پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۷۳۸۰۴
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۹
نفخ تجمع گاز در دستگاه گوارش است که با آماسیدن و بادکردن شکم، احساس‌پری و فشار در شکم پس از غذاخوردن و آروغ زدن مشخص می‌شود. نفخ از نشانه‌های بلع هوا به همراه غذا است و معمولاً بر اثر خوردن برخی غذاها که بادزا و نفخ‌آورند پدید می‌آید. از جمله بیشترین مواد نفخ را می‌توان به برخی حبوبات مانند نخود، لوبیا، عدس و غذاهای فست فود نظیر پیتزا، کالباس، سوسیس و همچنین کسانی که معدهٔ ضعیفی دارند برخی سس‌ها و برنج خارجی هم می‌توانند باعث نفخ گردند. این اینفوگرافی، خوراکی‌ها مؤثر در ایجاد نفخ یا از بین رفتن آن را معرفی می‌کند.

شعارسال: باد شکم یکی از گرفتاری‌های شایع گوارشی در افراد می‌باشد، به‌طوری که گفته می‌شود در حدود ۴۰٪ از افراد در سنین ۸۰–۴۵ سالگی دچار اتساع شکم به دنبال نفخ می‌شوند. درمان‌های خانگی زیادی برای برطرف نمودن نفخ هست که اکثراً درمان با گیاهان دارویی نظیر عرق نعنا و کاسنی و همچنین خوردن لبنیاتی که بدون لاکتوز بوده و برای معده مشکلی به‌وجود نمی‌آورند. اقدامات درمانی متنوعی همچون تجویز داروهای شیمیایی و تغییرات رژیم غذایی (کاهش مصرف حبوبات، تخم مرغ، آش، حلیم و کاهش مصرف میوه و سبزیجات خام) برای بهبود افراد دچار باد شکم انجام می‌گیرد. گاهی نیز از داروهایی مانند قرص دایمتیکون استفاده می‌شود. از سوی دیگر داروهای گیاهی مانند خانواده نعناع (Laminaceae)، کارمینت و کارمیناتیف کاربرد دارند. کسانی که غذا را تند می‌خورند و نمی‌جوند بیشتر دچار نفخ شکم می‌شوند و حالت سنگینی و خمیری را بعد از صرف غذا در خود احساس می‌کنند، بطوریکه دردی مبهم از پایین جناغ تا بالای مثانه و دو طرف کلیه پیچیده می‌گردد که با دفع باد شکم از راه مقعد یا آروغ زدن برطرف می‌گردد. علاوه بر تندخوری و نجویدن غذا، پرخوری، بدخوری و زیاد نوشی هم این عارضه را ایجاد می‌کند. نوشیدن دم‌کرده سنبل طیب می‌تواند به درمان شکم و روده‌ها کمک کند.
 
نفخ شکم در بسیاری از موارد مسأله‌ای جدی نیست و با مصرف برخی خوراکی‌ها برطرف می‌شود. پزشکان معتقدند که در بیشتر موارد گاز بیش از حد معده را می‌توان با تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی کنترل کرد. این موضوع فرآیندی زیستی و طبیعی است. این اینفوگرافی، خوراکی‌ها مؤثر در ایجاد نفخ یا از بین رفتن آن را معرفی می‌کند.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۷، کدخبر: ۹۷۰۹۱۳۰۶۴۵۸، www.isna.ir / سایر منابع .

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین