جمیل علیزادهشایق از رواج تخلفی جدید در عرضه برنجهای داخلی خبر داد و گفت: در گذشته گاهی شاهد اختلاط برنجهای درجه یک با خرده برنجهای رقم پر محصول یا برنجهای خارجی در حد 2 تا 3 درصد بودهایم، اما اکنون برخی برای سودجویی بیشتر اقدام به اختلاط 7 تا 8 درصدی برنجهای کم کیفیت با برنجهای درجه یک میکنند که تنها هنگام پخت قابل تشخیص است.
دبیر انجمن برنج با بیان اینکه بحث اختلاط برنج ایرانی با سایر برنجها بحث جدیدی نیست، گفت: نظارتی در این زمینه وجود ندارد. بنده زمانی هم که بحث آلودگی برنجهای خارجی مطرح شده بود، عنوان کردم که برنج وقتی از شمال به تهران میآید غیر از گرانی، دچار چند اتفاق میشود، اول اینکه درصد خرده آن از ۲ تا ۳ درصد به حدود ۹ تا ۱۰ درصد افزایش مییابد.
وی اضافه کرد: این برنج خلوص برنجی را که در شمال خریداری میکنید ندارد؛ یعنی هم خرده آن زیاد شده هم ناخالصی آن، تازه گرانتر هم عرضه میشود. دبیر انجمن برنج کشور تصریح کرد: بنابراین متأسفانه بحث اختلاط برنج مساله تازهای نیست و خیلی وقت است که این کار انجام میشود. نظارتی روی این مساله وجود ندارد، کسی نرفته دقت و کنترل کند.
وی ادامه داد: زمانی برنجهای پرمحصول خودمان را مانند برنج ندا با برنجهای کیفی داخلی مخلوط میکردند چون آن زمان قیمت تمامشده تولید برنجهای پرمحصول ما خیلی پایین بود.
شایق با بیان اینکه متأسفانه آن زمان در گیلان این کار زیاد انجام میشد، افزود: چون سطح زیر کشت برنج پر محصول در گیلان نسبت به مازندران خیلی پایین است و شرایط آب و هوایی گیلان طوری است که نمیشود برنج پر محصول را خیلی ترویج کرد.
دبیر انجمن برنج گفت: الآن هزینه تولید، بهویژه هزینه کارگری که عمده هزینه تولید برنج است، افزایش یافته است؛ بنابراین برنجهای پر محصول مانند سابق ارزان نیستند، پس صرف نمیکند که برنج پرمحصول را با برنجهای کیفی مخلوط کنند.
شایق گفت: درنتیجه برنجهای هندی و پاکستانی را که شبیه برنجهای ایرانی است با برنجهای داخلی مخلوط میکنند و برای اینکه خریدار شک نکند با قیمت بالا به فروش میرسانند و خریدار از سه چهار نقطه ضربه میخورد.
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از پایگاه خبری نوداقتصادی ، تاریخ انتشار: 11 خرداد 1398 ، کدخبر:www.90eghtesadi.ir ،2119901