«حسین علی خورشیدی» فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی مازندران منطقه ساری گفت: بارندگیهای رخ داده در منطقه شمال کشور از عوامل اصلی این کاهش بوده است.
وی در ارتباط با میزان قاچاق چوب جنگلی گفت که از نظر تعداد قاچاق صورت گرفته افزایش داشتیم، اما براساس برآوردهای صورت گرفته حجم چوب قاچاق شده نسبت به سال گذشته کاهش را نشان میدهد.
بهگفته وی اجرای طرح تنفس جنگلها و خروج افرادی که در داخل جنگلها کار میکردند باعث شده تا قاچاق چوب از جنگل بیشتر شود و حدود 4 درصد افزایش تعداد قاچاق حکایت از آن دارد که هنوز در این باره کارهای زیادی باید صورت بگیرد.
بنا بر اظهارات وی طی مدت گذشته از سال 742 نفر در این ارتباط بازداشت شدهاند که این میزان در مدت مشابه سال قبل 509 تن بوده است.
بر اساس اعلام این مقام انتظامی، اجرای طرح تنفس جنگل باعث شده تا قاچاقچیان بزرگ دیگر امکان عملی کردن نقشههای خلاف و قاچاق چوب را نداشته باشند و امسال بیشترین دستگیری قاچاقچیان چوب در جنگلهای مازندران مربوط به قاچاقچیان خرد بود که عمدتاً برای کورههای زغال پزی چوب قاچاق میکردند.
«سیدمحسن موسویتاکامی» مدیرکل منابع طبیعی مازندران در منطقه ساری نیز گفت: وابسته کردن فعالیت صنایع مرتبط با چوب به درختان جنگلی از ابتدا طرح اشتباهی بوده و همین امر باعث شده تا اکنون با ممنوعیت بهرهبرداری از جنگل، کارخانههایی مثل صنایع چوب و کاغذ و نکا چوب با مشکل روبهرو شوند.
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته ازسایت خبری روزنامه ایران ، تاریخ : 14اسفند 1397 ، کدخبر: 503558،www.iran-newspaper.com