پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۱۰۶۴۴
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۲:۳۸
ساعت24-عکاظ چاپ ریاض نوشت: مساله چادر زنان از چند دهه گذشته تا کنون موضوع جدال مجامع فقهی عربستان سعودی بوده و به نظر می رسد که فتوای شیخ عبدالله المطلق، یکی از مفتی های عضو هیئت عالمان بزرگ، که در آن بر نبود الزام استفاده از عَبایه‌ (چادر) سیاه برای زنان، تاکید کرده، بار دیگر این موضوع مطرح شده است؛ در حالی که پیش از این بحث بر سر چگونگی پوشیدن چادر (روی سر یا کتف) بود، اکنون مناقشه ها در مورد میزان صحّت وجوب این مساله برای زن مسلمان بوده و فتوای مذکور سوال بزرگی را بدنبال داشته است مبنی بر اینکه آیا مفهوم پوشش برای زن، منحصر به استفاده از چادر سیاه است؟

شعارسال: با وجود آنکه عقیده شیخ المطلق اولین اظهار نظر در نوع خود در مجامع فقهی سعودی نیست، اما این باره مخالفان شیخ المطلق، فتوای او را به معنای دعوت به خلع حجاب تفسیر کردند؛ آنچه که باعث شد المطلق بار دیگر بیانیه ای صادره کرده، در مورد فتوایش توضیح داده و اتهامات را از آن دور کند.

 گروه مخالف با نظر المطلق این فتوا را خلاف تعالیم دین اسلام دانسته و آن را به معنای لغزش واضحی از دستورات کتاب خدا و سنت تفسیر نموده؛ علاوه بر اینکه نسبت به بازگشت وی از این فتوا، اظهار امیدواری کردند. ایشان صدور این فتوا را در زمانی که صدای لیبرال های سعودی علیه حجاب بالا گرفته است، مایه تأسف دانستند.

در مقابل، یکی از اساتید دانشگاه ام القری نظر شیخ المطلق را درست دانسته و بر این نکته تاکید کرد که خداوند «پوشش» تمام بدن زن، به جز صورت و دو کف دست را واجب کرده است. علاوه بر اینکه او شرط «سیاهی» برای پوشش زن را نادرست دانست دانست و افزود: فتواهایی که این مساله را واجب می دانند، با وجود باطل بودن، متاسفانه بر زنان تحمیل می شوند.

یکی از محققان علوم دینی در مورد شرط رنگ سیاه برای چادر زنان می گوید:«این کار برخی زنان صحابه بود؛ اما مهم آن است که حجاب «پوشاننده» باشد و هیچ رنگی برای ان مشخص نشده است».

عضو انجمن ملی حقوق بشر عربستان، سهیله زین العابدین نیز چادر را شرط تحقق حجاب نمی داند، بلکه این نوع پوشش را بیشتر متاثر از سنت و تقلید میداند، تا دین و مذهب. وی بر این مساله تاکید کرد که این نوع پوشش مخصوص زنان منطقه خلیج و ناشی از عادات و سنن آنهاست؛ از این رو نمی توانیم تمام زنان در جهان اسلام را مجبور به استفاده از چادر کنیم.

یکی دیگر از محققان سعودی نیز در گفتگو با عکاظ، ضمن تاکید بر اینکه در اسلام لباس مشخصی برای زنان تعریف نشده است، تنها «پوشش» را برای زنان ضروری دانسته و آن را امری نسبی خواند که از فرهنگی به فرهنگ دیگر و از زمانی به زمان دیگر تغییر می کند.

 

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته ازسایت خبری ساعت 24 ، تاریخ انتشار26بهمن 96، کدخبر: 332570،www.saat24.news

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Norway
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
0
0
به طرز عجیب و غریبی عربیتان داره ره صد یاله رو تو قوانین مدنی جامعه و ازادی های مدنی یک شبه طی میکنه
ا.ف75
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
0
0
هیچ حکومتی حق ندارد مردم را از به پوششی الزامی کند ، حق پوشش از حقوق اولیه زندگی در تمامی جوامع است
ا.ح75
ناشناس
Germany
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
0
0
این بی دین و ایمونا کمر بستن به از بین بردن اسلام و تبدیل کردن به چیزی که خودشون ازش سود ببرن از رنگ چادر که زیاد برای مردم داراری اهمیت بالا نیست نسبت به ماهیت چادر شروع می کنن و همینجور تیشه به ریشه اسلام میزنن
ن.ف83
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین