پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۳۴۱۸۵
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۲:۳۲
چهره‌های اصلاح طلب در سخنرانی‌های اخیر خود با انتقاد از سازوکار حاکم بر شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان، طرح تاسیس پارلمان اصلاحات را کلید زده‌اند.

شعارسال: جریان اصلاح طلب در سال 94 و به منظور حضور منسجم در انتخابات دوره دهم مجلس اقدام به تشکیل شورایی با عنوان "شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان" کرد. این شورا هم‌ اکنون دارای 44 عضو است که 15 نفر از آنها عضو حقیقی، 26 نفرنماینده احزاب اصلاح طلب و3 نفر نیز از اعضای لیست امید مجلس هستند و ریاست آن برعهده محمدرضا عارف است.

از زمان شروع به کار شورای عالی، عملکرد این شورا مورد انتقاد برخی احزاب اصلاح‌طلب از جمله حزب مردم‌سالاری،اعتماد ملی و اراده ملت قرار گرفتکه منجر به ارائه دو لیست در انتخابات شوراهای پنجم توسط اصلاح‌طلبان شد.

رسول منتجب‌نیا قائم مقام مستعفی حزب اعتماد ملی انتقاد خود به نحوه اداره این شورا را با اصطلاحاتی چون دیکتاتوری و کدخدامنشی ابراز کرده بود و مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردم سالاری و عضو لیست امید مجلس نیز معتقد است که شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان وزن اشخاص را بر وزن احزاب ترجیح می‌دهد.

این انتقادات در زمان انتخابات شورای پنجم موجب شد تا اصلاح‌طلبان با 2 لیست اصلی وارد کارزار انتخابات شوند و برخی سران این جریان به فکر سازو کاری دیگر بیفتند.آنطور که کواکبیان گفته بود "باید به‌جای تصمیم‌گیری چند شخصیت خاص همچون الگوی شورای‌عالی سیاست‌گذاری، اصلاح‌طلبان به‌سمت خرد جمعی 4000 نفره بروند". وی در شانزدهمین کنگره حزب «مردم‌سالاری» اسفند ماه سال گذشته برگزار شد، طرح "پارلمان اصلاحات" را مطرح کرد. طرحی که به‌گفته حسین کمالی رئیسدوره‌ای خانه احزاب، نخستین‌بار توسط محمدعلی نجفی در سال 92 پیشنهاد شده و توسط کواکبیان و برخی دیگر از چهره‌های اصلاح طلبپیگیری شده است.

سرخوردگی اصلاح‌طلبان از شورای سیاستگذاری و خیز برای تشکیل پارلمان اصلاحات

مصطفی کواکبیان از اصلی‌ترین منتقدان شورای سیاست‌گذاری که پیگیر تاسیس پارلمان اصلاحات است

روزنامه سازندگی ارگان حزب کارگزاران سازندگی در شماره امروز (سه‌شنبه 22 خرداد) در گزارشی با بیان اینکه اعتراضات به سازوکار غیر شفاف شورای عالی سیاست‌گذاری همچنان پابرجاست به نقل از محمد نعیمی‌پور عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت آورده است "بعضی‌ها تلاش دارند با مسائلی همچون ریش سفیدی و کدخدامنشی و نسبت داشتن با افراد موضوعات را اداره کنند که این در شرایط جدید امکان پذیر نیست، چراکه احزاب از طرف بدنه خود درباره تصمیمات این شورا مورد سوال قرار می‌گیرند که می‌بایست به آنها پاسخ‌های قانع کننده داده شود."

بنظر می‌رسد کارگزارانی‌ها که در گذشته حامی شورای عالی سیاست‌گذاری بودند، حالا آنها هم به جمع منتقدان این سازوکار پیوستند و در هفته‌های گذشته هم حملاتی را متوجه این شورا و رئیس آن کرده بودند.

سرخوردگی اصلاح‌طلبان از شورای سیاستگذاری و خیز برای تشکیل پارلمان اصلاحات

محمد نعیمی پور عضو مستعفی شورای مرکزی حزب اتحاد ملت که معتقد است شورای سیاست‌گذاری با شیوه کدخدامنشی اداره می‌شود

علاوه بر انتقادات وارده، شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبانپس از انتخابات ریاست جمهوری عملاتعطیل و جلسات آن تنهایک مرتبه برگزار شده استدر حالی که طرح پارلمان اصلاحات توسط اعضای "شورای هماهنگی جبهه اصلاحات" تایید شده و به نظر می‌رسد در آینده‌ای نزدیک اقدام جدی در راستای ایجاد این پارلمان از سوی اصلاح طلبان صورت گیرد.

حجت‌الاسلام عبدالواحد موسوی لاری نائب‌رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان درباره پارلمان اصلاحات گفته است کهاین پارلماندر حقیقت تشکیلاتی است که بعد از شروع به کار مجدد شورای سیاست‌گذاری، به‌عنوان نهاد بالادستی شورا کارش را شروع می‌کند.

حال باید دیددر انتخابات آینده مجلس، کدام نهاد برای حضور اصلاح‌طلبان در عرصه تصمیم‌گیری می‌کند و آیا حامیان شورای سیاست‌گذاری، پارلمان اصلاحات را به‌عنوان نهاد بالادستی می‌پذیرند؟

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تسنیم، تاریخ انتشار: 22 خرداد ، 1397، کدخبر: 1747911، www.tasnimnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین