پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۵۱۷۶
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۸
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت از برنامه ریزی برای اجرای طرح پزشک خانواده در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر خبر داد.

شعار سال: محمدجواد کبیر در نشست خبری با اشاره به شعار سازمان جهانی بهداشت برای هفته سلامت افزود: براساس تصویب هیات وزیران، سازمان بیمه سلامت موظف است تمامی جمعیت کشور که تحت پوشش هیچ بیمه ای نیستند را بیمه کند که بر این اساس تاکنون ۱۱ میلیون نفر از خدمات بیمه سلامت بهره مند شده اند.

وی ادامه داد: در طرح تحول سلامت پرداخت از جیب مردم در مناطق شهری ۶ درصد و در مناطق روستایی ۳ درصد شده است. همچنین برای ۲۳ میلیون بیمه شده روستایی در قالب تفاهمی با وزارت بهداشت، سرانه‌ها را افزایش دادیم؛ به گونه‌ای که سرانه بیمه روستایی از ۲۱ هزار و ۵۳۲ تومان به ۹۶ هزار و ۵۲۰ تومان رسید و از رشد ۴۶۰ درصدی برخوردار شد.

کبیر تاکید کرد: اضافه شدن ۲۲۰۰ پزشک و ۴۵۰ ماما به مراکز بهداشت روستایی، تعمیر اساسی ۱۹۰۰ مرکز بهداشت، افزایش پوشش بیمه اقلام دارویی از ۲۵۰ به ۴۰۶ قلم و همچنین افزایش پوشش بیمه‌ای اقلام آزمایشگاهی از ۲۱ به ۳۸ قلم از جمله اقداماتی است که در این زمینه انجام شد. همچنین تا پایان سال ۹۳ بیش از ۲۰۰۰ مرکز بهداشتی تجهیز کردیم و مداخله ما در حوزه روستایی باعث شد رضایتمندی از این بیمه افزایش یابد.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران اضافه کرد: همچنین لازم است در این راستا برای کنترل تقاضا و اصلاح رفتار مردم و نظام ارائه خدمت، معماری صورت پذیرد و چارچوبی برای آن مشخص شود، زیرا بیمه سلامت ۸۵ درصد از منابعش از محل منابع و درآمدهای عمومی کشور تامین می‌شود و به همین خاطر در سال ۹۴ به علت مشکلات اقتصادی کشور، نتوانستیم مطالبات خود را به صورت کامل به مراکز طرف قرارداد بپردازیم.

کبیر با بیان اینکه تاکنون مطالبات داروخانه‌ها تا شهریور سال گذشته، مطالبات بخش خصوصی و پزشکان مطب‌دار تا شهریورماه سال گذشته و مطالبات بیمارستان‌های دولتی تا خرداد و تیرماه پرداخت شده است، گفت: جلسه‌ای هم با معاون اول رییس جمهور داشته‌ایم و در حال تلاش هستیم با تامین منابع لازم، دیرکردها را جبران کنیم.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته از محل هدفمندی یارانه‌ها ۵۵۰ میلیارد تومان در اختیار ما قرار می‌گرفت، افزود: این منابع در شرف تخصیص است و امیدواریم بتوانیم آن را برای بیمه شدگان جدید هزینه کنیم. برای برون رفت از مشکلات سلامت، راهی نداریم به جز آنکه خدمات اولیه سلامت را توسعه دهیم و برنامه پزشک خانواده را در ترکیب ارائه خدمات قرار دهیم. به همین خاطر است که امسال توسعه و تقویت پزشک خانواده در دستور کار ماست.

وی در خصوص اینکه وزیر بهداشت همواره از عملکرد بیمه‌ها اعلام نارضایتی می‌کند، گفت: این موضوع که بیمه‌ها همراهی لازم را در اجرای طرح تحول نداشته‌اند، صحت ندارد و ما با طرح تحول نهایت همکاری را داشته‌ایم و تا به امروز دستوری از شورای عالی بیمه نیامده است که ما با آن همراهی نکرده باشیم.

*طرح تحول سلامت نواقصی دارد

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از تلاش برای حل نواقص طرح تحول سلامت در مجموعه وزارت رفاه و بهداشت خبر داد و گفت: از شهریورماه هر ایرانی فقط یک دفترچه بیمه خواهد داشت.

سیدتقی نوربخش در نشست خبری مشترک روسای سازمان‌های بیمه‌گر و رفاه اجتماعی با بیان اینکه نیمی از جمعیت کشور تحت پوشش خدمات سازمان تامین اجتماعی قرار دارند، افزود: بیش از ۴۱ میلیون نفر از خدمات تامین اجتماعی بهره می برند که از این تعداد ۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بیمه شده اصلی، ۹ میلیون نفر بیمه شدگان اجباری تابع قانون کار و ۱ میلیون نفر بیمه شدگان اختیاری مشاغل آزاد هستند.

وی تاکید کرد: حدود ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از بیمه توافقی استفاده می کنند که حق بیمه آنها توسط دولت پرداخت می شود. از این گروه می توان به قالیبافان و رانندگان اشاره کرد.

*از شهریورماه هر ایرانی فقط یک دفترچه بیمه خواهد داشت

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در رابطه با اینکه چرا مجموع بیمه شدگان تامین اجتماعی و بیمه سلامت از جمعیت کشور بیشتر است، خاطرنشان کرد: براساس قوانین موجود افراد می توانند از چند بیمه همزمان استفاده کنند به عنوان مثال یک مرد کارگر می تواند همسر و فرزندانش را بیمه کند و همچنین همسر وی اگر کارمند باشد می تواند اعضای خانواده را تحت پوشش بیمه خود درآورد. این موضوع نباید به عنوان یک نقص شناخته شود چون قانون تامین اجتماعی چنین اجازه ای را داده است البته در قانون برنامه ششم توسعه و بودجه سال ۹۵ کشور پیش بینی شده است که هر فرد یارانی تنها یک دفترچه بیمه در اختیار داشته باشد و در یک بازه زمانی تا شهریور ماه افراد می توانند نوع بیمه خود را مشخص کنند در غیر اینصورت پس از آن در ساز و کاری، بیمه های موازی فرد حذف می شود و تنها می تواند از یک دفترچه بیمه استفاده کند تا همپوشانی ها رفع شود.

*سالانه ۳۳۰ میلیون خدمت سلامت سرپایی ارائه می دهیم

نوربخش ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی ۷۵ مرکز درمان بستری ملکی و ۳۲۰ مرکز درمان سرپایی داریم که بیمه‌شدگان صددرصد رایگان در آن تحت درمان قرار می‌گیرند. همچنین سازمان تامین اجتماعی با ۶۰۰ بیمارستان درمان بستری و ۳۵ هزار مرکز درمان سرپایی طرف قرارداد است و ما ۲۷ درصد خدمات درمانی‌مان را خودمان تولید می‌کنیم. در واقع از حدود ۳۳۰ میلیون مراجعه سرپایی ۱۳۰ میلیون آن در مراکز ملکی سازمان و از ۳ میلیون درمان بستری ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار مورد آن در مراکز ملکی ما انجام می‌شود.

وی در ادامه به طرح تحول نظام سلامت اشاره و عنوان کرد: این طرح مهم‌ترین طرح دولت در حوزه اجتماعی است. در سال ۹۱ وزیر بهداشت گزارشی در مجلس ارائه داد که براساس آن اعلام شد پرداخت از جیب مردم بیش از ۵۰ درصد و هزینه‌های خانمان‌سوز سلامت بالای ۷ درصد است و در آن زمان سناریوی خرید لوازم بیمارستانی از بیرون بیمارستان بسیار رایج بود و با تاخیر ۸ تا ۹ ماهه پرداخت مطالبات مراکز درمانی روبه‌رو بودیم. کمبود دارو مردم را آزار می‌داد، اما تصویب طرح تحول در بهمن‌ماه سال ۹۲ یک همکاری فرابخشی شکل گرفت و کاهش پرداخت از جیب مردم اتفاق افتاد؛ به گونه‌ای که این رقم در شهرها به ۶ و در روستاها به ۳ درصد رسید و هرگونه خرید از خارج بیمارستان ممنوع شد.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد: اکنون دیگر فردی به علت بیماری به زیر خط فقر سقوط نمی‌کند و میزان دسترسی بیمه‌شدگان به مراکز درمانی افزایش یافته است. در طول اجرای طرح تحول ۴ بیمارستان بزرگ افتتاح کردیم و امسال هم سه بیمارستان در سطح کشور بهره‌برداری خواهد شد.

*طرح تحول سلامت نواقصی دارد

نوربخش با بیان اینکه البته هنوز با نواقصی در اجرای طرح روبه‌رو هستیم و کنترل نواقص باید انجام و برخی سیستم‌ها اصلاح شوند، اظهار کرد: دولت تا حد توان منابع را تخصیص داده، اما باید کنترل منابع و مصارف به صورت جدی در دستور کار قرار بگیرد. ما یکی از سخت‌ترین سال‌های اقتصادی را در سال گذشته شاهد بودیم و نقدینگی کشور تحت تاثیر قرار گرفته بود. با این وجود، توانستیم طرح تحول را ادامه دهیم و اکنون پرداخت ما به بیمارستان‌ها به روز شده است و هر مرکزی که اسنادش را به باجه بانک رفاه ببرد ۶۰ درصد مبلغ را دریافت و ۴۰ درصد آن را سه ماه بعد دریافت خواهد کرد.

وی در ادامه به برخی از مهم‌ترین برنامه‌های سازمان تامین اجتماعی در سال جاری اشاره و اظهار کرد: امسال برای ارتقای هتلینگ بیمارستانی، ۱۶۰ میلیارد اعتبار تخصیص داده‌ایم و همچنین وارد مباحث مداخلاتی پیشگیرانه خواهیم شد و ۲۷ پروژه درمان سرپایی را در هفته تامین اجتماعی افتتاح خواهیم کرد.

*نوسازی ۳ بیمارستان بزرگ تامین اجتماعی

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: امسال پایش بیماران دیابتی انجام می‌شود و بیماران دیابتی می‌توانند هفته‌ای یک مرتبه برای پایش وضعیت خود به مراکز ملکی ما مراجعه کنند. امروز نیز قراردادی را با دو بیمارستان‌ساز اروپایی امضا می‌کنیم که بیمارستان‌های شیراز، تبریز و همچنین مشهد تامین اجتماعی را بازسازی کنند.

نوربخش در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اظهار نگرانی‌هایی درباره ادامه طرح تحول نظام سلامت در آینده با توجه به مشکلات اعتباری اظهار کرد: طرح تحول قطعا پایدار خواهد بود و همه اجزای نظام سلامت و همچنین بیمه‌ها به عنوان اصلی‌ترین ساختار تامین کننده منابع این طرح، ملزم به حمایت و کمک برای پایداری آن هستند.

وی ادامه داد: هماهنگی و همدلی که بین اجزای مختلف نظام سلامت به ویژه بیمه‌ها و وزارت بهداشت وجود دارد، در سال‌های گذشته به یاد ندارم و سال گذشته هشت جلسه شورای عالی بیمه تشکیل شد تا همه موارد مربوط را رصد کند.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: ما بیشترین تعامل در جهت سیاستگذاری را با وزارت بهداشت داشتیم. البته باید توجه کرد که در جهت کنترل مصارف دچار نقص هستیم و باید این امر را در آینده با قوت بیشتری دنبال کنیم.

*۲.۵ میلیون نفر فاقد بیمه اجتماعی

مدیرعامل صندوق بیمه عشایر و روستاییان با بیان اینکه ۱.۵ میلیون نفر از روستاییان و کشاورزان از خدمات بیمه اجتماعی بهره مند شده اند، گفت: براساس محاسبات، ۲.۵ میلیون روستایی فاقد بیمه هستند.

محمدرضا رستمی در نشست خبری با اشاره به اینکه صندوق بیمه روستاییان و عشایر از سال ۸۴ فعالیت خود را آغاز کرده است، افزود: تولی‌گری بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر برعهده این صندوق است و ما فقط مواردی چون بازنشستگی، از کار افتادگی و پرداخت مستمری را در این بخش انجام می‌دهیم و درمان روستاییان برعهده سازمان بیمه سلامت است.

وی ادامه داد: در حال حاضر یک میلیون و ۵۰۰ هزار سرپرست خانوار کشاورز، روستایی و عشایر را تحت پوشش داریم و دوره بیمه‌پردازی هر عضو ۱۵ سال است. البته از آنجا که این صندوق ۱۰ سال است متولد شده، هنوز پرداخت مستمری بازنشستگی نداریم.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با بیان اینکه در حوزه از کارافتادگی و بازماندگان ۲۳ هزار حقوق‌بگیر داریم، عنوان کرد: امسال سقف سطوح درآمدی برای بیمه پردازی در صندوق بیمه اجتماعی به ۷۰۰ هزار تومان افزایش یافته و فرمول‌های اخذ بیمه براساس این رقم تعیین می‌شود. ۱۵ درصد درآمد سالانه یک روستایی را در نظر می‌گیریم که پنج درصد حق بیمه را خود فرد و ۱۰ درصد را دولت پرداخت می‌کند.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر به حمایت دولت از بیمه شدگان روستایی اشاره و تاکید کرد: ۲۳ هزار مستمری‌بگیر در صندوق داریم و البته بیمه ما اختیاری است و اجباری در آن وجود ندارد و به همین علت از ۶ میلیون نفر روستایی فاقد بیمه اجتماعی توانسته‌ایم ۱.۵ میلیون خانوار را بیمه کنیم. البته برآوردهای ما نشان می‌دهد در حال حاضر ۲.۵ میلیون خانوار روستایی فاقد بیمه اجتماعی هستند.

با اندكي اضافه و تلخيص برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی خبرآنلاین، تاریخ انتشار: 1 اردیبهشت 1395، کد مطلب: -:www. khabaronline.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین