سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
قرآن خط کوفی سرقت‌شده از ایران چه شد؟
پرونده استرداد آثار تاریخی:

قرآن خط کوفی سرقت‌شده از ایران چه شد؟

هادی میرزایی مدیرکل موزه‌های وزارت میراث فرهنگی از پیگیری حقوقی ۲۰ پرونده استراد آثار تاریخی ایران خبر داد و از نتیجه آخرین پیگیری‌ها برای بازگشت اوراق قرآن سرقت‌شده از ایران گفت.او درباره آخرین پیگیری‌های انجام‌شده برای بازگرداندن این قرآن، توضیح داد: استرداد این قرآن یکی از مهم‌ترین پرونده‌ها به شمار می‌آید. این قرآن خط کوفی سال ۱۳۸۲ در سرقتی مسلحانه از موزه پارس شیراز دزدیده شد. اوراقی از این قرآن که گفته شده یکی ازقدیمی‌ترین قرآن‌های خط کوفی موجود در ایران است، از ایران خارج شده و در موزه لوور و حراجی کریستیز شناسایی شد. پس از پیگیری‌های آقای مرتضی کریم‌نیا، محقق و پژوهشگر نسخه‌های قرآنی، و با هماهنگی نمایندگی ایران در پاریس، اوراقی از این قرآن از حراجی کریستیز خارج شد و در مرحله اثبات مالکیت برای استرداد آن به ایران هستیم.
بازدید دانش آموزان از موزه بانک ملی ایران
دانش آموزان دبستان دخترانه متقین:

بازدید دانش آموزان از موزه بانک ملی ایران

دانش آموزان دبستان دخترانه متقین در بازدید از موزه بانک ملی ایران با انواع خدمات بانکی و فعالیت های این بانک در کانون جوانه ها آشنا شدند.
موزه داری آداب دارد ، حتی برای حضور اشیا تزئینی + ماجرای خمره خبر ساز و لایه های سه گانه پشت پرده
انتقاد از وضعیت بد موزه مردم شناسی رشت:

موزه داری آداب دارد ، حتی برای حضور اشیا تزئینی + ماجرای خمره خبر ساز و لایه های سه گانه پشت پرده

موزه باستان شناسی و مردم شناسی رشت ،موزه ای است که سه سال بسته بوده و در حال مرمت محیط درونی و برخی از اثار تاریخی. این موزه اخیرا بازگشایی شده و نیامده،خبرساز شده است. در موزه باستان‌شناسی شهر رشت، روی لبه خمره‌ای سفالین که ادعا شده بود قدمت آن به دوره مادها (چند سده پیش از هخامنشیان) برمی‌گردد، کیسه زباله کشیده‌اند و درونش ته‌سيگار و آشغال ريخته‌اند. خبرنگار ادعا نموده که مسئول مربوطه در پیگیری موضوع پاسخ داده که «اگر سطل آشغال چوبی يا پلاستیکی بگذاریم، مردم می‌دزدند.» يکی از نخستین ويترين‌ها‌ حاوی جمجمه مردمان هزاره اول پیش از میلاد (حدود سه هزار سال پیش) است. چند جمجمه ناسالم و شكسته بدون هیچ حفاظی در ارتفاعی نسبتا پایین روی تلّی از خاک قرار داده شده‌اند. این ویترین، بدون شیشه محافظ است و دورنمای كوره‌پزی يا تنور يك نانوایی متروک را تداعی می‌كند.رها شدن جمجمه‌های انسانی چند هزار‌ساله، مرمت نامناسب سکه‌های تاریخی و معرفی آثار به‌صورت دست‌نویس، خلاصه وضعیت امروز موزه باستان‌شناسی رشت است. اما پشت سر این همه داد و فریاد گویا سه لایه جنگ قدرت در اداره کل میراث گیلان ، کم توجهی ها به تخصیص بودجه و حساسیت پائین مدیران ارشد وزارت میراث به استان هایی نظیر گیلان نهفته است. نکته جالب اینجاست که ادعا می شود ۲۷ موزه در گیلان فعال بوده و از دو سال گذشته تاکنون ۱۱ موزه جدید در گیلان راه اندازی شده و نهضت احیای موزه‌ها ادامه دارد؟ منتظر دریافت توضیحات هستیم.
موزه پارچه های قدیمی در شیراز
جلوه های هنر ایرانی؛

موزه پارچه های قدیمی در شیراز

بعد از مرمت زیرزمین ضلع جنوبی باغ موزه نارنجستان قوام این مکان را به موزه پارچه اختصاص داده اند و تعداد حدود ۲۰ نمونه پارچه که از سراسر ایران، طی سالیان گذشته جمع‌آوری شده است نگهداری می‌شود. مجموعه حاصل‌شده، شامل پارچه‌های بسیار نفیس و ارزشمندی است که به‌گفته پژوهشگران، قدمت بیشتر آن‌ها در این موزه به دوره قاجار بازمی‌گردد.
تائید وجود دو قطعه از 48 قطعه فرش مفقودی کاخ سعدآباد در موزه فرش، 46 قطعه دیگر را کدام گربه کوره برده؟
2 تخته قالی نزد ماست؛

تائید وجود دو قطعه از 48 قطعه فرش مفقودی کاخ سعدآباد در موزه فرش، 46 قطعه دیگر را کدام گربه کوره برده؟

پس از تایید مفقود شدن ۴۸ تخته فرش نفیس از بخش نهاد ریاست جمهوری مجموعه سعدآباد مشخصا ساختمان «حافظیه» و طرح ادعای رییس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف مبنی بر آن‌که «فرش‌ها از کاخ سعدآباد به موزه فرش ایران انتقال داده شدند»، موزه فرش ایران در این‌باره توضیحی ارائه کرد.
واکنش به ادعای مفقود شدن فرش‌های سعدآباد
مجموعه سعدآباد توضیح داد:

واکنش به ادعای مفقود شدن فرش‌های سعدآباد

روز گذشته (یکشنبه) خبری مبنی بر «ناپدید شدن فرش‌های نفیس ساختمان حافظیه سعدآباد در سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵» منتشر شد و بازتاب گسترده‌ای میان افکار عمومی داشت.مجموعه سعدآباد درباره ادعای مفقود شدن فرش‌ها توضیحاتی ارائه کرد.
درباره شعار روز جهانی موزه
یادداشت سید محمد بهشتی؛

درباره شعار روز جهانی موزه

براى شناخت کیستى و کجایی مردم یک سرزمین باید به موزه‌هایشان رجوع کنید و براى اینکه ببینید حالشان چطور است، باید روزنامه‌هایشان را بخوانید.
طالبان موزه تجهیزات انتحاری می‌سازد!
یادگاری از خاطرات بد مردم افغان؛

طالبان موزه تجهیزات انتحاری می‌سازد!

مولوی عتیق‌الله عزیزی، معاون (معین) فرهنگ و هنر در وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان، می‌گوید که به‌منظور حفظ «آثار جهادی» موزه می‌سازند تا شهروندان از «فداکاری‌های» نیرو‌های این گروه آگاه شوند. مقام‌های وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان درحالی از تاسیس موزه خبر می‌دهد، که دو هفته قبل، محمد یوسف مشهور به حاجی وفا، استاندار طالبان در بلخ، یک عدد بمب دستی، یک عدد بشکه روغن پر از مواد منفجره، یک عدد بمب مغناطیسی و یک موتورسیکلت را به‌عنوان «آثار ارزشمند» به موزه شهر مزارشریف اهدا کرد.
فروش آثار هنری اسلامی در حراج لندن
حراج آثار هنری؛

فروش آثار هنری اسلامی در حراج لندن

بندیکت کارتر، رئیس دپارتمان هنر اسلامی و هندی حراج ساتبی (Sotheby) بیان داشت که در حراج روز ۲۶ آوریل (۶ اردیبهشت 1402) ، آثار هنری مختلفی متعلق به جهان اسلام متعلق به زمان های گوناگون تا اوائل قرن 19، به معرض فروش گذاشته شد. ارزش کلی آثار به فروش رفته ۱۲,۵ میلیون پوند (حدود ۱۵.۷ میلیون دلار) و تعداد آثار به فروش رفته ۸۴ قطعه بود که شامل آثار سفال،‌ فلزکاری، منسوجات و نقاشی است.
دولت جدیدهنوز مشکلات موزه‌ها را نشناخته است
رضا دبیری نژاد؛ کارشناس موزه

دولت جدیدهنوز مشکلات موزه‌ها را نشناخته است

یکی از بخش‌های برجسته و قابل اهمیت در حوزه میراث فرهنگی، موزه‌ها هستند؛ موزه‌هایی که فرقی نمی‌کند چه اسم و رسمی را با خود حمل می‌کنند بلکه اهمیت آن در قدمت و نمایش تاریخ و هنر ایرانی است.
گشایش موزه سنگ‌های تاریخی در شوشتر
داشته‌های فرهنگی؛

گشایش موزه سنگ‌های تاریخی در شوشتر

در موزه سنگ، شوشتر، اشیاء و سنگ‌هایی با کاربرد‌های مختلف از جمله سنگ‌نوشته‌های مزار، کتیبه‌های سردر، سنگ مزار بزرگان، اشیای زندگی گذشته سنگی مردم و نیز کتیبه‌هایی که از اوایل دوره اسلامی تاکنون در آرشیو میراث‌فرهنگی شوشتر نگهداری می‌شدند ارائه شده‌اند.
ویترین‌های موزه ملی ضدزلزله می‌شوند
موزه ملی ایران؛

ویترین‌های موزه ملی ضدزلزله می‌شوند

در راستای بهسازی تجهیزات نمایشگاهی و مجهز کردن موزه ملی ایران به ویترین‌های ضدزلزله دو تفاهم‌نامه بین موزه ملی ایران و آژانس همکاری‌های بین‌المللی ژاپن (جایکا) امضا شد.
موزه آینده در دوبی
موزه‌های جهان؛

موزه آینده در دوبی

مقام‌های دوبی به طور رسمی «موزه آینده» را از روز بیست و سوم فوریه را افتتاح به روی عموم مردم گشوده شده است.
گشتی در موزه سپه
موزه بانک سپه؛

گشتی در موزه سپه

اگر تا به حال بی‌توجه به ساختمان بزرگ ضلع شمال غربی میدان امام خمینی (ره) عبور کرده‌اید، این بار نگاهی هم به تابلو «موزه بانک سپه» بیاندازید؛ این موزه سامل دوبخش سکه و آثار نقاشی هنرمندان ایرانی است.
موزه‌ها در نوروز ۱۴۰۱ بر اساس رنگ‌بندی کرونا فعالیت می‌کنند
طی بخشنامه ای اعلام شد؛

موزه‌ها در نوروز ۱۴۰۱ بر اساس رنگ‌بندی کرونا فعالیت می‌کنند

مرتضی ادیب‌زاده بخشنامه نوروز ۱۴۰۱ را به مدیران کل استان‌ها و مدیران موزه ملی ایران، مجموعه‌های فرهنگی‌تاریخی نیاوران، سعدآباد، کاخ گلستان و موزه ملی قرآن ابلاغ کرد.وی اظهار داشت:فعالیت موزه‌ها و اماکن فرهنگی و تاریخی تحت پوشش این وزارتخانه منوط به رنگ‌بندی شهر‌ها و اعلام وضعیت شیوع کرونا است و همه این اماکن از ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۰ تا ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ پذیرای بازدیدکنندگان است.
نظرات و گلایه ها
پرطرفدارترین