پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۵۷۹۴۷
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۲
استان لرستان به جهت جاذبه های تاریخی یکی از استانهایی است که مورد توجه اغلب ایرانیان قرار گرفته است و در این میان شهرستان الیگودرز با وسعت بیش از 5800 کیلومتر مربع و با ارتفاع 2 هزار متر از سطح دریا بیشترین سهم را از مناظر دیدنی و طبیعی به خود اختصاص داده است که از دریاچه گهر، آبشارهای آب سفید و چکان می توان بعنوان مهمترین این مناظر طبیعی نام برد.

شعار سال: در ادامه گوشه ای از قابلیت ها ، مشخصات و مسیرهای رسیدن به این چشم اندازها معرفی می شود:

آبشار آب سفید عروس زیبای لرستان

آبشار آب سفید یکی از طبیعی ترین و زیباترین آبشارهای کشور است که در بخش بشارت الیگودرز واقع شده است ، این آبشار با ارتفاعی بیش از 60 متر از تونلی در دل کوه بیرون می آید و سر چشمه آن در پرده ابهام باقی مانده است.

هرساله در فصل بهار و تابستان این عروس سفید پوش میزبان اکثر مردم ایران می باشد، آنان با طی کردن مسیری صعب العبور بدور از هیاهوی شهرنشینی ساعاتی و حتی بعضا چندین روز را در این منطقه سپری می کنند، منطقه ای ییلاقی با کوههای سربه فلک کشیده و درختان زیبای بلوط و گردو که حتی در تابستان برای گذران شب به ناچار باید در پناه چادر بیتوته کنی، اگر در خلوت صبح مقابل این عروس سفید پوش بنشینی و لحظه ای به صدایش گوش فرا دهی با تو سخن می گوید، سخن از قدرت و عظمت حضرت باریتعالی، قدرتی که ما انسانها از درک واقعی آن عاجزیم، قدرتی که مختص ذات اوست و اندیشه درباره آن لرزه بر اندام انسان می اندازد.

آبشار آب سفید در 50 کیلومتری شهر الیگودرز قرار دارد و تنها مسیر آن از روستاهای کاکلستان و قلیان می باشد که بطور کامل آسفالت می باشد و آب آن نیز یکی از بهترین و سالمترین آبهای معدنی به شمار می رود. همچنین سال گذشته نیز با واگذاری این منطقه به بخش خصوصی اقدامات خوبی جهت ایجاد زیرساختهای مناسب گردشگری در آن آغاز شده است.

دریاچه گهر مروارید درخشان اشترانکوه

یکی از طبیعی ترین و زیباترین دریاچه های ایران در بخش ززوماهرو از توابع شهرستان الیگودرز قرار گرفته است و همچون مرواریدی بر دامن رشته کوه زاگرس و اشترانکوه می درخشد.

اشترانکوه با مرتفع ترین قله آن « سن بران» به ارتفاع 4 هزار و پنجاه متر از سطح آبهای آزاد در جنوب غربی شهرستان الیگودرز واقع است. در دامنه جنوبی این قله دریاچه ای زیبا و طبیعی با آب شیرین و زلال شکل گرفته که از ذوب برفهای سلسله جبال اشترانکوه و کوه سبز و آب چشمه هایی که بصورت آبراههای متعدد به سمت رودخانه و دریاچه جریان دارند.

این دریاچه زیبا و کم نظیر در ارتفاع 2هزار و 360 متری از سطح دریای آزاد در طول جغرافیایی 17 و 49 درجه شرقی و عرض جغرافیایی 19 و 33 درجه شمالی در ارتفاعات اشترانکوه گسترده است و دریاچه کوچک دیگری به فاصله 5/1 کیلومتر در شرق دریاچه گهر قرار دارد که معروف به دریاچه گهر بالایی می باشد.


طول دریاچه گهر حدود 1500 متر و عرض متوسط آن 600 متر و عمق آن به 38 متر می رسد و در زمستان بیشتر سطح آن یخ می بندد. اغلب اروپاییان و سیاحان این دریاچه را به نام دریاچه ایران می شناسند که این شناخت حاصل معرفی یک زن انگلیسی بنام «ایزابلالوسی بیشوب» است که در سال 1890 میلادی توانست مدت 3ماه در این منطقه تحقیق کرده و هزار کیلومتر راهپیمایی کند ولی با توجه به اسناد معتبر تاریخی اولین کسی که موفق به کشف دریاچه گهر شد یک زمین شناس اتریشی بنام (آ- رودلر) بود که در سال 1888 میلادی موفق شد نام خود را بعنوان کاشف دریاچه گهر در تاریخ ماندگار کند. اولین و قدیمی ترین تصویر مستند تهیه شده از این دریاچه نیز در سال 1891 میلادی گرفته شده است که به یک سیاح فرانسوی بنام ( ژان ژاک دومرگان) تعلق دارد.

رودخانه گهر ، یکی از سه شاخه های مهم رودخانه دز است ،در سر آب بخشی ازآب دریاچه را تامین می کند و در پایاب دریاچه عمده ترین منبع تغذیه کننده رودخانه است.
راه دسترسی به دریاچه گهر از چندین طریق امکان پذیر است که یکی از مهمترین و آسانترین آنها راه قدیمی مالرو و عشایری گدار دره دزدان می باشد دره گهر رااز گدار دره دزدان که در فاصله تقریبی 27 کیلومتری جاده الیگودرز به شول آباد به سمت غرب ( پل رودخانه مورزرین) تا آغاز تنگ هولیون و تابله می توان به دو قسمت بالا دره گهر و دره گهر تقسیم کرد. از ویژگیهای بالا دره گهر وجود بیدستانهایی است که در ساحل شرقی دریاچه گهر بزرگ گسترده است.
در هر حال باید اذعان داشت که راه دسترسی مناسب با کمترین پیاده روی نسبت به راههای دیگر همان مسیر الیگودرز (مورزرین تابله ) به گهر است که بدلایل مختلف از جمله وجود چشمه ساران متعدد و گوارا و رودخانه خروشان و نیز دسترسی و راحتی مسیر یکی از راههای ارتباطی مناسب به شمار می رود.

لاله های واژگون بهشت الیگودرز

یکی از مناظر دیدنی که هر بیننده ای را مجذوب خود می کند دشت لاله های واژگون می باشد بطوریکه در اواخر فروردین و اردیبهشت ماه هر سال دامنه های زاگرس پوشیده از گلهای زیبا ی لاله واژگون در رنگهای سرخ و زرد میشود، شهرستان الیگودرز نیز در برخورداری از دشت لاله ها سهم برزگی دارد بطوریکه این مناظر زیبا از 35 کیلومتری جنوب شرقی مرکز الیگودرز شروع و تا فراز دامنه های زاگرس ادامه می یابد، روستاهای دالانی ، دره دایی، دورک، مورزرین، چغاگرگ، آب باریک ، خلیل آباد، مورخشک، تاپله، خاک بتیه، هندیله،گیلان، گلک، ارژنک و گله مویه از جمله مناطقی هستند که هر ساله میزبان گردشگران و تماشاکنندگان دشت های زیبای لاله واژگون می باشند.

آبشار چکان ، سرمایه خدادادی ززوماهرو

این آبشار در جنوب غربی الیگودرز و در بخش ززو ماهرو قرار دارد و مشرف بر روستاهای منطقه چکان واقع شده است که پس از طی مسافتی به سمت دشت چکان به آب زیبای داسار وصل شده و رودخانه چکان را تشکیل می دهد، رودخانه چکان نیز پس از طی مسافت کوتاهی به آب دهقادی وصل و نهایتا وارد رودخانه زز می شود.
آبشار چکان از درون غاری مشرف به زمینهای زراعی چکان بیرون می آید که فوران آن دهها متر طول دارد و آهنگ آن هر بیننده و شنونده ای را به وجد می آورد.
اطراف آبشار و امتداد رودخانه سرسبز و پوشیده از درختان میوه همچون گردو ، بلوط، گلابی و ... می باشد و اهالی منطقه نیز از آب آن جهت کشاورزی بیشترین بهره را می برند. در فصل بهار صدای این آبشار از فاصله دور شنیده می شود و علاقه مندان بسیاری را به سوی خود فرا می خواند. کوههای اطراف آبشار زیستگاه مناسبی جهت پرندگانی همچون بلبل، کبک، کبوتر و انواع حیوانات وحشی مانند خرس، پلنگ، گرگ و گراز می باشد و در پایین دست آبشار زیارتگاه ابوعلی(ع) در میان چندین درخت تنومند جلوه خاصی به منطقه بخشیده است. بهترین راه رسیدن به آبشار چکان از طریق جاده شوسه مورزرین شول آباد و بهار کار می باشد.

دیگر مناظر و اماکن تاریخی...

این شهرستان دارای مناظر دیدنی دیگری همچون بیشه دورک ، سراب ماهیچال ، سراب گایکان، سراب غار تمندر، سراب کیگوران، آبشار امامزاده محمدبن حسن (ع) ، آبشار تاف، آبشار وارک ، دریاچه سدهای خان آباد ، کزنار ، کندر ، دره حیدر و رودخانه های بزنوید، قلیان ، شول آباد و پیر امام و تنگ روستای سرتنگ می باشد.
از مهمترین اماکن تاریخی الیگودرز نیز می توان به قلعه باجول مربوط به دوران زندیه و اویل قاجار در روستای آبباریک ، تپه های باستانی کندر، برم ، مندیش و تپه روباه و غار بزنوید ، غار و تپه ارجنک ، غارهای شاهرود ززوماهرو ، حمام موشله ، حمام جوز و ... اشاره کرد.

بقاع متبرکه 


همچنین الیگودرز دارای بقاع متبرکه نظیر امامزاده محمدبن حسن (ع) با شهرت محلی مومد حسن دربخش بشارت، ابراهیم مالک اشتر نخعی روستای گایکان ، امامزادگان احمد ، ابراهیم و محمد مشهور به سه فرزندان روستای پیر امام ، امامزادگان یوسف ، ابراهیم و احمد مشهور به سه تن روستای فرسش ، امامزاده سید حسن خودسیاه مشهور به کله شیه بخش ززوماهرو ، امامزاده داود (ع) روستای چال ، امامزاده سلطان سیاه پوش (ع) روستای کندر ، امامزاده غیفربن علی (ع) روستای دوزان، امامزاده اکبرعلی (ع) روستای پیر دزگاه ، امامزاده حسن بن محمد (ع) روستای پرچل ، امامزاده بوعلی (ع) روستای چکان دهقادی و .. می باشد.

سوغات الیگودرز

از مهمترین سوغات الیگودرز می توان به صنایع دستی شامل جاجیم ، گلیم ، گیوه ، چوخا ، سفال و سرامیک و نیز مواد خوراکی شامل : عسل ، ترخینه ، ترشی ، نان محلی ، کلوچه و لبنیات ( کشک ، ماست ، پنیر، توف ، دوغ ، روغن محلی ، کره ، قره قوروت) و گیاهان معطر و دارویی اشاره کرد.

با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی بختیاران، تاریخ 26 اسفند 95، کد مطلب:: www.bakhtyaran.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین