پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۱۵۶۱۱
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۵
خبر شگفتی‌ساز اعلام دیدار رهبر کره‌شمالی و دونالد ترامپ گویا خط پایانی بر چند دهه تلاش کره‌شمالی برای دست‌یابی به سلاح هسته‌ای و جنگ سرد میان دو کره و همچنین پایان مناقشات لفظی این کشور با ایالات متحده خواهد بود.

شعارسال: خبر شگفتی‌ساز اعلام دیدار رهبر کره‌شمالی و دونالد ترامپ گویا خط پایانی بر چند دهه تلاش کره‌شمالی برای دست‌یابی به سلاح هسته‌ای و جنگ سرد میان دو کره و همچنین پایان مناقشات لفظی این کشور با ایالات متحده خواهد بود.

علاقه کره‌شمالی به توسعه تسلیحات هسته‌ای به دوران «کیم ایل – سونگ» موسس کره شمالی و پدربزرگ رهبر کنونی این کشور باز‌ می‌گردد. در اوج دوران سرد او ابتدا از شوروی و سپس چین درخواست کرد تا به کشورش در توسعه سلاح هسته‌ای کمک کنند. درخواستی که طبیعتا با مخالفت هر دو کشور روبرو شد. با این حال شوروی به کره شمالی کمک کرد تا زیرساخت فناوری هسته‌ای را توسعه دهد، اما در عین حال این کشور را واداشت تا ضمن عقب‌نشینی از تصمیم قبلی خود برای ساخت سلاح هسته‌ای در سال ۱۹۸۵ پیمان‌نامه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را امضا کند.

کره شمالی تا سال ۲۰۰۳ در پیمان‌نامه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای عضو بود، ولی در آن سال به علت آن‌چه که عدم اجرای کامل توافقات توسط ایالات متحده آمریکا خواند از آن خارج شد. و در ۹ اکتبر سال ۲۰۰۶ ، ۲۵ مه ۲۰۰۹ ، ۱۲ فوریه ۲۰۱۳، ۶ ژوئن ۲۰۱۶ و ۹ سپتامبر ۲۰۱۶ آزمایشات اتمی انجام داد.

بر اساس گزارش منابع خبری در طول دو دهه گذشته توان هسته‌ای کره شمالی به شکل قابل توجهی گسترش پیدا کرده است. بر اساس برآورد‌ها بیش از ۲۵ درصد از تولید ناخالص داخلی کره‌شمالی صرف هزینه‌های نظامی می‌شود که بخش عمده‌ای از این بودجه، سهم برنامه موشکی پر هزینه این کشور است.

در یک سال گذشته و پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ، آمریکا و کره شمالی درگیر قمار خطرناکی شدند که هر لحظه می‌توانست جرقه جنگ را روشن کند؛ منازعه خطرناکی که تسلیحات هسته‌ای پاشنه آشیل آن بود این بحران پس از ماه‌ها تنش بر سر آزمایش‌های موشکی و هسته‌ای کره‌شمالی، خط و نشان کشیدن‌های پی در پی دو طرف به مرحله بی‌سابقه‌ای رسید، اما سرانجام پس از برگزاری بازی‌های المپیک رمستانی ۲۰۱۸ در کره جنوبی و دیدار مقامات دو کره آتش این منازعات تا حدودی فروکش کرد و سرانجام رهبر کره شمالی نامه‌ای را از طریق مشاور امنیت ملی دولت کره جنوبی برای دیدار با ترامپ ارسال کرد.

در پاسخ به این نامه سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد دونالد ترامپ دعوت رهبر کرۀ شمالی را پذیرفته و آماده است تا ماه مه با کیم جونگ اون دیدار کند و رهبران دو کشور دربارۀ آینده برنامۀ هسته‌ای و موشکی کرۀ شمالی گفتگو کنند.

ترامپ هم با نوشتن توییتی در این‌باره از لحن مثبت نامه رهبر کره شمالی و قبول تعهد این کشور به خلع سلاح هسته‌ای به جای تعلیق فعالیت‌های هسته‌ای خبر داد.

اما کاخ سفید اعلام کرد تا زمان به نتیجه رسیدن مذاکرات رهبران دو کشور، تحریم‌ها علیه پیونگ یانگ پابرجا خواهد ماند و قبول تعهد دولت کره‌شمالی به خلع سلاح هسته‌ای، پیش شرط دولت ترامپ برای مذاکره با مقامات کره شمالی بوده است.

به گزارش فرارو، انتشار خبر دیدار ترامپ و رهبر کره شمالی در حالی است که روابط ایالات متحده آمریکا و کره شمالی در یک سال گذشته بسیار پرتنش بوده و ترامپ رهبر کره شمالی را با الفاظی، چون "مرد موشکی کوچک" مورد تحقیر قرار داد؛ و مقامات کره شمالی هم انتقادات و لحن ترامپ درباره کشورشان را به "واق واق" کردن یک "پیرمرد کودن و خرفت" تشبیه کردند.

سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در واکنش به دیدار رهبران کره شمالی و آمریکا گفته است مسکو امیدوار است که نشست بین دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی، به حل بحران هسته‌ای کره‌شمالی بینجامد.

خبرگزاری رویترز پس از اعلام دیدار رهبر کره‌شمالی و رییس‌جمهور ایالات متحده آمریکا مجموعه تصاویری از تسلیحات هسته‌ای کره شمالی در سال ۲۰۱۷ میلادی را منتشر کرده است، در این تصاویر شادمانی "اون" و نظامیان این کشور از ساخت سلاح هسته‌ای دیده می‌شود!


شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از پایگاه خبری تحلیلی فرارو ، تاریخ انتشار: 20 اسفند 1396 ، کدخبر: 352294 ، www.fararu.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین