پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۹۰۲۳۲
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۲
معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ضمن واکاوی موضوع فیلترینگ و اعتراض مردم نسبت به آن، گفت: ضریب نفوذ اینترنت در بین ایرانیان حدود ۷۶ درصد است.

شعارسال: معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ضمن واکاوی موضوع فیلترینگ و اعتراض مردم نسبت به آن، گفت: ضریب نفوذ اینترنت در بین ایرانیان حدود ۷۶ درصد است.

ورود به دنیای شگفتی‌ها و دنیایی که همه چیز رنگ و بوی دیگری دارد در رویای هر انسانی وجود دارد، این طبع آدمی باعث شد تا فضای مجازی و اینترنت در زندگی آن‌ها نقش پررنگ تری پیدا کند و افراد زمان زیادی از روز‌ها و شب‌های خود را در فضای مجازی سپری کنند.

دلیل و واکاوی کارشناسان و روانشناسان برای اینکه چرا افراد ساعات زیادی از زندگی خود را در اینترنت می‌گذراند، بماند؛ نکته مهم آمار‌هایی است که از سوی برخی مسئولان اعلام شده و نشان می‌دهد که ضریب نفوذ اینترنت و فضای مجازی در زندگی خانواده‌های ایرانی بیش از تصور است، تاجایی که گویی ایرانیان غرق در فضای مجازی شدند و دنیای واقعی را به حال خود رها کردند.

بهره گیری از فضای مجازی در کنار تمام مزایایش، معایبی دارد که اعتیاد به آن می‌تواند یک زنگ خطر باشد به خصوص برای کودکان، نوجوانان و حتی جوانانی که تجربه کمتری دارند و زیاد خوب و بد دنیا را نچشیده اند. برای اطلاعات بیشتر درباره این موضوع با امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات گفتگویی ترتیب دادیم.

جامعه ایرانی از سواد دیجیتالی بالایی برخوردار است

ناظمی در خصوص ضریب نفوذ فضای مجازی در زندگی ایرانی‌ها اظهار کرد: با مطرح شدن مسئله فضای مجازی اگر مبنا را دسترسی به اینترنت در کشور قرار دهیم باید بگویم که با توجه به توسعه‌ای که طی چند سال گذشته در زیرساخت‌ها صورت گرفته است، دسترسی به اینترنت تسهیل و فراگیر شده است.

وی ادامه داد: جامعه ایرانی از سواد دیجیتالی بالایی برخوردار است و می‌تواند از این بستر به خوبی استفاده کند؛ همچنین ما امروز در این حوزه با بررسی شاخصه‌های متفاوت از متوسط دنیا در جایگاه بالاتری قرار داریم و ضریب نفوذ اینترنت در بین شهروندان ایرانی حدودا ۷۶ درصد است.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات گفت: تعداد اپلیکیشن‌هایی که سال ۹۲ در فروشگاه‌های اینترنتی ایرانی عرضه می‌شد ۵۰۰ عدد بود، اما امروزه ۲۵۰ هزار اپلیکیشن ایرانی وجود دارد که در بازار‌های مختلف به فروش رسیده، نصب شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تلفن‌های همراه ایرانیان در تسخیر اَپ‌های خدماتی

معاون وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که ایرانی‌ها بیشتر از کدام اپلیکیشن‌ها استفاده می‌کنند؛ تصریح کرد: بیشترین اپلیکیشنی که مردم استفاده می‌کنند برخلاف اینکه تصور می‌شود اپلیکیشن‌های سرگرمی باشد، اَپ‌های خدماتی است که هر فرد ایرانی بر روی گوشی تلفن همراه خود دارد؛ و این آمار خیلی خوبی است، زیرا نشان می‌دهد، رشدی که امروز اتفاق افتاده با پنج سال پیش قابل مقایسه نیست.

ناظمی با اشاره به این که داده‌های کاربران رشد خوبی داشته است، اظهار کرد: مجموع همه‌ی این اتفاقات باعث شده که ما در شاخص EGDI (شاخص توسعه اقتصادی) دولت الکترونیک در دوسال گذشته بیست رتبه بهبود داشته باشیم و امیدواریم تا سال ۲۰۲۰ رشد خیلی خوبی داشته باشیم و الان رتبه‌ی ما ۸۶ است.

فیلترینگ گاهی خدمت به مردم است

معاون وزیر ارتباطات در خصوص فیلترینگ نیز تصریح کرد: در مورد فیلترینگ به صورت عامیانه نمی‌شود صحبت کرد. اول اینکه اگر فیلترینگ به معنای مسدود سازی باشد و بخواهم به صورت جهانی به آن نگاه کنم بعنوان یک ارزش افزوده در تمام نقاط جهان دیده می‌شود.

وی ادامه داد: اگر کشوری برای مردمش بد افزار‌ها، جاسوس افزار‌ها و یا فیشینگ (جاییکه شما بخواهید از کارت بانکی تقلبی استفاده کنید) را فیلتر کند؛ اصلا خدمتی است که باید برای شهروندان انجام شود.

ناظمی افزود: فرض کنیم سایت‌هایی که مردم خصوصا جوانان را به رفتار‌های ناهنجار مانند توزیع مواد مخدر یا ساخت مواد مخدر، بمب و عملیات‌های تروریستی تشویق می‌کنند، در همه جای دنیا پروتکل دارد و فیلتر می‌شود و قاعدتا ما هم باید فیلتر کنیم.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات تصریح کرد: وقتی در جامعه‌ی ما در مورد فیلترینگ صحبت می‌شود در مورد این قسمت بحثی نیست و فکر نمی‌کنم کسی در این مورد مشکلی داشته باشد و همه از این کار خوشحال هم می‌شوند. ما در مورد بخشی از فیلترینگ صحبت می‌کنیم که قاعدتا موافق آن نیستیم و خارج از چارچوبی است که ارزیابی می‌شود.


وی اظهار کرد: نگاه تهدید محوری که همه چیز را تهدید می‌بیند و از هر چیزی ترس دارد اگر بیش از حد باشد، آنوقت درصد فیلترینگش بالا می‌رود؛ اگر گلایه‌های مردم در حوزه فیلترینگ را بررسی کنیم به راحتی متوجه می‌شویم که هیچ وقت یک شهروند در رابطه با فیلتر یک سایت فیشینگ یا قاچاق انسان اعتراض نمی‌کند.

چرا مردم نسبت به فیلترینگ معترضند؟

معاون وزیر ارتباطات در خصوص علل اعتراض مردم به فیلترینگ گفت: مردم بیشتر زمانی گلایه می‌کنند که یک شبکه‌ی اجتماعی فیلتر شده باشد که اتفاقا خود ما هم آن جا اعتراض داریم و فکر می‌کنیم که خیلی نگاه به این ابزار محدود شده است.

وی افزود: سوال بعدی که به وجود می‌آید این است که بعد از فیلتر چه اتفاقی می‌افتد؛ اگر اتفاقی که می‌افتد این است که مردم فیلتر شکن نصب کنند که اتفاق خوبی نیست یعنی ما ضریب امنیتی کشورمان را کاهش داده‌ایم. چرا؟ چون هر کدام از این فیلتر شکن‌ها یعنی یک جاسوس افزاری که نصب شده و ابزاری که حریم شخصی را از بین می‌برد.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: اعتراض‌ها نسبت به فیلتر فضای مجازی است و قطعا مردم اعتراضی نسبت به موضوعات بدیهی فیلتر شده نداشته و نخواهند داشت و همه‌ی ما علاقمندیم که جامعه نسبت به حوزه‌ی قاچاق، و پورنوگرافی، و فیشینگ‌های مالی حساسیت بیشتری نشان دهد.


شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از خبرگزاری دانشجو ، تاریخ انتشار: 29بهمن 1397 ، کدخبر:746977 www.snn.ir،

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین