پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۵۶۲۱۶
تاریخ انتشار : ۰۳ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۱
آدمِ اجتماعی، آدمی است که از بودن در جمع لذت می‌برد و مشخصا قادر است ارتباط خوبی با سایرین برقرار کند. بعضی از مردم به صورت ذاتی این چنین هستند، ولی برخی دیگر باید با تلاش مضاعف این خصلت را به دست آورند.
شعار سال: اجتماعی شدن مزایای زیادی در روابط اجتماعی، عاشقانه و حتی روابط شغلی دارد. با ما همراه باشید تا سه روشی را که به شکوفا شدن شخصیت اجتماعی شما کمک می‌کنند، بهتر بشناسید.

روش اول: تعاملات روزمره‌‌ خود را تغییر دهید

۱. فرقی ندارد کجا هستید، با مردمی که با آنها ملاقات می‌کنید وارد گفتگو شوید

برای اجتماعی شدن از هر فرصتی برای باز کردن سر صحبت با دیگران می‌توان استفاده کرد

با مردمی که همراه شما در صف صندوق فروشگاه قرار دارند، آدم‌هایی که در محل کار، کنار آب‌سرد‌کن هستند یا هم‌کلاسی‌هایتان که در راهرو‌ی مدرسه می‌چرخند، صحبت کنید. یک راه خوب برای اجتماعی شدن، سپری کردن زمان بیشتری از وقت خود با مردم است.

هر زمان که از اتاق خود بیرون می‌آیید، فرصت مناسبی برای خوش‌وبش کردن با دیگران است.

هر چه قدر بیشتر سعی کنید سر صحبت را با آنها باز کنید (حتی هنگامی که از کنار دیگران عبور می‌کنید)، مهارت‌تان در این کار افزایش می‌یابد.

۲. از دادن پاسخ‌های رُبات‌وار و ماشینی خودداری کنید

در بیشتر تعاملات روزمره، از شما مجموعه‌ای از سؤال‌ها پرسیده می‌شود که در طبقه‌ی احوال‌پرسی مؤدبانه جای می‌گیرند. مثلا: «حالتون چطوره؟» شما می‌توانید خیلی ساده با یکی از عبارات معمولی که غالبا در چنین تعاملاتی رد و بدل می‌شوند پاسخ دهید، ولی با کمی شخصی‌ کردن پاسخ خود، می‌توانید به مکالمه شور و حال بیشتری ببخشید. به آنها بگویید واقعا حال‌تان چطور است به گونه‌ای که باعث شود مکالمه با سؤالات مشابه ادامه پیدا کند. مثلا: «روزهای از این بهتر هم داشتم. شب گذشته خریدی کردم که خرج زیادی روی دستم گذاشت و اصلا ارزشش را نداشت

زیادی خودمانی شدن ممکن است بعضی آدم‌ها را معذب کند و در نتیجه ممکن است گفت‌وگو‌ از روند هدفمند خود خارج شود.

خیلی اوقات فردی که با او صحبت می‌کنید، اجتماعی نیست. اینگونه افراد همان پاسخ‌های خودکار و ماشینی را ترجیح می‌دهند.

در میان صحبت‌هایتان چیزی را فاش نکنید که تمایلی به بحث در مورد آن ندارید.

۳. سؤال بپرسید

مردم دوست دارند در مورد خودشان صحبت کنند. هر چه قدر به زندگی آنها بیشتر علاقه نشان دهید، بیشتر از شما خوش‌شان می‌آید. یکی از بهترین راه‌ها برای باز کردن سر صحبت، پرسیدن چند سؤال ساده است. برای مثال:

اهل کجا هستید؟

امروز از چه وسیله‌ای برای آمدن به سر کار استفاده کردید؟

تعطیلات آخر هفته خوش گذشت؟

می‌توانید همچنین در مورد لباس‌هایشان نظر بدهید.

۴. به صحبت‌های افراد گوش کنید

اگر از کسی سؤالی می‌پرسید، باید قادر باشید پاسخ او را دنبال کنید. افراد متوجه گوش نکردن به حرف‌های آنها خواهند شد. این کار غیرمؤدبانه است و از ایجاد یک تعامل هدفمند و خوب جلوگیری می‌کند.

مطمئن شوید که حرف فرد به پایان رسیده است، سپس شروع به پاسخ دادن کنید.

وسط حرف‌ دیگران نپرید.

۵. حواس‌تان به لحن صدای‌تان باشد

برای اجتماعی شدن تن صدای شما در پیشبرد مکالمات تاثیرگذار است

تُن و مدولاسیون صدای شما، در مکالمات روزمره‌ مهم هستند. اگر عجله دارید و می‌خواهید گفت‌وگو را به سرعت جمع‌وجور کنید، مخاطب شما متوجه این موضوع خواهد شد. اگر مضطرب و نگران هستید، کمی زمان بگذارید و به موقعیتی که در آن هستید فکر کنید. صرف کمی زمان و ارزیابی حالت احساسی­‌تان به شما کمک می‌کند تُن صدای خود را به گونه‌ای تنظیم کنید که لحن غیرمؤدبانه‌ای نداشته باشد.

روش دوم: در دسترس باشید

۱. به انجمن‌ها و گروه‌های اجتماعی بپیوندید

شرکت در قعالیت‌ها و کلاس‌های گروهی راهی مناسب برای اجتماعی شدن است

یک روش خوب برای آشنا شدن و تعامل با مردم، عضو بودن در گروهی است که همه در آن یک علاقه‌ی مشترک را دنبال می‌کنند. شما می‌دانید که هر دو از یک چیز یکسان لذت می‌برید، بنابراین گفت‌وگو باید ساده باشد. هر چه قدر سن شما بالاتر می‌رود، این نوع گروه‌ها محدودتر می‌شوند، ولی برای هر سنی گروه‌های مناسب زیادی وجود دارند.

یکی از ساده‌ترین نوع گروه‌هایی که می‌توانید در آنها عضو شوید، گروه‌های مرتبط با تناسب اندام می‌باشند.

۲. برای آخر هفته‌ها و عصرها برنامه بچینید

اگر برنامه‌تان اجازه می‌دهد، خوب است از کسی دعوت کنید تا شما را برای رفتن به پارک، موزه، بازی‌های توپی و یا فعالیت‌های دیگر همراهی کند. یکی از موضوعات کلیدی برای اینکه از کسی دعوت کنید تا با شما وقت بگذراند این است که برنامه داشته باشید. اگر بلاتکلیف هستید و نمی‌دانید چه کاری انجام دهید، ممکن است برنامه‌تان خوب پیش نرود.

۳. کارهای داوطلبانه انجام دهید

افراد داوطلب در انجمن‌های خیریه و رویدادهایی از این دست، معمولا خود افرادی اجتماعی هستند. چنین مکان‌هایی، محلی مناسب برای این است که مهارت‌های اجتماعی خود را تمرین کنید. از چیزی نترسید، فقط به آنجا بروید. همچنین کارهای خیریه، راه بسیار خوبی برای این است که وظیفه‌ی خود را در قبال جامعه انجام دهید و به افراد فقیر و نیازمند کمک کنید.

۴. هدفون‌ها را کنار بگذارید

امروزه خیلی متداول است که مردم در مکان‌های عمومی، هدفون‌های خود را در گوش می‌گذارند و به موسیقی گوش می‌دهند. اگرچه ممکن است گوش دادن به موسیقی حین رسیدن به محل کارتان لذت‌بخش باشد ولی فرصت گپ‌وگفت با مردم پیرامون‌تان را از شما می‌گیرد.

موقع شام به موسیقی دلخواه‌تان گوش دهید. برای اجتماعی شدن، مردم باید حس کنند می‌توانند به شما نزدیک شوند.

روش سوم: قابل نزدیک شدن به نظر بیایید

۱. مفهوم شخصیت مغناطیسی را درک کنید

شخصیت مغناطیسی عبارتی است برای توصیفِ شخصیت‌ افرادی که به قدری دل‌پذیر هستند که مردم به سوی آنها جذب می‌شوند. نخستین گام، لبخند زدن، برقراری ارتباط چشمی و استفاده‌ صحیح از زبان بدن است. حال با افزودن روحیات دوستانه، می‌توانید به شخصیت مغناطیسی دست پیدا کنید. اگر بخواهیم مؤلفه‌های سازنده‌ یک شخصیت عالی را تفکیک کنیم، متوجه می‌شویم اصل کلام در نگرش افراد خلاصه می‌شود.

درون‌اندیشی گامی مهم برای درک نگرشی است که اکنون دارید. روزهای بد را همه دارند، ولی داشتن یک نگرش مثبت باعث می‌شود از حس و حال بد فاصله بگیرید و حتی روی دیگران نیز تأثیر مثبت بگذارید.

۲. مؤدب باشید

مردم بیشتر ترجیح می‌دهند با آدم‌های مؤدب و خوش‌رفتار سروکار داشته باشند. یادتان باشد کلماتی مانند «لطفا» و «متشکرم» می‌توانند تأثیر بسیاری داشته باشند. همچنین سعی کنید با نگه‌داشتن درب برای دیگران و یا دست‌ودل باز بودن، شخصیت محترمی از خود به نمایش بگذارید.

به همین دلیل است که والدین از سنین کم می‌کوشند به فرزندان خود رفتار صحیح را یاد بدهند. «ادب» یار جدایی‌ناپذیر اجتماعی بودن است.

۳. از اخبار و رویدادهای روز باخبر باشید

مطلع بودن از رویدادهای جاری، بستری مناسب برای موضوعات گفت‌و‌گو است. همچنین به روز بودن با دنیای‌ اطراف‌تان نیز حائز اهمیت است. بنابراین مطالعه‌ یک روزنامه و یا سر زدن به یک وب‌سایت خبری را، به کارهای روزانه‌ خود اضافه کنید.

۴. تمیز و آراسته باشید

مردم تمایل دارند هم‌نشین کسانی باشند که به طرز معقولی تمیز و مرتب هستند. با مسواک زدن، حمام کردن و پوشیدن لباس‌های تمیز به بهداشت خود اهمیت دهید.

۵. تأثیرگذار و بانفوذ شوید

تأثیرگذاری یکی از ویژگی‌های آدم‌های اجتماعی است. همه کسانی را که روی دیگران تأثیرِ منفی دارند می‌شناسند. این آدم‌ها کسانی هستند که باعث می‌شوند افرادی که با آنها تعامل دارند حس ناخوشایندی پیدا کنند. برعکس تأثیرِ منفی، تأثیرِ مثبت است. این افراد آدم‌هایی هستند که در پاسخ «صبح به خیر»، جواب‌های مشتاقانه‌ و دل‌پذیری دریافت می‌کنند.

با داشتن رفتاری محترمانه ولی دوستانه، پیرامون اطرافیان خود به شکل مثبتی تأثیرگذار شوید.

همیشه خودتان باشید ولی این صفات اخلاقی را نیز بیفزایید:

اندکی حس طنز را چاشنی صحبت‌های خود کنید.

با ملاحظه و از خود گذشته باشید.

با وسیع کردن دامنه‌ اطلاعات خود سعی کنید هر چه بیشتر باهوش و تأثیرگذار به چشم بیایید.

۶. روی ویژگی‌های خود تأمل کنید

دنبال حوزه‌هایی بگردید که احساس می‌کنید نیاز به رشد و بهبود دارند. این حوزه‌ها می‌توانند مربوط به مهارت‌های اجتماعی، شخصیت و یا نگرش روزانه‌‌تان باشند.

با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از سایت چطور، تاریخ انتشار: - ، کد مطلب: 36888، www.chetor.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین