم انسانی و یک نفر از صاحبنظران این حوزه، انجمن علمی و نشریه برتر از دیگر بخش های این جشنواره است.
بنابر این گزارش در این مراسم که معاون علمی و رییس دفتر رییس جمهوری نیز حضور دارند از تعدادی دانشمند و محقق در حوزه علوم انسانی با اهدای تندیس و لوح تقدیر به عمل آمد.
از تلاش های زنده یاد غلام حسین شکوهی و غلام حسین مصائب به صورت ویژه تقدیر و تجلیل شد.
همچنین در حوزه های فناوری و پژوهش، هنر و حقوق از محمدعلی اسلامی، سید مصطفی محقق داماد، میرشمس الدین سلطانی، محمود مهدوی دامغانی، سیدجلال فیروزآبادی ، علی سمسار یزدی، امیرمحمد یمنی، محمد مهدی اشتری، نسرین طباطبایی حصاری، علی رواقی، رسول عباسی، ابوذر فتاحی زاده، محمود علی همتی و حمیدرضا خدمتگذار
با اهدای لوح و تندیس تقدیر به عمل آمد.

با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، تاریخ 24 بهمن 95 ، کد مطلب: 82426958: www.irna.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین