پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۶۰۳۳۶
تاریخ انتشار : ۱۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۲
پس از قرائت حکم نهایی دیوان بین المللی دادگستری توسط قاضی یوسف در ماجرای دعوای حقوقی ایران و آمریکا، بسیاری از رسانه های جهانی واکنش های متفاوتی را از خود نشان دادند.

شعارسال:پس از قرائت حکم نهایی دیوان بین المللی دادگستری توسط قاضی یوسف در ماجرای دعوای حقوقی ایران و آمریکا، بسیاری از رسانه های جهانی واکنش های متفاوتی را از خود نشان دادند.

پس از قرائت حکم نهایی دیوان بین المللی دادگستری توسط قاضی یوسف در ماجرای دعوای حقوقی ایران و آمریکا، بسیاری از رسانه های جهانی واکنش های متفاوتی را از خود نشان دادند.

 در همین زمینه، رویترز از حکم امروز دادگاه بین‌المللی لاهه به عنوان یک پیروزی برای ایران یاد کرد و نوشت: آمریکا باید اطمینان دهد تحریم‌ها علیه ایران کمک‌های انسان دوستانه و حمل و نقل هوایی را تحت تاثیر قرار ندهد.

آسوشیتدپرس نیز با انعکاس رای دادگاه نوشت: دادگاه سازمان ملل با صدور حکمی موقتی از آمریکا خواست که تحریم‌های ایران مرتبط با کالاهای انسانی و هوانوردی غیرنظامی را لغو کند.

دویچه وله نیز ضمن پرداختن به حکم دیوان طبق رأی اولیه دیوان بین‌المللی لاهه اشاره کرد: ایالات متحده آمریکا باید بخشی از تحریم‌های خود علیه جمهوری اسلامی را لغو کند. این دیوان امروز چهارشنبه در لاهه اعلام کرد که تحریم‌هایی که بر کمک‌های بشردوستانه یا ایمنی پروازهای مسافربری تأثیر منفی می‌گذارند، مجاز نیستند.

فرانس‌پرس: دادگاه سازمان ملل به آمریکا دستور داد که تحریم کالاهای انسانی علیه ایران را متوقف کند.

رضا نصری کارشناس حقوق بین الملل نیز ابراز داشت: مهم‌ترین بخش حکم دادگاه لاهه این است که از طرفین خواست از مبادرت به هر اقدامی که ممکن است - تا صدور رای نهایی - مناقشه بین دو کشور را تشدید کند خودداری کنند. در عمل،‌ یعنی دولت آمریکا باید از وضع تحریم‌های نفتی و تحریم‌هایی که برای ماه آینده پیش‌بینی شده خودداری کند.

در همین زمینه «جمشید ممتاز» استاد برجسته حقوق بین الملل و قاضی اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در بیانیه ای تفصیلی که در ارتباط با صدور قرار موقت به دیوان ارائه کرده است، نظرات خود را تشریح کرده است.

وی ضمن اشاره به اینکه به قرار صادره دیوان رای مثبت داده است، تاکید کرده که ضرورت داشت دیوان به سایر حوزه‌های مهم از جمله به عنوان مثال، فروش هواپیما و اجرای سفارش‌هایی که تاکنون صورت پذیرفته می پرداخت. همچنین مناسب بود دیوان بین المللی دادگستری آمریکا را ملزم می‌ساخت از اقداماتی که شرکت ها و اتباع کشورهای ثالث را از داشتن روابط تجاری با آمریکا باز می‌دارد، خودداری کند.

محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان نیز به حکم دادگاه لاهه واکنش نشان داد و در توییتر خود نوشت: حکم دادگاه لاهه شکست دیگری برای آمریکای معتاد به تحریم و پیروزی برای حاکمیت قانون است.

بیانیه وزارت امور خارجه ایران

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به صدور قرار موقت از سوی دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه در پرونده شکایت دولت جمهوری اسلامی ایران علیه ایالات متحده بیانیه‌ای را به شرح زیر صادر کرد.

این بیانیه می‌افزاید: جمهوری اسلامی ایران با استقبال از تصمیم دیوان بین‌المللی دادگستری به عنوان رکن اصلی قضایی سازمان ملل متحد و صدور قرار موقت این محکمه علیه اقدام غیرقانونی دولت آمریکا در بازگرداندن تحریم‌های یکجانبه که با خروج این کشور از برجام صورت گرفت، تصمیم دیوان را که با اتفاق آراء اتخاذ شده است، نشانه بارز دیگری در تایید حقانیت جمهوری اسلامی ایران و غیرمشروع و ظالمانه بودن تحریم های آمریکا علیه مردم و شهروندان کشورمان می‌داند.

در این بیانیه آمده است: این محکمه جهانی با تصریح بر اینکه قراری که صادر کرده، الزام آور و لازم الاتباع بوده و موجد تعهدات بین المللی می‌باشد، اعلام کرد که دولت ایالات متحده ملزم است طبق تعهدات بین‌المللی خود موانع ناشی از اقداماتش به موجب تصمیم‌های غیرقانونی که با خروج از برجام اتخاذ کرده، از جمله موانعی که در مسیر روابط تجاری ایران در حوزه های مشخصی برقرار کرده، برطرف کند.

وزارت خارجه در بیانیه خود اعلام می‌کند: دیوان همچنین در قرار خود ایالات متحده آمریکا را ملزم کرده است تا تضمین کند مجوزهای لازم برای موارد مشخص شده در قرار را صادر کرده و پرداخت‌ها و معاملات مربوط به آنها را انجام دهد. دیوان بین‌المللی دادگستری هم چنین در این قرار بر قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که برجام را تایید کرده، صحه گذاشته است.

در ادامه این بیانیه آمده است: وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با دیوان بین‌المللی دادگستری در قرار موقت صادره هم عقیده است که برای رسیدگی به شکایت ایران علیه ایالات متحده صلاحیت اولیه خود را محرز دانسته و بدین ترتیب تلاش‌های دولت آمریکا و وکلای آن در رد صلاحیت دیوان و فرار از مسئولیت حقوقی را خنثی کرده است. دیوان در قرار خود هم چنین با رد ادعاها و نظرات حقوقی دولت آمریکا، به صراحت ذکر کرده است که موارد مورد درخواست ایران منحصرا به نقض‌های احتمالی عهدنامه مورد استناد جمهوری اسلامی ایران مربوط می‌باشد و اینکه حقوق خاص و مشخصی که جمهوری اسلامی ایران به موجب عهدنامه به آنها استناد کرده است، می‌تواند آثار غیرقابل جبرانی به دنبال داشته باشد.

این بیانیه می‌افزاید: در نتیجه و در پرتو تایید مجدد دیوان بین‌المللی دادگستری بر حقانیت جمهوری اسلامی ایران و صحه گذاشتن بر رویکرد غیرمشروع و غیرقانونی دولت آمریکا، امروز افکار عمومی جهانی و تمامی کشورهای مستقل با اطمینان خاطر بیشتری مصمم است اراده خود مبنی بر احترام به توافقات بین‌المللی، احترام به حقوق بین‌الملل و احترام به مسئولیت دولت‌ها را در قالب حفظ و اجرای برجام بیش از پیش به نمایش بگذارد.

در این بیانیه آمده است: قرار صادره از سوی دیوان بین‌المللی دادگستری هم چنین بار دیگر نشان داد که این دولت آمریکاست که با سیاست‌های غلط و افراطی خود و در نتیجه زیاده خواهی‌های خود در قبال دیگر کشورها، روز به روز منزوی‌تر می‌شود و بایستی از عادت غلط و اعتیاد ناپسند خود در اعمال تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی علیه مردم و شهروندان دست کشیده و به عضوی مسئولیت پذیر و کشوری عادی در جامعه بین المللی تبدیل شود. در این مسیر جامعه بین‌المللی و کشورهای مستقل مسئولیت مضاعفی به عهده دارند تا این کشور را که سابقه‌ای طولانی از نقض عهد و عدم تمکین به تعهدات و الزامات بین‌المللی خود دارد، در تلاش‌های غیرقانونی‌اش ناکام گذارند.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت تابناک، تاریخ انتشار11مهر97، کد خبر: 839500، www.tabnak.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین