شعار سال: یک تفاوت مدیر ارشد و سطح بالا با بیجنبگی نوکیسهها، در تاثیر افراطی سلیقه و علایق شخصی مدیر در تصمیمسازی است. متاسفانه خاله زنکی اتفاقی ناخوشایند است که دارد منجر به واپاشی اصل احترام در سلسله مراتب میشود. آنچه امربری کور را از تبعیت عاقلانه متمایز میکند اصل احترام متقابل است. رفتار مبتنی بر حب و بغض شخصی با دخالت دادن پنداشتهای ذهنی و احساسی کنترل نشده بر عملکرد تصمیمساز مدیر دارد به تلاشی لایههای منسجم اجتماعی منجر میشود. ظرفیت قدرت و اختیار، پیششرط تفویض حق تصمیمگیری برای دیگران است، چیزی که امروز در عملکرد شاهپوری مدیرکان نو رسیده نقصان دارد.
خاله زنکزدگی در سطوح مدیریتی اگر با تغییر در ضوابط انتخاب مدیران اصلاح نشود به بیماری حاشیهنشینی و گسست نخبگان از ساختار دیوانسالار منتهی خواهد شد. سوءاستفاده از قدرت و مقام اولین عارضه زودرس این بیماری(Sickness) مدیریتی است، وقتی مردان کوچک عهدهدار امور بزرگ میشوند. عدالت قربانی حتمی کسانی است که رشد حبابیشان اتفاقاً محصول تبعیض موجود است. تنشهای جاری در مراودات بین بخشی اداری و اجتماعی را نمیشود بدون ترمیم رفتار مدیریت احساسی و واکنشگرا اصلاح کرد.
بازنگری در انتخاب تصمیمسازان و مصادر اختیار باید منطبق بر اصول علمی و اخلاق حرفهای باشد، تا جایگزینی خاله زنکها با شایستگان تربیت شده مودب به آداب علمی را آغاز کند.
سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری شفاف آنلاین تاریخ انتشار 19 مهر 97، کدمطلب: 210994، www.shafaonline.ir