پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۶۶۱۷
تاریخ انتشار : ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۶:۵۴
رئیس جامعه جراحان ایران گفت: چون تعرفه‌ها غیر واقعی هستند فساد ایجاد می‌شود و مردم مخفیانه زیرمیزی می‌دهند، این زیر میزی را همین بی‌انصاف‌هایی آوردند که تعرفه را واقعی نمی‌کند و هر وزیری که می‌آید تعرفه رشته خود را بیشتر می‌کند.
شعار سال: ایرج فاضل در نشست خبری به مناسبت برگزاری چهلمین کنگره سالانه جامعه جراحان گفت: مشکل اساسی برای برگزاری این کنگره‌ها کمبود فضا است. متاسفانه در کشور مرکزی که بتواند کنگره‌های علمی را مدیریت و برگزار کند وجود ندارد.

وی در مورد اعزام بیمار به خارج از کشور و تبلیغ برخی از پزشکان مشهور در خارج از کشور گفت: نیازی به اعزام بیمار نیست. ما نگران اینگونه برنامه‌ها هستیم که متاسفانه توسط مسئولان ما به آن دامن زده می‌شود بدون آنکه علت منطقی و علمی داشته باشد. در جراحی‌های عروق و اعصاب موردی وجود ندارد که مجبور به اعزام بیمار به خارج از کشور باشیم، اینها همه برنامه‌ریزی تبلیغاتی است که به نفع کشور نخواهد بود.

وی ادامه داد: اعزام برای تحصیل به خارج از کشور نیز هنگامی که با مسائل اقتصادی و سیاسی عجین شود مشکل‌دار می‌شود در حالی که بسیاری از مراکز ما برجسته هستند، آموزش‌های خوبی می‌دهند اما بازتاب گسترده ندارد.

وزیر اسبق بهداشت در رابطه با خطای پزشکان گفت: انسان‌ها جایزالخطا هستند، پزشکان هم همینطور. اما آنچه قابل توجیه نیست کوتاهی و قصور پزشکان است. بنابراین سعی می‌شود ببینیم که آیا این پزشکان خطا کار به وظایف خود عمل کرده‌اند یا خیر.

فاضل در مورد اینکه گفته می‌شود انجام عمل جراحی به جای اینکه از سوی پزشک انجام شود از سوی تیم او ارائه می‌شود، گفت: ممکن است چنین اعمالی وجود داشته باشد اما چنانچه خطایی رخ دهد مسئولیتش را پزشک مسئولی است که بیمار به خاطر او تن به عمل داده است. این در حالی است که البته کار گروهی در کشور ما جا نیفتاده است.

وی در رابطه با وضعیت تعرفه‌های جراحی گفت: هیچوقت موضوع تعرفه حل نشده است به همین دلیل کهنه است، مشکل آن روزی حل می‌شود که رابطه پولی بیمار و پزشک برطرف شده و بیمه‌ها پوشش خوبی بدهند، در واقع تعرفه باید متناسب با همه نیازها باشد.

وی ادامه داد: 6 سال در زمان دولت قبل تعرفه جراحی با تورم 40 درصدی فریز شد که انصاف نیست و تعرفه ناعادلانه عارضه دارد.

فاضل گفت: باید صنف پزشکی و مسئولان بنشینند و به رقم عادلانه برسند اما من نمی‌دانم که تعرفه جراحی امسال افزایش خواهد یافت یا خیر چون در این رابطه با جامعه جراحان صحبتی نشده است.

رئیس جامعه جراحان ایران در رابطه با انتقادی که به درآمد پزشک و پرستار می‌شود، گفت: مقایسه کردن درآمد پزشک و پرستار درست نیست. این طور نیست که اگر همه را فقیر کردیم عدالت باشد. باید فرد کم درآمد به حقش برسد. این در حالی است که حقوق پرستار داده نمی‌شود در حالیکه کارشان حیاتی و دشوار است.

وی ادامه داد: اعتراض و حرف جامعه پرستاری درست است، ما موقعیت آنها را شاخص نکرده‌ایم و توجه جدی باید به آنها شود، درآمد پزشکان ممکن است بالاتر باشد این به دلیل همین تعرفه‌های ناعادلانه است.

وی گفت: ممکن است قراردادن حقوق پرستار در مقابل پزشک یک کار برنامه‌ریزی شده باشد اما اینگونه نیست که حقوق پزشک 3 برابر پرستار باشد.

فاضل تصریح کرد: کتاب ارزش‌گذاری نسبی آمد اما ما نمی‌توانیم تعیین نسبت کنیم چون اگر نسبت یک عمل جراحی معلوم می‌شد تعرفه سایر اعمال به راحتی قابل دسترس بود اما متاسفانه این کتاب دستکاری شد.

وی گفت: از مشکلات تعرفه، دست بردن به این کتاب است و هیچکس احساس امنیت نمی‌کند اما اینکه K یا ضریب چقدر باشد بحث دیگری است و باید کتاب به حالت اول برگردد.

وزیر اسبق بهداشت گفت: هر وزیری که می‌آید تعرفه رشته خود را بیشتر می‌کند و فقط من در دوره وزارت خود این کار را نکردم.

فاضل گفت: متاسفانه از پول مردم برای کارهایی هزینه می‌شود که هیچ ارزشی ندارد، این از بیت‌المال خرج کردن است و باید نسبت به آن سوال شود.

فاضل گفت: اولین پیوندهای کلیه در زمان وزارت بنده انجام شد اما فسادی در کار نبود. متاسفانه می‌بینیم تبلیغاتی برای بعضی از پزشکان می‌شود که از خارج می‌آیند، این فساد مالی است. هزینه یک شب اقامت آنها 1000 دلار می‌شود، با اسکورت به این طرف و آن طرف می‌روند. این پول‌ها از کجا می‌آید؟ این هزینه از بیت‌المال مردم خرج می‌شود؟ کسی باید جواب بدهد و همه تقصیر متوجه ما است.

وی افزود: چون نرخ‌های تعرفه غیر واقعی هستند فساد رخ می‌دهد در نتیجه مردم مخفیانه به پزشک پول می‌دهد و پزشک هم می‌گیرد در واقع زیر میزی را همین بی‌انصاف‌ها بوجود آوردند، من این پدیده را تائید نمی‌کنم اما علت آن تعرفه ناعادلانه و تحمیل آن به جامعه پزشکی است. ما حاضریم نسخه جدید 2015 کتاب تعرفه‌ها را ترجمه کنیم، این در حالیست که آخرین نسخه مربوط به سال 84 است که در کشور استفاده می‌شود.

با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: 18 اردیبهشت 1395، کد مطلب: 13950218000689، www.farsnews.com

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین