پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۱۵۱۰۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۲:۳۱
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با یادآوری اجرای پروژه کشاورزی حفاظتی در سطح 17 هزار و 500 هکتار در استان، گفت: در سال 1400 قرار است 342 هزار امسال در بیش از یک‌هزار و 800 هکتار نخود به صورت کشت پاییزه اجرا می‌شود.

شعار سالحسین فیروزی پیش از ظهر امروز در چهارمین همایش ملی انرژی، محیط زیست، کشاورزی، معماری پایدار در دانشگاه آزاد سنندج، اظهار کرد: زراعت گندم در استان کردستان در سطحی معادل 500 هزار هکتار انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه نخود در سطحی معادل 100 هزار هکتار و جو در سطحی معادل 23 هزار هکتار در استان ما کشت می‌شود، اذعان کرد: سالانه سطحی معادل 300 تا 350 هزار هکتار از اراضی دیم استان به آیش اختصاص داده شده است.

فیروزی با بیان اینکه ناپایداری در تولید اراضی دیم مهمترین چالش کشاورزی دیمات استان کردستان است، گفت: عدم تثبیت درآمد کشاورزی به این مفهوم که درآمد دیم‌کار با بارش بستگی دارد، از چالش‌های جدی در این حوزه است.

وی گفت: پدیده تغییرات اقلیمی که پیامد آن افزایش دما و کاهش بارندگی است خاورمیانه و از جمله مناطق ما را به شدت تهدید می‌کند.

وی با بیان اینکه آمار بلندمدت شهر سنندج از سال 40 تا 92 نشان دهنده این است که بارندگی در این شهر با شیب کاهش 54.3 میلی‌متر در سال و متوسط دما با افزایش 03.0 درجه‌ای در سال روبرو بوده است که کاهش معادل 184 میلی‌متر بارندگی و افزایش 56.1 دما تهدید بزرگی است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان اضافه کرد: براساس برخی پیش‌بینی‌ها تا سال 2080 متوسط دما در ایران 3 تا 4 درجه افزایش می‌یابد و این فاجعه بزرگ برای بخش کشاورزی، پوشش گیاهی و به تبع آن محیط زیست استان خواهد بود.

وی به کشاورزی حفاظتی و تاثیرات آن در اقتصاد و پایداری محیط زیست اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین ارکان اجرای این طرح انجام تحقیقات کشاورز محور با مشارکت کشاورزان در اراضی آن‌ها است.

به گفته فیروزی، در سال گذشته فعالیت‌ها در استان در قالب این طرح آغاز شده است که نتایج پرباری را به دنبال داشته است.

وی اضافه کرد: برتری قابل توجه ارقام واریته‌های جدید گندم نسبت رقم شاهد به طور متوسط 365 کیلوگرم در هکتار و این یعنی تولید ثروتی معادل 78 میلیارد تومان در سطح معادل 200 هزار هکتار که رقم قابل توجهی است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با یادآوری اجرای پروژه کشاورزی حفاظتی در سطح 17 هزار و 500 هکتار در استان، گفت: در سال 1400 قرار است 342 هزار امسال در بیش از یک‌هزار و 800 هکتار نخود به صورت کشت پاییزه اجرا می‌شود.

فیروزی با بیان اینکه میزان کشت پاییزه نخود در کردستان چهار برابر سال‌های گذشته است، عنوان کرد: بخش عمده‌ای از این کشت تحت سیستم کشاورزی حفاظتی قرار دارد.

به گفته وی، صرفه‌جویی 70 تا 80 درصدی زمان انجام عملیات خاک‌ورزی و کاهش قابل توجه هزینه‌های تولید و در نتیجه افزایش درآمد کشاورزی از تاثیرات اجرای این طرح است.

وی به خلاء های تحقیقاتی در خصوص کشاورزی حفاظتی که جامعه دانشگاهی باید به آن بپردازد اشاره کرد و افزود: بررسی محصولات جدید و درآمدزا برای ورود به تناوب با گندم، تولید ماشین آلات مخصوص این سیستم که منطبق با خاک های کشور و استان باشد و تولید ماشین‌آلات محصولات دیگر از جمله نخود متناسب با تپوگرافی اراضی دیم استان باید مورد توجه جامعه دانشگاهی قرار گیرد.

وی در پایان گفت: کنترل آفات و امراض و علف‌های هرز که در نتیجه حذف شخم ایجاد می‌شود با استفاده از اصول علمی به گونه ای که کمترین خسارت به محیط زیست وارد شود باید مورد توجه جامعه دانشگاهی در این حوزه قرار گیرد.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس ، تاریخ انتشار 17 اسفند 96، کدمطلب:۱۳۹۶۱۲۱۷۰۰۰۳۴۶ ، www.farsnews.com


اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۱
0
0
این طرح های سازمان دهی شده باعث رشد و پیشرفت کشاورزی میشه و میتونیم به راحتی به خودکفایی و صادرات برسیم
ا.ف75
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین