آتش بس در سوريه در آخر ماه فوريه (8 اسفند 94) اجرايي شد اما اين كشور در هفته هاي اخير بخصوص در اطراف شهر حلب شاهد درگيري هايي بوده است.
در همين حال ، برخي گروههاي معارض مورد حمايت عربستان شامل «گروه عالي مذاكرات» در اين هفته با بهانه هايي مشاركت رسمي خود را در مذاكرات صلح در مقر سازمان ملل در ژنو به تعليق در آوردند.
دي ميستورا در عين حال تاكيد كرد كه اعضاي گروه او «ديدارهاي بسيار سازنده اي» در سطح فني با اعضاي كميته عالي مذاكرات در هتل محل اقامت آنان در ژنو داشته اند.
وي خاطرنشان كرد كه بايد تا روز چهارشنبه به بررسي مسائل موجود مورد بحث ادامه خواهد دهيم.
وي همچنين از اعضاي جامعه جهاني خواست كه بطور متحد به تقويت آتش بس و حمايت از روند دشوار صلح در سوريه كمك كنند. دي ميستورا در اين چهارچوب خواستار برگزاري نشست تازه گروه موسوم به «گروه بين المللي حمايت از سوريه» شد. اين گروه كه 17 كشور در آن عضو هستند و رياست آن بر عهده روسيه و آمريكا است ، ميانجيگري توافق توقف خصومتها در ماه اسفند سال گذشته را بر عهده داشت.
وي تاكيد كرد: ما به دليل سطح موجود خطرات ، بطور قطع نيازمند نشست گروه بين المللي حمايت از سوريه در سطح وزيران هستيم .
پيش از اين ، بشار الجعفري رييس هيات سوريه در مذاكرات ژنو و نماينده دائم اين كشور در سازمان ملل در پي تصميم هيات مخالفان سوري مورد حمايت عربستان براي تعليق حضور خود در مذاكرات ژنو، تاكيد كرده بود كه گفت و گوي سوري–سوري مي تواند با طرف هاي ديگر معارضان و غير از «هيات رياض» هم ادامه يابد.
الجعفري با بيان اينكه بهانه هايي كه هيات معاضان رياض مي آورند قانع كننده نيست، خاطرنشان كرد كه گروه هاي ديگر معارضان اوضاع را به شكل مختلف و متفاوت از معارضان رياض ارزيابي مي كنند و به همين علت مذاكرات ادامه خواهد داشت.
الجعفري، هيات رياض را به تعلل و كارشكني متهم كرد و گفت: آنها اين تعلل سياسي را با هدف نابودي كامل مذاكرات انجام مي دهند.
با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته ازخبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار: 4 اردیبهشت 1395، کد مطلب: 82045358، www.irna.ir