پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۵۱۷۶۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۵ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۴
بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا در شرایطی در اندونزی درحال برگزاری است که کیفیت نازل و شیوه نامناسب پوشش تلویزیونی این رقابت‌ها در ایران به یک بحث داغ و جنجالی تبدیل شده است.

شعار سال: در شرایطی که در ادوار گذشته شاهد پخش سراسری و باکیفیت مسابقات بودیم، این بار تصاویر جسته و گریخته از بازی‌ها روی آنتن می‌رود و از همه بدتر اینکه خبرنگاران اعزامی صداوسیما به محل برگزاری مسابقات هم جا و مکان درست و حسابی برای تهیه گزارش و مصاحبه با ورزشکاران ندارند. مجموعه این مسائل شائبه خریداری نشدن حق پخش بازی‌های آسیایی را به‌وجود آورده؛ آنچه دو شب قبل با بازداشت تاسف‌بار یکی از خبرنگاران صداوسیما از شک به یقین تبدیل شد. این خبرنگار زن، مشغول تهیه تصاویر به اصطلاح «قاچاقی» بوده و به تذکرات پیاپی مسوولان هم توجه نکرده که نهایتا توسط پلیس اندونزی بازداشت می‌شود. خبرها حاکی از آن است که بازداشت او تا ساعت سه بامداد دیروز ادامه داشته و نهایتا وساطت مسوولان ایرانی در اندونزی باعث رهایی خبرنگار صداوسیما از بند شده است. حالا سوال اینجاست که آیا این مدل پوشش رسانه‌ای از سوی تشکیلات وسیعی که بودجه هنگفتی هم دریافت می‌کند، در شأن اسم و رسم ایران و ایرانی هست یا نه؟

هتل یا سفارتخانه به جای استودیو!

اگر صداوسیمای ایران طبق روال معمول اقدام می‌کرد، می‌توانست ضمن خرید حق پخش بازی‌های آسیایی اتاقی را هم به منظور ساماندهی گزارشگران اعزامی‌اش تدارک ببیند و این خبرنگاران از همان محل اقدام به تهیه و ارسال تصاویر و مصاحبه‌ها کنند، اما حالا این اتفاق نیفتاده است. درحال‌حاضر خبرنگاران اعزامی صداوسیما با کارت شناسایی هواداری مثل تماشاگران عادی در سالن حضور می‌یابند و مصاحبه آنها با ورزشکاران هم غیرحرفه‌ای و به دور از استانداردهای خبری انجام می‌شود. در ادوار قبلی شاهد ارسال مصاحبه‌های باکیفیت از پای سکوی توزیع مدال‌ها بودیم که امسال از این مورد هم خبری نیست. معطلی و بلاتکلیفی خبرنگاران جام‌جم، به نوعی یادآور شرایط عجیب محمدحسین میثاقی در طول برگزاری جام‌جهانی است.

میثاقی هم با اینکه بیش از یک ماه در روسیه به سر می‌برد، اما اجازه حضور در مرکز رسانه‌ای هیچ‌کدام از ورزشگاه‌های محل برگزاری مسابقات را پیدا نکرد و نهایتا با مصاحبه با تماشاگران و هواداران تیم‌های مختلف به ماموریت خودش پایان داد! البته فرق بسیار بزرگ جام‌جهانی با بازی‌های آسیایی این است که صداوسیما حق پخش جام‌جهانی را خریده بود و فقط اجاره استودیو را پشت گوش انداخت؛ شبیه اتفاقی که چهار سال پیش هم رخ داد و مزدک میرزایی با وجود اعزام به برزیل نتوانست هیچ مسابقه‌ای را از ورزشگاه گزارش کند. این درحالی است که حق پخش بازی‌های آسیایی اصلا خریداری نشده و تا جایی که خبرنگار ما کسب اطلاع کرده، تصاویر فعلی به‌صورت غیرمجاز از آنتن‌های ماهواره‌ای اخذ می‌شود. البته در مورد جام‌ملت‌های آسیا که دی‌ماه برگزار می‌شود و پروژه ورزشی بعدی صداوسیما است، جای نگرانی وجود ندارد، چراکه ظاهرا حق پخش آن بازی‌ها از قبل خریداری شده است. نکته دیگر اینکه گفته می‌شود محلی که درحال‌حاضر در جاکارتا از آن به‌عنوان استودیوی ثابت تیم اعزامی صداوسیما استفاده می‌شود، بخشی از یک هتل یا ساختمان سفارت ایران است!

حیف از رابطه عالی با قطر...!

درحال‌حاضر شبکه قدرتمند «بین‌اسپورت» قطر حق پخش مهم‌ترین تورنمنت‌های ورزشی جهان را در اختیار دارد و ایران هم باید امتیاز پوشش بازی‌های آسیایی را از همین شبکه می‌خرید، اما این اتفاق رخ نداده است. شاید مساله مالی دغدغه اصلی مسوولان ایرانی بوده باشد، اما آنطور که خبر می‌رسد ایران حق پخش جام‌جهانی را به قیمت بسیار بالا و شاید حتی نامتعارف از همین شبکه خریده؛ بنابراین مشکل جای دیگری بوده است. نکته کلیدی اینجاست که درحال‌حاضر روابط سیاسی و تجاری ایران و قطر در بهترین سطح ممکن قرار دارد و در این شرایط شاید انتظار می‌رفت مسوولان تلویزیون با کمی درایت بیشتر بتوانند حق پخش مسابقات مختلف را با قیمت نازل و تسهیلات مناسب از طرف قطری خریداری کنند، اما می‌بینیم که اتفاقی غیر از این رخ داده است. به‌نظر می‌رسد مدیران تلویزیون نه‌تنها نتوانستند از این موقعیت منحصربه‌فرد به سود خودشان بهره ببرند، بلکه روابط‌شان با غول رسانه‌ای بین‌اسپورت هم که تا سال‌ها حق اصلی پخش اغلب مسابقات مهم را در اختیار خواهد داشت تیره و تار شد. اتفاقاتی که در بازی‌های آسیایی رخ داد، احتمالا مذاکرات بعدی با مدیران این شبکه برای خرید حق پخش رقابت‌های مختلف را هم تحت‌تاثیر قرار خواهد داد.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه دنیای اقتصاد، تاریخ انتشار 4 شهریور 97، شماره: 3431591

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۵
0
0
ا.ف75
باز هم قصه تکراری حق پخش در صدا و سیما! تنها کاریه که برای مردم میکنن بازم گله دارن
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین