شعار سال: حسین جعفری امروز در جلسه ستاد حفاظت از منابع آب استان زنجان با بیان اینکه در خصوص نحوه مقابله با بحران آب هنوز اتفاق نظر وجود ندارد اظهار کرد: علارقم همگراییهایی که در استان و توجه کافی به برخی از مسائل فنی در وزارت نیرو در بخش بحران نمیشود.
وی با اشاره به برنامهای که توسط شرکت آب منطقه ای برای جبران افت آبهای زیرزمینی بیان شد گفت: در حال حاضر بر اساس برنامهها سازمان جهاد کشاورزی انسداد چاههای غیرمجاز در اولویت قرار دارد و بعد جلوگیری از اضافه برداشت و در نهایت اصلاح پروانه کشاورزانی که به صورت مجاز اقدام به برداشت آب کردند انجام میشود.
رئیس جهاد کشارزی استان زنجان بیان کرد: به دلیل مشکلاتی که چاههای غیرمجاز از مشکلات دعوا و برنامههای حقوقی که در این راستا وجود دارد و جلوگیری از اضافه برداشت و نصب کنتورهای آب در چاهها نیز عملیاتی نشد تمام فشار برروی اصلاح پروانهها گذاشته میشود.
وی افزود: این مدل برخورد کردن مناسب نیست و اگر تمام چاههای غیرمجاز مسدود شد و تمام چاههای مجاز مجهز به سیستم کنترل مصرف آب مجهز شدند ما آمادگی برای کم کردن هیدرو مدل آب بخش کشاورزی در دشت ابهر هستیم.
جعفری با بیان کرد: این دلیل نمیشود کارهایی که انجام آن سخت بوده و فشار برروی کشاورزانی که در طول دهها سال به صورت قانونی به منظور برداشت از آبهای زیر زمینی از وزارت نیرو گرفتند انجام شود.
وی خاطر نشان کرد: آن چیزی که در وزارت جهاد کشاورزی دنبال میشود وزارت نیرو حجم آب تحویلی به کشاورزی را اعلام کند. بطور مثال مشخص شود که در دشت ابهر چه میزان آب وجود دارد و چه مقدار آب به بخش کشاورزی داده میشود تا در بخش کشاورزی برای کشت برنامهریزی لازم انجام شود.
رئیس جهاد کشارزی استان زنجان با اشاره به اینکه این امر هنوز محقق نشده است گفت: به جای اینکه بحث اصلاح پروانهها را مطرح کنیم باید مشخص کنیم که چه تعداد چاه مجاز در دشت ابهر داریم و چه میزان آب حجمی به بخش کشاورزی تعلق میگیرد.
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی موج رسا، تاریخ 28 فروردین 96، کد مطلب: 1471: www.mojerasa.ir