پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۶۹۸۵۲
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۹

تداوم مرمت خانه بلژیکی های گمرک آستارا

مدیرکل گمرک بندر مرزی آستارا از تداوم مرمت قدیمی ترین بنای گمرک جمهوری اسلامی ایران در این شهرستان خبر داد.

شعار سالرسول امیدی اظهار کرد:با توجه به ویژگی های معماری خانه بلژیکی های گمرک آستارا که به ساختمان چوبی مشهور است، مرمت این بنای زیبا و منحصر به فرد در دستور کار گمرک قرار گرفته است.

وی ادامه داد: طی چند سال گذشته بازدید های مکرری توسط مسئولان گمرک جمهوری اسلامی ایران و کارشناسان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و کشور از این بنا انجام شد که پس از اولویت بندی، مرمت این بنا در رأس اقدامات گمرک قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه در مرحله اول یک اکیپ مجرب 12 نفره مسئولیت مرمت این بنا را بر عهده گرفتند، افزود: در سال 1395، مبلغی معادل 2 میلیارد ریال از محل اعتبارات اختصاصی گمرک جمهوری اسلامی ایران برای این منظور مصوب و اختصاص یافت که سقف، ستون های اصلی و محوطه این بنا نیز مرمت و اصلاح شد.

امیدی با تأکید بر تداوم مرمت این بنا در سال جاری و بهره مندی از کارشناسان خبره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری،تصریح کرد:با پیگیری های انجام شده، مبلغ دو میلیارد ریال دیگر توسط گمرک برای ادامه مرمت این پروژه پیش بینی و تخصیص یافته است.

وی حفظ و تقویت استحکامات بنا را از اولویت برنامه های گمرک برشمرد و توضیح داد:در عصر مدرنیسم که آثار تاریخی رنگ باخته اند و بناهای قدیمی و سقف های سفالین آستارا یکی پس از دیگری جای خود را به انبوه سازی و آپارتمان سازی می دهند، حفظ این اثر تاریخی که میراث ماندگار فعالیت های اقتصادی شهرستان می باشد، بسیار مهم و ارزشمند است.

وی مبلغ مورد نیاز دیگر برای مرمت این بنای چوبی را شش میلیارد ریال برشمرد و خاطر نشان کرد: تخصیص این میزان اعتبار برای بهبود وضعیت این بنا کافی می باشد.

مدیرکل گمرک آستارا در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه در هیچ نقطه ای از گمرکات کشور، ساختمانی با چنین معماری زیبایی وجود ندارد، اضافه کرد:ثبت ملی این اثر تاریخی در دستور کار مسئولان مربوطه قرار گرفته است که پس از تحقق به عنوان موزه، مهمانسرا و یا رستوران تاریخی مورد استفاده و بازدید قرار خواهد گرفت.

پس از تنظیم و انتشار نخستین خبر مکتوب و تصویری در آستارا در تاریخ 28 اسفند 1391 از وضعیت نامناسب نگهداری و در آستانه تخریب بودن «ساختمان چوبی گمرک» که بیش از یک قرن قدمت دارد، اقدامات و پیگیری های تأثیرگذار مسئولان در این زمینه آغاز شد.

حال پس از گذشته چند سال و تلاش مداوم و خستگی ناپذیر دست اندرکاران شهرستان جهت شناساندن ارزش تاریخی و معنوی این بنای زیبا، مرمت بخش های فوقانی و سقف سفالی آن در دستور کار قرار گرفته و به شکل رسمی آغاز شده است.

مرحوم بهروز نعمت الهی در کتاب «تاریخ جامع آستارا و حکام نمین»، زمان آغاز احداث این بنا را به سال 1285 هجری شمسی توسط شرکت بلژیکی مستأجر گمرک آستارا نسبت داده است که اجرای طراحی همخوان با معماری کشور بلژیک مناسبت‌ترین دلیل به این ادعاست.

ساختمان چوبی گمرک آستارا در مساحت 400 مترمربع و در دو طبقه به شکل دوبلکس به ارتفاع 7 متر احداث شده است که استفاده از چوب نراد روسی در کل دیواره‌ها و کف بنا و سقف سفالین بومی منطقه آستارا جلوه ای منحصر به فرد به این اثر تاریخی بخشیده است.

در طبقه اول این بنا هفت اتاق، شامل پنج اتاق اداری، دو سالن بزرگ، بالکن در دور ساختمان، سرویس بهداشتی و آشپزخانه است و در طبقه دوم، پنج اتاق اداری دیگر به همراه سرویس بهداشتی و انبار زیر شیروانی وجود دارد

سایت شعار سال، با اندكي تلخيص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: 17 تیر 1394، کد مطلب: 964-37789-5 :www. isna.ir


خبرهای مرتبط
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین