پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 19
کد خبر: ۲۰۳۱۰۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۹
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری رسما لغو معافیت نفتی ایران را اعلام کرد که شامل چند کشور وارد کننده از جمله چین، هند و کره جنوبی بود، که با واکنش های منفی رهبران جهان مواجه شد. اقدام واشنگتن چه تبعاتی را به همراه دارد؟
شعار سال: یک دیپلمات پیشکسوت کشورمان معتقد است که آمریکا نمی تواند فروش نفت را به صفر برساند به چند دلیل...

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری رسما لغو معافیت نفتی ایران را اعلام کرد که شامل چند کشور وارد کننده از جمله چین، هند و کره جنوبی بود، که با واکنش های منفی رهبران جهان مواجه شد. اقدام واشنگتن چه تبعاتی را به همراه دارد؟ حمیدرضا آصفی دیپلمات پیشکسوت کشورمان در اینباره به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: «اقدام آمریکا، گروگان گرفتن تجارت بین المل مغایر با فلسفه تجارت ازاد میان کشورها است.  استفاده از تحریم برای تحت فشار قرار دادن کشورها به منظور رسیدن به اهداف سیاسی با هیچ معیار و منطقی سازگار نیست. این مساله ای است که تقریبا همه صاحب نظران سیاسی، اقتصادی به ان اذعان دارند و  فروش نفت ایران به صفر نخواهد رسید، تحت هیچ شرایطی! فروش را کاهش خواهد داد، اما نه به میزانی که امریکا انتظار دارد.»

سفیر اسبق کشورمان در فرانسه ضمن تاکید بر شکست طرح آمریکا در ادامه به تبعات آن پرداخت و گفت: «این اتفاق فشار به مردم می اورد و این نشان می دهد که امریکا دروغ می گوید که طرفدار و دوست مردم ایران است. اظهار دوستی انها با مردم ایران مشخص می شود که بی اساس و فریب است.

از طرفی هماهنگی با سعودی و امارات داشته است که این بعید به نظر می رسد  که سعودی و امارات بتوانند خلاء نفت ایران را جبران کنند چراکه میزان ان باید  به اندازه ای باشد که کمبود نفت را جبران کرد هم شباهت ان به گونه ای باشه که به این هدف رسید. لذا از همین الان باید شکست امریکا را دید، تولیدات نفتی از هر کشوری تا یک میزانی مقرون به صرفه است. از آن میزان اگر بالاتر رود سرمایه هنگفتی را باید هزینه کنند که اقتصادی و به صرفه نیست. ناظران نفتی بی طرف می گویند 20 درصد یا 30 درصد نفت ایران را کاهش می دهد.

این در حالی است که قیمت نفت همین امروز افزایش پیدا کرد و این زیانی است که مستقیم به خود آمریکا بر می گردد، به ازای هر دلار افزایش در نفت 150 میلیارد دلار زیان متوجه امریکا خواهد شد.  ترامپ اعلام کرده است که نفت بالاتر از هفتاد دلار برای انها غیر قابل تحمل است همین امروز نفت 75 دلار شد اقدام امریکا علاوه بر فشار به ایران به دولت امریکا هم فشار خواهد اورد.»

سفیر اسبق کشورمان در امارات به سبقه تاریخی تحریم نفتی اشاره کرد و گفت: «در زمان مصدق نفت تحریم شد ایران نتوانست نفت بفروشد بعد از ملی شدن صنعت نفت انگلیس ایران را تحریم کرد. به هرحال ان زمان کشور اداره شد با فرق اینکه الان شرایط ما با ان زمان خیلی متفاوت است، چرا که ما دستاوردهای داخلی بسیار داریم که ان زمان نداشتیم و کاملا متکی به نفت بودیم. آن زمان ایران تنها منبع درامدش نفت بود الان ما خیلی منابع دیگری داریم.»

سخنگوی اسبق وزارت خارجه درباره راهبرد ایران در مقابل آمریکا افزود: «واکنش ایران سطح بین الملی و داخلی است در سطح بین الملی باید به امارات و سعودی نشان دهیم که اقدامات انها بی پاسخ نخواهد بود ایران به نحو مقتضی جواب این اقدامات را خواهد داشت.  کشور چین روسیه و هند،  دوستان شرکای قدیمی ما ، هند و چین وارد کننده نفت هستند ، باید با آنها مذاکره شود. با کشورهای اروپایی رایزنی شود که این اقدام مغایر کشورهای تجارت ازاد دنیا است. ضمن اینکه ما در اوپک باید از ظرفیت های خوداستفاده کنیم و به اعضای اوپک القاء کنیم که اگر کشوری از اعضای اوپک تحریم شود نباید سایر اعضای اوپک علیه آن کشور به کار بیایند. وقتی کشوری در اوپک مورد این تعدی قرار می گیرد کشورها باید همبستگی نشان دهند نه اینکه با رقیب دستشان در یک کاسه باشه وزارت نفت باید از راه دیپلماسی با اعضای اوپک رایزنی کند. ضمن اینکه من اعتقاد دارم توطئه امریکا اگرچه فشار به مردم می اورد نتیجه ان به نفع دولت امریکا نیست.»

دکتر حمیدرضا آصفی رئیس اسبق مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه کشورمان در نهایت به اقدامات داخلی اشاره کرد و گفت: «در زمینه داخلی باید از وابستگی به نفت خارج شویم اقتصاد بدون نفت را طراحی کنیم،  نفت باید کالایی باشد در اختیار ما نه در اختیار طرف مقابل برای فشار به ما، بودجه نفتی ما 30 درصد به نفت وابسته است باید این را به زیر 10 درصد برسانیم، صادرات غیر نفتی در دستور کار قرار بگیرد، صادرات خدمات فنی و مهندسی ، افزایش توریست و جهانگرد،   اینها منابعی است که می تواند جبران کمبود صادرات نفت را بکند.

مهمتر از اینها در زمینه ساختار اقتصادی بایدانقلاب کنیم وضعیت یارانه های انرژی بسیار ازاردهنده است یارانه انرژی را سرمایه داران می گیرند ما اگر یارانه انرژی را عادلانه کنیم قیمت ها را به گونه ای تعدیل کنیم که هم به بودجه مملکت اضافه بشود، هم بخشی از آن یارانه را به اقشار ضعیف قرار دهیم، این می تواند خیلی کمک کند که  فشار ها کم شود یا بی اثر شود، این اقداماتی که در سطح داخل و بین المللی باید در دستور کار قرار بگیرند.»

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری خبرآنلاین، تاریخ انتشار: 2 اردیبهشت 1398، کدخبر: 1252524 ، www.khabaronline.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
0
0
قطعا که نمیتونن فروش نفت ما را تحریم کنن البته این موضوع شاید وابستگی نفتی اقتصاد رو هم کم کنه
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین