پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سه‌شنبه ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 23
کد خبر: ۱۵۴۱۶۵
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۳
یک اقتصاددان گفت: نخستین کاری که باید کنیم این است که به بانک مرکزی در سیاست‌گذاری ارزی اختیار تام دهیم و این‌گونه نباشد که بانک مرکزی را به عنوان متولی پولی بشناسیم اما تصمیمات ارزی در وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها اتخاذ شود.

شعار سال: صمد عزیزنژاد کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه عرضه‌کنندگان و متقاضیان ارز مشخص هستند، گفت: مصرف ارز سه مرحله ثبت سفارش، تخصیص و تأمین را دارد و بانک مرکزی در زنجیره آخر تأمین قرار دارد.

وی افزود: در مرحله ثبت سفارش سه وزارتخانه جهاد کشاورزی، بهداشت و درمان و صنعت، معدن و تجارت تقاضای اولیه برای ارز را از طریق ثبت سفارش ایجاد می‌کنند و در مرحله بعد بانک‌های عامل با نهایی کردن این ثبت سفارش‌ها، تخصیص ارز را انجام می‌دهند و آن را برای تأمین ارز به بانک مرکزی ارسال می‌کنند.

عزیزنژاد اضافه کرد: اگر این مراحل درست انجام نشود ممکن است تعادل عرضه و تأمین ارز به علت متفاوت بودن نرخ ارز به اولویت‌های کالایی دچار نوسان و شکل‌گیری انتظارات شود.

وی گفت: در زمان نوسانات بهتر است همزمان جراحی اقتصادی را انجام دهیم زیرا جامعه به اندازه کافی هزینه‌ها را پرداخته است.

این کارشناس اقتصادی افزود: به رغم اینکه می‌دانیم نرخ‌های ترجیحی موجب ایجاد تقاضای کاذب می‌شود هنوز این نرخ‌ها را حفظ کردیم بنابراین بهتر است این نرخ‌های ترجیحی حتی برای اولویت‌های نخست کالایی، حذف شود و به این اولویت‌ها یارانه تخصیص داده شود.

عزیزنژاد گفت: کشور ترکیه پیمان‌سپاری ارزی را اجرا کرد و بر مبنای آن همه صادرکننده‌ها موظف شدند ارزهای خود را به قیمت روز به بانک‌ها تحویل دهند، اینکه نرخ ازاد باشد انگیزه ایجاد می‌کند تا همه صادرکنندگان، ارزهای خود را با نرخ‌های آزاد تحویل بانک‌ها دهند و بانک‌ها با نظارت بانک مرکزی، بازار را مدیریت کنند.

وی افزود: می‌توانیم از تجربیات و روش‌های جهانی استفاده کنیم از جمله انتشار گواهی ارزی تا نیاز به اسکناس فیزیکی ارز کاهش یابد و بخش زیادی از التهابات بازار، کنترل شود.

عزیزنژاد گفت: بخشی از حاکمیت باید اطلاعات منشاء پول‌ها را داشته باشد تا بتواند از حقوق عمومی جامعه در مقابل عده خاصی که منافع کلان را بدست می‌آوردند دفاع کند.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در جهان وظیفه سیاست‌گذاری پولی با بانک مرکزی است، افزود: نخستین کاری که باید کنیم این است که به بانک مرکزی در سیاست‌گذاری ارزی اختیار تام دهیم و این گونه نباشد که بانک مرکزی را به عنوان متولی پولی بشناسیم اما تصمیمات ارزی در وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها اتخاذ شود و این بزرگترین آسیب فعلی است که انسجام در سیاست‌گذاری ارزی توسط بانک مرکزی نداریم و تقریباً بانک مرکزی در این زمینه هیچکاره است.

وی با تأکید بر اینکه دولت باید اقتدار بانک مرکزی را در این زمینه افزایش دهد، اضافه کرد: تا زمانی که کنترل خلق پول توسط بانک‌ها مدیریت نشود آسیب دیگری است که موجب می‌شود برای حفظ این خلق نقدینگی، نرخ‌های سود افزایش یابد و این موجب کاهش بازدهی تولید و سوق نقدینگی به سمت بازارهای کاذب با بازدهی بالا می‌شود.

عزیزنژاد گفت: بانک مرکزی باید از صرافی‌ها هم مشورت بگیرد و از توانمندی‌های آن‌ها هم استفاده کند.

سایت شعار سال، با تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری آنا، تاریخ انتشار 14 شهریور 97، کد مطلب: 431083، www.ana.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۵
0
0
ا.ف75
خداییش به این جایی که ما هستیم میگن بن بست اقتصادی! بانک مرکزی هم کاری از دستش بر نمیاد
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۵
0
0
شاید اگر اختیارات بانک مرکزی بیشتر بشه اوضاع تغییر کنه.
م.ا75
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین