پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۷۲۷۱۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۳
آیا سینمای مستقل ایران و آمریکا می‌توانند با یکدیگر تعامل کرده و به تولید مشترک برسند؟! «دَن کوهِن» فیلمساز شهیر آمریکایی که خود به‌دنبال فیلمسازی در ایران است، پاسخ می‌دهد.
شعارسال:آیا سینمای مستقل ایران و آمریکا می‌توانند با یکدیگر تعامل کرده و به تولید مشترک برسند؟! «دَن کوهِن» فیلمساز شهیر آمریکایی که خود به‌دنبال فیلمسازی در ایران است، پاسخ می‌دهد.

دن کوهن فیلمسازی آمریکایی-یهودی است که سابقه تولید آثار مستند و داستانی متعددی در کارنامه خود دارد، همچنین آخرین فیلم او با عنوان «کشتن غزه» جزو آثار جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت است.

کوهن در سینمای جهان، به‌عنوان فیلمسازی مستقل و بیشتر به‌خاطر فیلم‌های ضدآمریکایی‌اش شناخته‌ می‌شود؛ او همواره سعی داشته دوربین خود را در مناطقی که کمتر کسی به سراغ آن می‌رود، بکارد و نقد سیاست های آمریکا، همچنین حضور و دخالت نظامی‌اش در کشورهای دیگر را به تصویر بکشد. که همین امر مشکلات متعددی را هم برای وی ایجاد کرده و حتی برای سفر به ایران هم با موانع عجیبی روبه‌رو شد، نمونه أخیرش هم نامه‌ی توهین آمیزی بود که از سفارت رژیم صهیونیستی به دستش رسید.

همانطور که گفته شد وی این‌روزها با فیلم «کشتن غزه» در جشنواره فیلم مقاومت حضور دارد و مهمان ایران است؛ در صحبت‌هایش نشان داده که سینمای ایران را تقریبا خوب می‌شناسد و به آن علاقه‌مند است. همین امر این سوال را ایجاد می‌کند که آیا به نظر او سینمای مستقلِ ایران و سینمای مستقلِ آمریکا می‌توانند تعامل داشته و به تولید مشترک برسند یا خیر؟ اگر آری چه بستری نیاز و خود او ایا تمایل به این همکاری دارد؟

که «کوهن» گفت: به نظر من این تعامل محال نیست، هرچند که تاکنون اتفاق نیفتاده است یا اگر هم رخ داده خیلی قابل ملاحظه نیست، ولی امری ممکن است. تولید مشترک بین سینمایِ مستقل ایران و آمریکا اتفاق خیلی خوبی می‌تواند باشد. فستیوال‌ها، جشنواره‌ها، رفت‌وآمد فیلمسازان و حضورشان در کشور همدیگر، مثل همین جشنواره مقاومت می‌تواند کمک بزرگی به تولید مشترک داشته باشد.

وی در خصوص اینکه چه بستری نیاز است گفت: باید یک‌ کدام از طرفین، قدم اول را بردارند. همه‌ی ما منتظریم دیگری اقدام کند، درحالیکه اگر یک کدام از کشورها، یک کمپانی یا یک شرکت فیلمسازی از آمریکا یا ایران، یک تهیه‌کننده یا یک فیلم‌سازِ ایرانی یا آمریکایی؛ این قدم اول را بردارد، کار تمام است و چرخه‌ی تولید مشترک و تعامل دوستانه آغاز خواهد شد.

«کوهن» در خصوص اینکه خودش چه نگاهی به همکاری با سینمای ایران دارد مطرح کرد: من درحال تولید فیلمی هستم که موضوعش ایران است؛ این بدین معنا است که علاقه‌ی زیادی به ایران دارم. پس قطعا هم علاقه‌ی زیادی به تعامل و تولید مشترک با سینمای ایران دارم و هم انگیزه بزرگی برای آن دارم و هم اینکه بسیار خوشحال می‌شوم اگر این اتفاق بیفتد؛ فقط به شرط آنکه سینما و قوانین و سیاست کشور شما (ایران) شرایطش را فراهم کند.

وی همچنین اضافه کرد: «جان جوست» که یک فیلمساز و تهیه‌کننده برجسته آمریکایی است و هفته‌ی گذشته در ایران بوده، به یکی از دوستانم گفته است: «اگر شرایطش ایجاد شود و سینمای ایران مجوّز فیلم‌سازی در ایران به من بدهد و بسترش را فراهم کند، خیلی خوشحال می‌شوم و دوست دارم که با سینمای ایران کار کنم و حداقل یک فیلم در اینجا بسازم» این نشان می‌دهد که فقط من نیستم، افراد دیگری هم هستند که تمایل دارند با سینمای ایران کار کنند و فیلم بسازند؛ فقط نیاز دارد کشور شما شرایطش را که اصلا هم شرایط و بستر سخت و مشکلی نیست، ایجاد کند.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضاقات برگرفته از خبرگزاری تسنیم، تاریخ انتشار9 آذر 97، کدخبر: 1887597،www.tasnimnews.com

اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۱
0
0
م.آ75
با توجه به اینکه ماشاهد این بودیم که امریکایی ها حتی و فیلماهوشن ایران ستیزی رو ترویج میدن فکر کننم تعاملی تو این زمینه صورت بگیره
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین