پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
شنبه ۲۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 12
کد خبر: ۱۶۴۳
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۵
يک کارشناس معماري و ميراث فرهنگي گفت: محلات شمال شهر تهران به نظر مي‌رسد ماسک بر چهره دارند. اين مناطق بي‌چهره هستند و روابط در آن‌ها متفاوت است. آيا مي‌خواهيم با بهسازي بافت‌هاي فرسوده کيفيت واقعي زندگي را از آن‌ها بگيريم و به سمت کيفيتي مسخ شده برويم؟

شعار سال: مهدي حجت، کارشناس معماري و ميراث فرهنگي در جايزه ملي جستار کيفيت در تجربه‌هاي بازآفريني شهري که در کتابخانه ملي ايران برگزار شد گفت:در حوزه طراحي شهري و ارتقاي کيفيت در شهر بايد دقت کنيم که وقتي در بافت‌هاي شهري به دنبال ارتقاي کيفيت مي‌رويم بايد به شکل زندگي که در آن جا اتفاق مي‌افتد توجه کنيم يا به شکل ظرفي که زندگي در آن تحقق پيدا مي‌کند؟

کارشناس معماري و ميراث فرهنگي افزود:در بهسازي بافت‌هاي تاريخي اغلب به کيفيت کالبدي توجه مي‌کنيم، اما؛ خطر چنين توجهي اين است که در ارتقاي کيفيت زندگي تنها به ارتقاي ظرف بپردازيم و کيفيت زندگي ارتقا پيدا نکند. اين‌که ارتقاي زندگي در اين محلات هدف ماست يا وسيله سوال مهمي است که بايد به آن پرداخت.

حجت با بيان اين‌که متخصصان رشته‌هايي جز معماري و شهرسازي مرتبا تذکر مي‌دهند که در بازسازي بافت‌ها بايد مردم مورد توجه قرار بگيرند و مسوولان نبايد تنها خود را محدود به کالبد کنند. در فرايند بهسازي به تنها چيزي که براي تعيين ارزشمند بودن توجه مي‌شود عوامل شکلي مانند نفوذناپذيري يا ريزدانگي هستند، اما؛ آنچه مهم است کيفيت زندگي افرادي است که در يک منطقه زندگي مي‌کنند.

عضو هيأت علمي معماري دانشگاه تهران ادامه داد: هر ميزان از رضايتمندي که از مواجهه با بافت‌هاي هدف به دست بيايد ناشي از زندگي است که در آن جريان مي‌يابد و ذهن انسان اين کيفيت را به خوبي درک مي‌کند. در معماري حقيقتا زيبايي به معناي کيفيت زندگي است که اين کيفيت توسط معماري تحقق پيدا مي‌کند. معماري تمام حواس انسان را به کار مي‌گيرد و صحيح نيست که اين زيبايي را به زيبايي بصري تقليل دهيم.

قائم‌مقام سابق سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ملاک ارزيابي موفقيت در بهسازي بافت‌هاي ناکارآمد را بالا بودن کيفيت زندگي دانست و اظهار کرد:وقتي وارد يک بافت با ارزش يا بي‌ارزش مي‌شويم معيار سنجش همين کيفيت است. محلات قديمي شهرهايمان ويژگي‌هايي دارند که در محلات جديد شهر يافت نمي‌شوند. ارزشي که ما به دنبال آن هستيم صوري نيست و آن‌ها که مي‌خواهند کيفيت بافت‌ها را ارتقا دهند بايد در مرحله نخست به اين توجه کنند که چگونه مي‌توانند کيفيت زندگي را ارتقا دهند.

حجت يادآور شد: با کالبد خوب، نمي‌توان شکل مطلوب زندگي را ايجاد کرد. هر چقدر هم که در بافت‌هاي هدف فعاليت کنيم در حال بي چهره کردن زندگي‌هاي پيچيده و شگفت‌انگيز اين مناطق هستيم. محلات شمال شهر تهران به نظر مي‌رسد ماسک بر چهره دارند. اين مناطق بي‌چهره هستند و روابط در آن‌ها متفاوت است. آيا مي‌خواهيم با بهسازي بافت‌هاي فرسوده کيفيت واقعي زندگي را از آن‌ها بگيريم و به سمت کيفيتي مسخ شده برويم؟

اين استاد دانشگاه بهسازي بافت‌هاي ناکارآمد را کاري اجتماعي دانست و گفت: اين فعاليت‌ها براي رسيدن به کيفيت و بهسازي بافت‌ها از طريق کالبد اتفاق مي‌افتد و کار معمار شکل دادن به زندگي مردم است که اين کار از طريق شکل دادن به ساختمان اتفاق مي‌افتد. با تحول و ادعاي ارتقاي کيفيت آرام آرام روابط انساني مويرگي را دگرگون مي‌کنيم. براي جلوگيري از اين اتفاق بايد به سمت درک کيفيتي برويم که از آن صحبت مي‌کنيم و به دنبال آن هستيم.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از وبسايت خبرگزاري موج، تاریخ انتشارپنجشنبه 23 مهر 1394، کد مطلب: -: www.mojnews.com


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین